Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis la Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Programul președintelui

iohanis alba iulia

Publicat

Ceremonialul militar de 1 Decembrie de la Alba Iulia se va desfăşura anul acesta de la ora 15.30, nu de la 12.00, așa cum se întâmpla aproape în fiecare an. Programul ceremonialului a fost decalat pentru ca președintele României, Klaus Iohannis, să poată participa şi la parada militară de la București, și la Alba Iulia. Șeful statului va inaugura Podul și Monumentul Unirii.  

La ora 15.00, așa știm și așa sperăm, va ajunge președintele. Vom trece pe Pasajul Ceremonial, un pasaj plin de simbolism, ce face legătura între catedrala unde s-a încoronat primul rege al României și monumentul celor 100 de ani de România. Ne vom duce la monument, unde nu se va dezveli nimic, pentru că în primul rând nu putem să-l învelim, la cât este de mare. Acolo vom avea un moment, sper ca președintele să se adreseze oamenilor, scurt, așa cum știe dânsul, după care la 15.30 vom veni în dispozitiv pentru începerea ceremonialului militar”, a declarat, miercuri, primarul Mircea Hava.

Cel mai probabil, președintele doar va puncta câteva momente la Alba Iulia, urmând să se întoarcă la București pentru recepția din Capitală.

În legătură cu Monumentul Unirii, primarul Mircea Hava spune că aici nu se vor depune coroane, deoarece se dorește a fi un loc al bucuriei.

Monumentul Unității nu este legat de morți, de comemorări de chestiuni de genul ăsta. Nouă ne-a intrat în sânge de ani de zile să depunem coroane, și când s-a născut, și când a murit, și când a împlinit 6 ani. Este un lucru foarte lăudabil, însă trebuie să trecem peste obiceiurile astea și să intrăm în lucrurile normale. La Monumentul Unității nu vom depune coroane. Coroanele se depun acolo unde trebuie. Acolo este un loc de bucurie, nu loc de reculegere”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    miercuri, 14.11.2018 at 18:49

    Ne pare bine ca vine si sper ca va fi suficient de scurt incat sa nu strice si aceasta zi cu minciunile si ranjelile lui sarcastice .Si cum se spune pe la noi ,treaba merge bine in prezenta sefului dar in absenta lui ,merge si mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate