Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea internship-ului a intrat în vigoare. Reguli mai clare, beneficii pentru studenți

Publicat

Patronii care angajează în sistem internship cu precădere studenți, sunt obligați din 18 august să încheie contracte pe o perioada de maxim 6 luni, și de asemenea să ofere pe lună o indemnizație minimă de 580 de lei. 

Legea „internship-ului”, care îşi produce efectele din 18 august, mai obligă angajatorii să încheie contracte pe o perioadă de maxim şase luni. Actul normativ vizează, cu precădere, studenţii, însă se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care fac intership la firme din România.

Internshipul nu mai poate fi făcut fără un contract, pentru că organizatorul riscă amenzi de până la 20.000 de lei pentru fiecare persoană găsită fără contract.

Internul nu poate lucra mai mult de 40 de ore săptămânal, iar legea interzice efectuarea de ore suplimentare şi impune firmei respective să ţină evidenţa strictă a timpului în care internul lucrează, evidenţă pe care va trebui să o prezinte inspectorilor veniţi în control ori de câte ori va fi cerută.

Sursă: româniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax