Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marius Popescu, consilier local ALDE: Trei posibile locații pentru parcări supraetajate, identificate la Alba Iulia

Publicat

Consilierul local din Alba Iulia, Marius Popescu, a explicat vineri, într-o conferință de presă, că a identificat trei locații în municipiu unde s-ar putea realiza parcări supraetajate, fără a încurca pe nimeni.

Regulamentul parcărilor publice cu plată la Alba Iulia, care a făcut obiectul unui adevărat ”război administrativ”, între autoritățile locale și Prefectură, intră din nou la aprobare în Consiliul Local, marți, 30 iulie, cu modificări față de variantele puse în discuție până acum. Una dintre noutăți este propunerea ca în spațiile din centrul orașului, în zilele de sâmbătă și duminică, parcarea să fie gratis.

Citește și Regulament MODIFICAT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia. În weekend va fi GRATIS doar în centrul orașului

 „Discut de trei ani de zile de trei locații unde se pot face parcări. Nu trebuie să dărâmăm niciun bloc, nu trebuie să scoatem pe nimeni afară din casă, sunt niște parcări supraetajate care nu ar încurca pe nimeni, din contră, ar dezvolta zonele din punct de vedere comercial și de trafic.

Prima opțiune este în Cetate, unde a fost parcarea Policlinicii. Automat, o parcare lânga Spitalul Județean de Urgență, în capătul bulevardului ar fi propice și pentru turiști și pentru cei din județ care vin și care au persoane în spitalul municipal.

A doua locație este în zona Stadion, parcarea din fața stadionului. Zona arată foarte rău, s-ar putea gândi o parcare destul de generoasă din punct de vedere al locurilor.

Al treilea loc indetificat este în piața Consiliul Europei, lângă sediile ADR Centru și Electrica, unde, după ce piața a plecat, a rămas noroiul. Acolo s-ar putea gândi o parcare generoasă, cu foarte multe locuri de parcare, care ar putea deservi la tot ce înseamnă instituțiile publice din zona centrală. Din zona respectivă ar face câteva minute pe jos până la Primăria Alba Iulia, Prefectura Alba, Tribunalul Alba sau Curtea de Apel Alba Iulia”, a explicat consilierul local Marius Popescu, într-o conferință de presă. 

Potrivit acestuia, în ceea ce privește plata parcărilor, prețurile propuse nu sunt foarte mari, dar „atâta timp cât nu oferi, nu văd de ce să le ceri”.

„Programul, dacă o să treacă proiectul de hotărâre, orice conducător, din municipiul Alba Iulia nu o să mai știe pe ce zonă e, până la ce oră trebuie să plătești. Se putea stabili foarte clar, așa cum s-a stabilit cu ceva timp în urmă cu libera parcare pentru parcările rezidențiale. Păi dacă e liberă parcare între blocuri, hai să taxăm pe marile bulevarde de la 08:00 la 16:00. Ideea de plată a parcării nu este ca Primăria să adune bani ci de a civiliza conducătorul auto”, a mai explicat Marius Popescu.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 27.07.2019 at 18:55

    Daca tot vrea Primaria sa incaseze ceva bani din parcari si oricum nu se ajung la toti, sa ramana ca cei care poseda masina sa plateasca ceva in plus cand platesc impozitul la Primarie si sa se anuleze tot ce s-a facut pana acum.Cum au gasit parcare pana acum asa vor gasi si de acum incolo.
    Treaba cu parcarile supraterane sa ramana in picioare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax