Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: „Magia Aurului. Din adâncuri în lumină”. Expoziţie de bijuterii la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

magia aurului expozitie afis 2017 Miercuri, 26 aprilie 2017, ora 12.00 la Sala Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziția „Magia Aurului. Din adâncuri în lumină”. 

Vor fi prezentate bijuterii din aur, lucrate manual, de Atelier de bijuterie Victoria Geutskens, cu un design special. Se remarcă şi calitatea aurului folosit. Este vorba de aur de 24k, având o puritate de 999/1000, lucru care conferă pieselor expuse o valoare extraordinară.

Cu 40 ani de experiență în prefacerea aurului și argintului în minunate obiecte de artă, Victoria Geutskens deține unul dintre ultimele mici ateliere specializate în arta filigranului în aur și argint din România. Ca un adevărat artizan, bijutierul a descoperit un echilibru perfect între modern și tradiție, dând naștere unor bijuterii – adevărate piese de artă, lucrate în întregime manual.

Câteva din bijuteriile create de Victoria Geutskens sunt piese unice, realizate din aur pur de 24k, frumos ornamentate cu perle, smaralde, rubine sau safire.

„Tradiția aceasta este o continuitate din perioada bizantină. Filigranul este defapt un fir de sârmă de 0,30 mm, împletit în două, răsucit, aplatizat, iar restul umpluturii se face din pensetă și cu mâinile. El se lipește cu o pudră de umplutură. Nu e atât de ușor, dar dacă ai răbdare și îți iubești meseria o realizezi”, a spus Victoria Geutskens, la o expoziţie similară organizată anul trecut la Sala Unirii din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax