Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Se propune revocarea HCL prin care au fost aprobate noile tarife de salubritate

Publicat


Consilierii locali din Aiud s-au reunit, miercuri, 31 iulie, de la ora 14.00, în şedinţă ordinară, cu 31 de proiecte pe ordinea de zi. Printre subiectele propuse pentru vot s-au aflat aprobarea execuţiei bugetare, rectificarea bugetului şi modificarea organigramei unor instituţii subordonate CL Aiud, dar şi revocarea HCL nr. 135/10.07.2013 privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de salubritate. De asemenea, s-a propus acordarea titlului de cetăţeni de onoare pentru Ştefan Balog şi Ioan Hădărig şi aprobarea regulamentului de funcţionare a pieţei agroalimentare.

UPDATE: Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate, cu excepţia celui privind anularea HCL de majorare a tarifelor la salubritate, care a fost scos de către iniţiatori de pe ordinea de zi. Potrivit documentaţiei de proiect, consilierii locali Oana Badea, Tiberiu Buduşan, Vasile Vultur, Iosif Bradea şi Molnar Gheza au contestat HCL 135/10 iulie şi au solicitat revocarea acesteia, pe motiv că a fost nelegală prezenţa la dezbatere, votare şi adoptare a consilierului Florian Opriţa, director la firma de salubritate. În replică, în raportul de specialitate se arată că acesta este consultant în management la firma „Greendays” şi nu director, iar acesta şi-a anunţat „abţinerea”, la începutul dezbaterilor.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 30.06.2013 a Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 30.06.2013 a  Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 30.06.2013 a  Spitalului Municipal Aiud.

4.  Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare la 30.06.2013 a  Municipiului Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local pe anul 2013.

6. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2013.

8. Proiect de hotărâre privind transferul excedentului rezultat din execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli la capitolul 70.10 pe anul 2012 ca venit la bugetul local pe anul 2013.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizaţiilor taxi atribuite transportatorilor autorizaţi: PFA Barta Ş. Ştefan şi SC Home Base SRL.

10. Proiect de hotărâre privind retragerea autorizaţiilor taxi de la SC Claudiu Taxi Tour SRL, aprobate prin HCL Nr. 251/28.20.1009.

11. Proiect de hotărâre privind preluarea activităţii aferente Centrului Social Multifuncţional de către Municipiul Aiud, prin  Serviciul Public de Asistenţă Socială.

12. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 97 din 29.05.2013 de aprobare a criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice postului de administrator public.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Centru Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului şi instituţiile subordonate.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Asociaţia Bunici şi nepoţi şi municipiul Aiud.

17. Proiect de hotărâre privind înregistrarea în patrimoniul public al municipiului Aiud a unor investiţii realizate din fondul IID aferent anului 2012 şi completarea listei bunurilor din domeniul public şi privat al municipiului Aiud aferente sistemului public de alimentare cu apă şi de canalizare, concesionate prin Contractul de Delegare către SC APA CTTA SA ALBA.

18. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 135/10.07.2013 privind aprobarea tarifelor pentru serviciul de salubritate.

19. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 42/2013 privind aprobarea Regulamentului pentru funcţionarea Pieţei Agroalimentare Dr. Constantin Hagea din Municipiul Aiud.

20. Proiect de hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea   alocării  gratuite a  unei cantităţi de 15,0 mc material lemnos pentru construcţii către membrii comunităţii din localitatea Gârbova de Sus.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

22. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de valabilitate a contractului de închiriere aferent imobilului Cămin Cultural Gîrbova de Jos.

23. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului contractului de închiriere nr. 22 din 15.09.2003 în favoarea SC Restaurant Capitol Aiud SRL.

24. Proiect de hotărâre privind suplimentarea numărului de locuri pentru Creşă (de la 30 de locuri la 50)

25. Proiect de hotărâre privind parcelarea terenului înscris în CF nr. 82540 Aiud, nr. top. 1740/3/1/3/2/2/1/14. 1742/3/1/3/3/2/2/1/14, 1743/1/2/3/3/2/2/1/14 şi schimbarea categoriei de folosinţă pentru parcela nou creată din imobilul situat administrativ în Aiud, str. Tribun Tudoran, nr. 5, proprietar tabular Municipiul Aiud, domeniul privat.

26. Proiect de hotărâre privind alocarea spaţiului necesar funcţionării în cadrul Colegiului Tehnic Aiud a două grupe de grădiniţă de la Centrul Bugetar al Şcolii Gimnaziale Axente Sever (amenajarea a două încăperi în imobilul de pe strada Ecaterina Varga nr. 41 unde va funcţiona grădiniţă).

27. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţeni de onoare domnilor Balog Ştefan şi Hădărig Ioan.

28. Raport privind activitatea asistenţilor personali pentru semestrul I anul 2013.

29. Raport privind activitatea de asistenţă medicală comunitară pe semestrul I anul 2013.

30. Raport privind soluţionarea petiţiilor pe semestrul I 2013.

31. Raport de activitate al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

Informări, interpelări, declaraţii politice

1. Informare privind deplasarea ansamblului folcloric Doina Aiudului şi a unei delegaţii din Municipiul Aiud la Festivalul Internaţional Cultură şi Artă Şişli Turcia.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aisha England

    marți, 30.07.2013 la 04:55

    Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul propriu , în data de 3 august, un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 – 2012, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1389/2010 , cu modificările şi completările ulterioare, în care sunt prevăzute tarifele pentru unele servicii medicale sub formă de coplată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

SFÂNTUL NICOLAE: De ce Moșul apare pe un cal alb. Semnificații ale sărbătorii din 6 decembrie

Publicat

Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb, iar Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni. Cunoscut și sub numele de Sân-Nicoară, despre Sfântul Nicolae se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el, pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte, unde va lăsa lumea fără căldură și lumină. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: INCENDIU la Vințu de Jos. Acoperișul unei case, mistuit de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21:35, la acoperișul unei case aflate în localitatea Vințu de Jos. Potrivit ISU Alba, Garda de Intervenție Sebeș în cooperare cu SVSU Vințu de intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case în localitatea Vințu de Jos. UPDATE, ora 22:25 – Potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Gala performerilor, la Aiud. Elevii olimpici și profesorii pregătitori, premiați de autoritatea locală. LISTA

Publicat

Excelența în educație a fost apreciată și recompensată joi, în cadrul Galei Performerilor, la Aiud. Elevii unităților de învățământ din municipiu care au obținut rezultate excepționale la olimpiadele școlare naționale și internaționale dar și profesorii care i-au pregătit au fost recompensați de autoritatea publică locală. Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, recompensa financiară s-a acordat conform HCL […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: INCENDIU la Alba Iulia. Un autoturism a luat foc, pe strada Arnsberg

Publicat

Un incendiu a izbucnit joi seara la compartimentul motor al unui autoturism aflat pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia intervine pentru lichidarea unui incendiu aparut la compartimentul motor al unui autoturism în municipiul Alba Iulia pe strada Arnsberg. Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate