Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MIERCURI: „Unde ești, Adame?”, film inedit despre viața călugărilor din Muntele Athos, la Alba Iulia

Publicat

Filmul-documentar „Unde ești, Adame?” va fi difuzat pentru prima dată la Alba Iulia, miercuri, 15 noiembrie, în prima zi a Postului Nașterii Domnului din acest an. Proiecția filmului va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din orașul Marii Uniri, începând cu ora 20:00. Intrarea este liberă. 

Evenimentul este organizat, la inițiativa tinerilor teologi, de Facultatea de Teologie Ortodoxă, ASCOR – filiala Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, participanții având ocazia să îl întâlnească pe producătorul filmului.

YouTube video

Filmul „Unde ești, Adame?” surprinde viața în Mănăstirea athonită Dochiariu în vremea stăreției arhim. Grigorie, fiind o producție a arhid. Alexandru Plisk, în regia lui Alexandru Zaporoschenko.

Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea părintelui stareț Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte.

Potrivit mărturiei regizorului filmului, „Unde ești, Adame?” nu este doar un film de promovare a vieții monahale athonite, ci are scopul de a prezenta traiul zilnic al monahilor, care își sfințesc viața în acele locuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax