Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Moții, eroii salvatori ai accidentului aviatic din Munții Apuseni au emigrat în Anglia: ”Se fură toată țara”

YouTube video

Publicat

Au trecut 5 ani de când Gheorghe Trif, Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu, trei moți din Apuseni au ajuns primii la locul teribiului accident aviatic, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața.

Dintre cei trei bărbați care au ajuns primii la accident, în condițiile în care autoritățile nu au putut să localizeze aeronava, doi dintre ei au ales calea pribegiei. 

Argentin Todea şi Gheorghe Giurgiu au emigrat în Anglia și s-au angajat ca șoferi de TIR. 

Într-un reportaj realizat de Libertatea.ro, cei doi bărbați au declarat de ce au preferat să plece din țara care i-a declarat eroi. 

Între timp, la sfârșitul anului 2018, procurorii militari au decis clasarea dosarului în care mai mulți angajați de la ISU, Jandarmerie, Poliția și Instituția Prefectului din Alba au fost cercetați sub aspectul infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală în cazul accidentului.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ACCIDENTUL aviatic din Apuseni. Raport final CIAS: Motoare oprite în aer din cauza stratului de gheaţă şi decizie eronată a pilotului

Un drum care a costat 6 milioane de euro, lung de 12 kilometri și care străbate localitățile Buteşti, Giurgiuţ şi Zânzeşti și poartă numele lui Adrian Iovan, a fost inaugurat de către oficialități în 2018. 

Aproape de locul teribilului accident semnalul la internet a devenit excelent, dar totuși oamenii pleacă din zona respectivă pentru un viitor mai bun. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Printre cei care au plecat sunt și cei doi moți care au ajuns la locul accidentului din 2014. Unul dintre ei a declarat că a plecat din localitate și a ales Anglia deoarece în toată țara se fură. Și nu a plecat singur, și-a luat toată familia după el. 

„Și eu, și Gheorghe Giurgiu lucrăm la același patron. Am plecat din cauză că nu mai aveam ce face acolo. Cu lemnul s-a terminat, cu animalele nu o scoteam la capăt.

Știți de ce am plecat? Că se fură, domnule? Se fură toată țara! Mi-am luat toată familia, soția și cei trei copii, nu mai e nimeni acolo. A rămas doar căsuța, de care are grijă un fin!

În câțiva ani, n-o să mai fie nimeni prin acele locuri, se duc toți moții la muncă în străinătate”, a declarat Argentin Todea, pentru Libertatea.ro.

CITEȘTE ȘI: Accidentul aviatic din Apuseni: Dosarul penal al operațiunii de salvare a fost clasat. Zeci de persoane din Alba au fost audiate

Tragedia din Munţii Apuseni

Două persoane au decedat și cinci au fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut în 20 ianuarie 2014, într-o zonă împădurită din Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine.

Cele șapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Cauza morții pilotului Adrian Iovan a fost șoc traumatic și șoc hipotermic, consecință a unui politraumatism și expunerea la temperaturi scăzute.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a decedat, potrivit specialiștilor de la Medicină Legală Alba, ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute și tulburări de dinamică respiratorie, consecința unui traumatism cervico-toracic.

Sursă: libertatea.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate