Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Motivul pentru care un turist s-a trezit, la Alba Iulia, cu mașina ridicată și o amendă de 2000 de lei de la Poliția Locală

Publicat

Faptul că polițiștii locali din Alba Iulia ”vânează” șoferii care parchează prin Cetatea Alba Carolina este de notorietate. Un turist care a parcat fără să își dea seama pe un loc destinat persoanelor cu handicap s-a trezit cu autoturismul ridicat și cu o amendă de 2000 de lei. 

Bărbatul și-a căutat dreptatea în instanță și în data de 26 ianuarie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au decis că amenda dată de polițiștii locali a fost exagerată în raport cu fapta comisă. 

Mai exact, în data de 22 august 2021, bărbatul din Ploiești era în concediu și a mers la Alba Iulia pentru a vizita Cetatea Alba Carolina. Acesta și-a parcat mașina într-un loc de parcare vis-a-vis de Catedrala Reîntregirii și a plătit taxa de parcare prin SMS. 

După ce a vizitat Cetatea s-a întors la mașină pentru a pleca, însă aceasta nu mai era. A aflat între timp că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap și că mașina i-a fost ridicată și a fost amendat cu suma de 2000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Motivul uluitor pentru care un polițist local din Alba Iulia a dispus ridicarea mașinii unei persoane cu dizabilități

Bărbatul a ”arătat că nu a știut că locul pe care a parcat este destinat persoanelor cu dizabilități întrucât nu era marcat corespunzător, nici prin marcaj pe asfalt, nici prin indicator montat în acel loc. A arătat că a observat după ce i s-a ridicat mașina că există un indicator pentru 2 locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități însă acel semn rutier nu era amplasat în direcția din care a circulat el și nu avea cum să îl observe întrucât dacă îl vedea și ar fi existat marcaje corespunzătoare, nu parca pe acel loc”, a precizat bărbatul în fața instanței.

CITEȘTE ȘI: Exagerare a polițiștilor locali din Alba Iulia: Au amendat un șofer că a trecut cu o roată pe spațiul verde și că nu purta mască

Mai mult de atât, ”a mai arătat că a fost de bună credință, a achitat contravaloarea taxei de parcare, nu a observat indicatorul (care era montat mai departe, nefiind vizibil pentru toată lumea, fiind cu spatele în direcția sa de mers) cu privire la existența a două locuri destinate persoanelor cu dizabilități, nu era pe asfalt marcaj cu privire la acest aspect și, fiind în vizită, nu avea cum să știe că exact acel loc era destinat persoanelor cu dizabilități. Mai mult, autoturismul era inscripționat iar agentul constatator avea posibilitatea de a-l contacta pentru a lămuri orice aspect” se mai arată în motivarea instanței.

Bărbatul a achiat și taxa pentru recuperarea mașinii.

Ce a decis instanța

Din documentele aduse în fața instanței, magistrații au reținut ”că exista un indicator care semnaliza destinația specială a celor două locuri de parcare, însă acesta nu era amplasat astfel încât să fie vizibil la momentul efectuării manevrei de parcare pe primul dintre cele două locuri, existând astfel posibilitatea ca o persoană nerezidentă în municipiul alba Iulia, așa cum este petentul să nu cunoască existența unei destinații speciale a celor două locuri de parcare, aspect care conferă faptei valențe atenuante ce justifică înlocuirea sancțiunii amenzii ( având un cuantum ridicat) cu avertisment.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia i-au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată legal. Cazul a ajuns în instanță

Lipsind un istoric contravențional al petentului cu privire la acest tip de fapte, instanța apreciază că, în concret, gradul de pericol social al faptei nu este unul suficient de ridicat încât să impună sancționarea petentului cu amendă contravențională”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare au înlocuit amenda de 2000 de lei cu un avertisment. Decizia din data de 26 ianuarie nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 3o de zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI: Situație IREALĂ la Alba Iulia: I-au ridicat mașina din fața casei după ce i-au trasat sub ea semnul pentru persoane cu handicap

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    marți, 01.02.2022 at 10:59

    Pe ăștia nu-i controlează nimeni.Te pun pe drumuri cu dreptatea în mână pentru că li s-a părut lor ceva în neregulă.Să se impute amenziile date după bunul lor plac.Ferească Dunnezeu!

  2. Brambureala ocosa

    marți, 01.02.2022 at 12:19

    Exista in judetul asta cativa primari care mai bine ar juca golf pe strazile pe care cica le pastoresc. Unul, exagereaza cu locurile de parcare la Alba Iulia, altul cu sensurile interzise la Sebes, blocind centrul orasului. Cat de bine vazute sunt masurile lor, vor vedea la alegerile care vin !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax