Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Motivul uluitor pentru care un polițist local din Alba Iulia a dispus ridicarea mașinii unei persoane cu dizabilități

Publicat

parcare

Poliția Locală din Alba Iulia pierde proces după proces, fiind dați în judecată după ce polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat pe nedrept mașinile unor șoferi cu handicap, care erau parcate regulamentar pe un loc destinat persoanelor cu handicap. 

Deși bărbatul avea un talon special, pus la vedere, polițistul local a dispus ridicarea mașinii după ce un locatar care parca de obicei pe locul respectiv a fost nemulțumit că altcineva a parcat pe acel loc. 

Alba24.ro a scris de mai multe procese similare, în care polițiștii locali au ridicat pe nedrept mașini parcate pe locuri special amenajate. 

În cel mai recent proces pierdut de Poliția Locală Alba Iulia este descris modul supreficial în care un polițist local a dispus ridicarea unei mașini. O primă decizie a venit în data de 21 decembrie 2021.

CITEȘTE ȘI: Situație IREALĂ la Alba Iulia: I-au ridicat mașina din fața casei după ce i-au trasat sub ea semnul pentru persoane cu handicap

Potrivit motivării instanței, bărbatul a mers la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, unde urma un tratament.

”Acesta a parcat ca de obicei pe un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, întrucât avea acest drept și deținea card-legitimație de parcare pentru persoanele cu handicap cu termen de valabilitate, însă la întoarcere a constatat lipsa autovehiculului.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată regulamentar. Ce s-a întâmplat

Ulterior, a aflat de la locuitorii din zonă că autovehiculul a fost ridicat în urma unui apel telefonic către Poliția Locală a Municipiului Alba Iulia, a unui cetățean locuitor în zonă și care obișnuia să parcheze regulat pe acel loc, nemulțumit fiind că locul de parcare era ocupat. S-a mai arătat că motivul invocat de polițistul local, în calitate de agent constatator, a fost acela de talon handicap neconform”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia au amendat pe nedrept un bărbat care a parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilități

Ce a decis instanța

”În cauză, instanța reține că petentul nu a săvârșit fapta contravențională reținută în sarcina sa. Astfel cum reiese din înscrisurile depuse la dosar, numitul era o persoană cu handicap, deținând în acest sens un talon de parcare, pe care l-a afișat pe bordul autoturismului parcat pe un loc special, așa cum se poate observa în planșele foto depuse la dosar.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii locali din Alba Iulia i-au ridicat mașina unei persoane cu handicap, parcată legal. Cazul a ajuns în instanță

Agentul constatator nu a menționat în cuprinsul procesului-verbal de contravenție împrejurările care l-au determinat să considere că acest talon nu este conform.” se arată în motivarea instanței.

Drept urmare judecătorii din Alba Iulia au anulat dispoziția de ridicare și au restituit către cel care a intentat procesul suma de 452,20 lei pe care a platit-o pentru recuperarea mașinii.

CITEȘTE ȘI: Cine a ”plătit” pentru situația jenantă din Alba Iulia provocată de ridicarea mașinii unor persoane cu dizabilități

Sentința nu a fost definitivă, dar până la acest moment nu a fost atacată.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Petru

    duminică, 09.01.2022 at 19:06

    Poliția Națională= Da
    Poliția Locală = Paznici

  2. Lutz Hesse

    duminică, 09.01.2022 at 21:36

    Eventual agent nu fost la scoala…:::)))

  3. Anuf

    duminică, 09.01.2022 at 23:15

    Polițiști cu burtă mare, cu un bacalaureat luat „la mustață”. Poliția de astăzi nu este in sprijinul cetățenilor ,îmi pare rău să o spun, ci din contră sunt niste vânători: n-ai plătită parcarea… „E nasoale” ,ai incurcat-o. Ai scăpat câinele pe strada… ești bun de plată. Trist este că sunt plăti (mult prea bine) din banii noștrii.

  4. Gelu Stoian

    luni, 10.01.2022 at 11:07

    Motivul ? Este extrem de simplu : Acel ” agent constatator”,de la Politia Locala A.Iulia, are creierul de Militian !! > Banc sec : Cati militieni sunt necesari, pentru schimbarea unui bec din sectia lor ? Raspuns : De CINCI – nr.1, se urca pe masa, cu 2 becuri, cele ars si unul nou, nr. 3, 4 , 5 SI Sase, rotesc masa pe care se afla militianul-electrician !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax