Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Noi modificări aduse Codului Fiscal: Firmele vor putea opta pentru plata trimestrială sau anuală a impozitului pe profit

Publicat

taxe-impozite

Firmele vor putea plăti anual impozitul pe profit dacă achită anticipat un sfert din cel anterior, potrivit unui proiect de ordonanță care modifică Codul Fiscal. Proiectul privind aceste modificări va fi pus în dezbatere legislativă de către Ministerul Finanțelor. Acesta cuprinde modificări privind domenii pe care le acoperă Legea fiscală, precum plata TVA şi valoarea accizelor sau plata impozitului pe profit şi a contribuţiilor sociale.

Firmele vor avea astfel posibilitatea să opteze între plata trimestrială sau anuală a impozitului pe profit, în ultimul caz fiind necesare plăți anticipate în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, potrivit unui proiect de ordonanţă care modifica Codul Fiscal. În prezent, această opțiune este posibilă doar în cazul instituțiilor bancare.

În ceea ce priveşte sistemul de plată trimestrial, firmele vor determina profitul datorat luând în calcul veniturile și cheltuielile, precum și celelalte elemente de ajustare a bazei impozabile, înregistrate efectiv în fiecare trimestru.

În ceea ce privește contribuțiile sociale, firmele vor plăti la fel ca în cazul salariilor pentru acti­vitățile independente ale personalului care are și contract de muncă cu aceeași societate, precum și în cazul activităților declarate independente unde există clauza de exclu­sivitate, potrivit unui proiect al Finantelor. În document este introdusă o nouă condiție pentru ca o activitate să fie con­si­derată independentă și anume ca beneficiarul să poată desfășura activi­tatea concomitent pentru mai mulți plătitori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax