Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi tensiuni în ALDE: Ovidiu Jidveian și Ioan Lazăr amenință cu DEMISIA din partid. Conducerea centrală vrea alt candidat la Senat

Publicat

aldeProblemele privind desemnarea candidaților pentru alegerile Parlamentare la ALDE Alba par să nu se fi rezolvat. Și de această dată cel care este dat la o parte este Ovidiu Jidveian. Se pare că Biroul Politic Central îl dorește candidat la Senat pe Daniel Rusu, primarul comunei Șpring. În cazul în care lucrurile nu se vor rezolva și decizia va rămâne în favoarea lui Rusu, cei doi copreședinți ALDE Alba, Ovidiu Jidveian și Ioan Lazăr vor demisiona din partid.

Ovidiu Jidveian pare să nu reușească să intre în grația conducerii centrale ALDE. După ce a fost înlăturat pe de lista pentru Camera Deputaților, pe motiv că BPN nu l-ar susține, Ovidiu Jidveian a fost anunțat luni seara că în locul său, pe primul loc în lista pentru Senat, conducerea îl vrea pe Daniel Rusu, primat în comuna Șpring.

Jidveian spune că are semnale că lucrurile se vor rezolva în favoarea sa, însă dacă decizia de la Centru va rămâne în continuare pentru Rusu, atunci își va da demisia din partid. Acesta afirmă că Daniel Constatin este cel care îl susține cu tărie pe Rusu și invocă un protocol între ALDE și PC.

„A fost impus domnul Rusu la Senat și, având în vedere că s-a trecut peste decizia organizației, am stabilit că voi demisiona din partid”, spune Ovidiu Jidveian.

Cu demisia amenință și celălalt copreședinte, Ioan Lazăr, care spune că el nu poate lucra cu un om „instabil”.

„În protocol spune să meargă în paralel ALDE și PC, însă în statut spune să se meargă cu ceea ce votează delegația permanentă. Daniel Constatin și l-a dorit pe Rusu în locul lui Jidveian. În aceste condiții, eu nu sunt de acord și iau în considerare o eventuală demisie a mea. Încă nu s-a decis, așteptăm să vedem ce se întâmplă”, precizează Lazăr.

În ceea ce în privește pe Daniel Rusu, Ion Lazăr spune că este un om instabil și că este „lăstarul lui Gheorghe Feneșer”.

„Eu vreau să eu cred că Daniel Rusu este instabil, nu spun psihic. Eu nu mai am accesul la facebook-ul lui, dar știu că are două postări în care îl atacă Tăriceanu, după care revine și spune că este cel mai bun. Și în campania de la locale, tot pe facebook, a făcut niște comentarii foarte urâte la adresa unei contracandidate, niște afirmații foarte murdare, nu se face asa ceva. A revenit după și a spus ca i-a spart cineva contul de facebook. Așa a spus și acum după ce l-a atacat pe Tăriceanu, că i-a fost spart contul. Hai să fim serioși, doar n-o fi el Hillary Clinton. Eu nu pot să lucrez cu un om instabil”, a declarat copreședintele ALDE, Ioan Lazăr.

UntitledDaniel Rusu dă un răspuns tot pe contul său de facebook.

„NU pot să cred că manipularea postata de pe adresa mea ,, spartă” de Facebook poate influența o decizie realistă luată la nivel central de niște lideri respectabili și cerebrali. Semnalul ar trebui să fie unu de unitate și nu de dezbinare.. .am colegi pe care îi respect indiferent de obțiunea lor… și nu contracandidați… respect tuturor și LA LUPTĂ””, scrie acesta.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax