Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O mie de medicamente ieftine au dispărut de pe piața din România. Este doar primul val

Publicat

medicamente

medicamente O mie de medicamente ieftine au dispărut din farmacii în ultimele săptămâni, de când preţurile tratamentelor au scăzut, în medie, cu 20%. Cel puţin aşa susţin producătorii de medicamente. Iar acesta este doar primul val, ameninţă ei. Motivul: ies în pierdere.
Ieftinirea medicamentelor intrată în vigoare acum aproape două luni i-a bucurat iniţial pe bolnavi. Aceştia însă au constatat că nu mai găsesc în farmacii tratamentele prescrise.

Producătorii au anunţat încă dinainte de 1 iulie că vor retrage tratamentele ieftine destinate românilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, neurologice sau de ficat pentru că nu mai e rentabil să le vândă în ţara noastră. Acum, vin şi cu alte ameninţări. Vor să renunţe şi la unele tratamente inovatoare pentru că Executivul le cere să scadă preţurile încă o dată.

În prezent, potrivit unei directive europene, preţurile medicamentelor din România sunt mai mici sau egale cu cele din 12 ţări, printre care Italia, Bulgaria sau Ungaria. Pe de altă parte, preţurile pastilelor de la noi influenţează şi tarifele la care se vând tratamentele din nouă ţări europene, printre care Polonia, Germania şi Austria.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax