Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OMS avertizează: Insuficienţa vaccinării şi a depistării, o rețetă perfectă pentru ca variantele să se reproducă

Publicat

foto: captură video Tedros Adhanom

Șeful OMS a avertizat miercuri că lumea se confruntă cu un „cocktail toxic” din cauza acoperirii vaccinale insuficiente și a nivelului insuficient a depistării,  asigurând că este un teren favorabil pentru variante, relatează AFP.

„Sfârșitul pandemiei nu este o chestiune de noroc, este o chestiune de alegere”, a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

„La nivel global, avem un amestec toxic de acoperire scăzută de vaccinare și depistare foarte scăzută, o rețetă perfectă pentru ca variantele să se reproducă și să se amplifice”, a avertizat el.

Acest avertisment vine în momentul în care apariția noii variante Omicron a coronavirusului în noiembrie a scufundat planeta în panică. Niciodată o variantă nu a provocat atât de multă îngrijorare în lume de la apariția Deltei.

Potrivit OMS, Omicron – cunoscut și sub numele de B.1.1.529 – „a fost raportat pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie 2021 de către Africa de Sud, în timp ce primul caz cunoscut confirmat de laborator a fost identificat dintr-o probă prelevată pe 9 noiembrie”.

Vinerea trecută, OMS a numit Omicron o variantă de „îngrijorare”, cel mai înalt nivel.

Varianta Omicron îi îngrijorează pe experți, deoarece are multe mutații care ar putea-o face mai contagioasă și, potențial, mai rezistentă la vaccinuri. Sunt în curs de desfășurare studii pentru a determina dacă acesta este într-adevăr cazul și în ce măsură, dar primele rezultate ar trebui să fie disponibile doar în săptămânile următoare.

„Cel puțin 23 de țări din cinci din cele șase regiuni ale OMS au raportat acum cazuri de Omicron și ne așteptăm ca acest număr să crească”, a spus Tedros.

Au existat alte patru variante de îngrijorare până acum: Delta, care reprezintă aproape toate cazurile secvențiate la nivel mondial, Alfa, Beta și Gamma.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    joi, 02.12.2021 at 13:46

    OMS-ul ,a adus tot haosul acesta la nivel mondial.Ce nu știi ,nu știi dar nu dai indicații și faci afirmații și tu ești paralel.

  2. Triscian

    vineri, 03.12.2021 at 14:42

    Faceti un vaccin care sa opreasca imbolnavirile si transmiterea virusului si se va termina pandemia. Atata timp cat faci o zeama chioara care doar te protejeaza sa nu faci o forma grava (si asta foarte greu de probat), nu te astepta sa stopezi in vreun fel evolutia pandemiei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax