Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ora de iarnă 2021: Când se schimbă ora și care este cea mai lungă zi din an. Cum ne afectează această modificare

Publicat

Ora de iarnă se aplică în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie. În 2021, trecerea la ora de iarnă va avea loc în anul 2021 în noaptea de 30, spre 31 octombrie, când ora 04:00 va deveni ore 03:00.

Ceasurile trebuie date cu o oră înapoi la trecerea la ora de iarnă 2021

În România există două schimbări de oră într-un an: în martie și în octombrie.

Țările europene au adoptat acest sistem de ora de vară – ora de iarnă secolul trecut, cu scopul de a utiliza la maximum lumina în serile de vară și în diminețile de iarnă, fiind constatată necesitatea acesteia în mai multe sectoare de activitate, precum agricultura.

Ora de iarnă 2021: Ceasurile trebuie date cu o oră înapoi

România trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie. Astfel, duminică, 31 octombrie, ora 04:00 va deveni ora 03:00, ceea ce înseamnă că în acea zi vom dormi cu o oră mai mult.

Ceasurile vor trebui setate cu o oră înapoi. Ziua în care trecem la ora de iarnă este cea mai lungă zi din an, aceasta având 25 de ore în loc de 24.

Trecerea la ora de iarnă se face la aproximativ o lună după echinocțiul de toamnă, care a avut loc la 22 septembrie și care a marcat finalul oficial al verii și începutul toamnei astronomice.

Ora de iarnă este ora legală oficială standard şi este legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea țărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică.

Aceasta acoperă calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an și aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărui scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră.

Ora de iarnă: De ce a fost introdus acest tip de orar

Cel care a gândit prima dată ca posibilă introducerea acestui tip de orar convenţional a fost un neo – zeelandez, Hudson în, anul 1898.

Nu toate ţările folosesc în acest moment ora de vară, ci doar 70 de ţări din întreaga lume.

În plus, nu toate ţările au aceleaşi perioade pentru schimbarea orei de vară.

Ora de vară şi ora de iarnă au un rol important în calculele astrologice.

Ora de vară a fost reintrodusă în anul 1979 şi recalculată în 1997, dar a funcţionat şi la mijlocul secolului XX.

În programele de astrologie, ora de vara apare sub numele „Daylight Saving”.

Modificarea fusului orar, prin revenirea la ora oficială, GMT, se face din raţiuni ce ţin şi în cazul schimbării orei de vară.

Trecerea la ora de vară era necesară pentru adaptarea programului de muncă la condiţiile de lumină naturală, care vara se găseşte în abundenţă.

Astfel, schimbarea orei la începutul iernii, nuface decât să se revenă la ora oficială mondială.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă

Medicii semnalează că schimbarea orei ne poate afecta organsimul.

După schimbarea orei ne putem confrunta cu insomnii, oboseală, nervozitate, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, din cauza dereglării programului de somn.

„Unele persoane prezintă tulburări de adaptare. Oganismul uman are o ritmicitate: zi, noapte, somn, veghe.

În momentul în care apare deplasarea orelor de somn, apare o perturbare”, a declarat medicul Valentina Boboc pentru Digi24.

Totodată, oboseala vine în urma absenței luminii solare. Copiii si vârstnicii sun cele mai afectate categorii de schimbarea orei.

Cum ne influenţează trecerea la ora de iarnă

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit.

Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase.

„Cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile se vor obişnui cu noul program”, spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Trecerea la ora de iarnă poate declanșa scăderea vigilenței și chiar oboseală accentuată.

Studii recente au arătat că schimbarea orei poate afecta în cazuri extreme sănătatea mintală.

Efecte negative ale trecerii la ora de iarnă

Studiile cercetătorilor au evidenţiat o serie de efecte negative ale trecerii la ora de iarnă, printre care se numără:

– irascibilitatea, tulburările de somn şi creşterea nivelului de stres

– perturbarea rutinei zilnice, care ne ajută să fim organizaţi şi să ne dozăm energia corespunzător

– instalarea asteniei de toamnă

Pentru alte persoane însă apar şi efecte negative la trecerea la ora de iarnă: insomniile, oboseală, nervozitatea sau depresia sunt doar câteva dintre efectele secundare ale revenirii la ora de iarnă.

Schimbările orare, fie înainte, fie înapoi nu sunt private de modificări psihico-fizice.

Acesta este momentul în care se instalează Seasonal Affective Disorder, sau astenia de toamnă, care loveşte de obicei femeile între 30 şi 40 de ani.

Simptomele sunt diferite de la o persoană la alta, însă printre cele mai frecvente se numără dificultatea în a se trezi dimineaţă, stări de rău general, astenie, nervozitate generală.

Organismul are nevoie de un timp pentru a se adapta schimbării.

România ar putea renunța la schimbarea orei

Parlamentul European a votat în anul 2019 renunțarea la sistemul oră de vară- oră de iarnă, lăsând posibilitatea fiecărui stat să decidă în privința orei la care vrea să rămână.

Astfel, țările care au optat pentru rămânerea la ora de vară au anunțat hotărârea la Comisia Europeană, iar ultima schimbare au avut-o în marie 2021.

Totodată, țările care vor să rămână la ora de iarnă, fac pentru ultima oară această schimbare pe 31 octombrie 2021.

Fiecare stat trebuie să-și anunțe hotărârea la Comisia Europeană. România nu a luat nicio hotărâre în acest sens, până în prezent.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Măsuri de ordine pentru minivacanța de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Informare a instituțiilor subordonate MAI, din Alba

Publicat

1 decembrie

Instituțiile din județul Alba, aflate în subordinea MAI, transmit o declarație comună de presă legată de măsurile speciale întreprinse cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie. 

Informarea are loc la sediul Instituției Prefectului Alba și reunește purtătorii de cuvând ai acestor instituții, care vorbesc și despre măsurile speciale de ordine publică luate în Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale.

Forțelor MAI, li se vor alătura și 50 de polițiști locali.

LIVE-VIDEO: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS, avioane F16 și elicoptere

Reamintim că angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, când sărbătorim Sfântul Andrei și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

Comunicatul ISU Alba

În perioada 30.11. – 04.12.2022, în județul Alba se vor desfășura evenimente cu public numeros, în cadrul cărora, salvatorii vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea situațiilor de urgență.

Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022, ISU Alba vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 13:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Alba Iulia.

În cadrul plutoanelor de defilare, peste 70 de pompieri militari vor participa cu 6 autospeciale de intervenție (1 autospecială pirotehnică, 1 ambulanță Terapie Intensivă Mobilă, 1 Autospecială Scafandri cu barcă pneumatică, 1 autospecială de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și 1 autospecială tip camion de intervenție cu 1 container multirisc), garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Alba a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

 • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.

 • NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.

 • NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.

 • NU lăsați copiii nesupravegheați.

 • Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti.

Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:

 • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.

 • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.

 • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.

 • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.

 • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.

 • Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.

 • Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

Comunicat IPJ Alba

Pentru perioada 29 noiembrie – 4 Decembrie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor și suplimentarea efectivelor, în vederea asigurării unui climat ordine și siguranță publică pe durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională și cu ocazia manifestărilor publice care vor avea loc în acest context.

În această perioadă, vor acționa, zilnic, în medie, 160 de polițiști, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, polițiștii vor folosi la capacitate maximă aparatele radar din dotare și vor asigura prezența activă în trafic.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestări publice, în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, mâine, 30 noiembrie, peste 60 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și alte formațiuni vor acționa, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a-i sprijini pe cetățeni.

În data de 1 Decembrie, peste 180 de polițiști, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii de ordine publică, împreună cu polițiștii de investigații criminale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, iar polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Totodată, Inspectoratul de Poliției Județean Alba va participa, la parada militară, cu 20 de polițiști și 10 autospeciale din dotarea formațiunilor de poliției rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și criminalistic. La această manifestare vor fi prezente și 9 echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Cetățenii care vor lua parte la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naționale a României, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.

Restricții rutiere vor fi instituite, începând de azi, 29 noiembrie, între orele 12,00 – 16,00, pentru repetiții. Polițiștii vor fi prezenți și vor acționa pentru asigurarea zonelor și fluidizarea traficului rutier.

În data de 30 noiembrie între orele 9,30 – 11,30 vor fi restricții pe B-dul Ferdinand I, Piața Ion I.C. Brătianu, Piața Iuliu Maniu, strada Ardealului, strada Olteniei, strada București, strada Basarabiei, strada Frederic Mistral, pentru ceremonialul militar de depunere de coroane și jerbe la statuile Ion IC Brătianu și Iuliu Maniu.

 • între orele 10,00 -22,00 accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate

În data de 01 decembrie

 • între orele 09,00 – 24,00, accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate, strada Aurel Vlaicu, strada Crișan, strada Mihai Viteazul, Aleea Capistano.

 • între orele 12,00 – 24,00, pe B-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu strada Vasile Goldiș până la intersecția cu strada Cloșca).

 • între orele 12,00 – 16,00, pe B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, strada Ghe. Pop de Băsești, strada Crișan, strada Cetății, străzile Cloșca și Apulum, strada Izvorului, strada Dr. Ion Ratiu, strada Ion Agârbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcările Pasaj – B-dul. Transilvaniei), calea Moților, B-dul Revoluției, Strada Lalelelor, strada Pavlov, str. 1 Mai, Ștefan cel Mare, Septimius Severus, Vânătorilor, Toporâștilor, Vasile Goldiș, Tache Ionescu

În vedere asigurării unui climat de siguranță corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamație a cetățenilor.

Urăm tuturor românilor să se bucure, pe deplin, de Sărbătoarea Marii Uniri!

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS, avioane F16 și elicoptere

Publicat

Primul antrenament general pentru parada de Ziua Națională 2022 de la Alba Iulia are loc marți, 29 noiembrie, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918.

Trupe și tehnică de luptă, printre care și lansatoare HIMARS, vor defila între Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Hotel Cetate.

Potrivit organizatorilor, dacă vremea va permite, cerul fi survolat și de avioane F16 și elicoptere IAR 330 SOCAT. 

La parada de Ziua Națională a României – 1 Decembrie, vor trece prin fața celor prezenți la Alba Iulia peste 800 de militari, vehicule de luptă, aparatură antiaeriană și terestră, dar și transportoare și autospeciale.

În cadrul dispozitivului de defilare pe jos va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă, dislocat la Cincu, județul Brașov.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

De asemenea, pentru desfășurarea evenimentelor, în perioada 29 noiembrie – 1 Decembrie vor fi restricții de circulație pe mai multe străzi din municipiu.

Citește și RESTRICȚII de circulație în 1 Decembrie la Alba Iulia. LISTA străzilor cu trafic restricționat, de marți până joi. Intervale orare

Potrivit Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, în municipiul Alba Iulia, vor avea loc, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2022, manifestări la care vor participa militari și mijloace tehnice terestre și aeriene aparţinând Ministerului Apărării Naționale și care se vor desfășura după următorul program:

Miercuri, 30 noiembrie 2022

Ceremonii militare cu depuneri de coroane și jerbe de flori la următoarele ansambluri monumentale:

 • ora 9.30, la monumentul „I.C. Brătianu” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”)
 • ora 10.00, la monumentul „Iuliu Maniu” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”)
 • ora 11.00, la monumentul „Mihai Viteazul” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”)
 • ora 11.30, la ansamblul monumental „Regele Ferdinand și Regina Maria” (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”)
 • ora 12.00, în Piața Tricolorului va avea loc arborarea Drapelului Național al României. Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 811 Infanterie „Dej” și Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Joi, 1 decembrie 2022

 • ora 13.40, ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Unirii (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”)
 • ora 14.00: ceremonia militară cu trupe și tehnică de luptă, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, cu participarea a:
  • 15 detașamente de defilare pe jos (aproximativ 850 de militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Forțelor pentru Operații Speciale, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Batalionului 26 Cercetare Supraveghere „Avram Iancu”/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, personal din cadul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Filialei Alba Iulia, a organizației Crucea Roșie Română)
  • 11 detașamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE, complexe de artilerie antiaeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, transportoare amfibii blindate de infanterie B-33 ZIMBRU, autospeciale de intervenție ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională și ale organizației Crucea Roșie Română)
  • elicoptere IAR 330 SOCAT ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”
  • avioane F-16 Fighting Falcon aparținând Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”
  • din cadrul dispozitivului de defilare pe jos va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă, dislocat la Cincu, județul Brașov.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, în Alba Iulia, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2022, se vor desfășura repetiții și antrenamente generale care vor afecta, pentru scurte perioade de timp, activitățile curente din centrul orașului.

Antrenamentele generale vor avea loc în intervalul orar 13:00 – 15:00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT la Alba Iulia. Fetiță de 9 ani, lovită de o mașină în zona unei treceri de pietoni, în cartierul Cetate

Publicat

Un accident rutier s-a produs marți, 29 octombrie, în jurul orei 12:20, pe o stradă din cartierul Cetate din Alba Iulia.

Din primele informații o fetiță ar fi fost lovită de o mașină în apropierea unei treceri de pietoni.

Evenimentul rutier s-a produs în zona intersecției dintre străzile Ștefan cel Mare și Poligonului din Alba Iulia.

La fața locului a intervenit și un echipaj de la Serviciul județean de Ambulanță Alba.

Potrivit primelor informații, o fetiță de 9 ani ar fi încercat să treacă printr-un loc nepermis, situat aproape de o trecere de pietoni.

Aceasta ar fi suferit o leziune ușoară.

Sursa foto: Facebook, Cătălin L.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum arată sediul Jandarmeriei Alba, în apropierea Zilei Naționale. Lucrări de modernizare

Publicat

Sediul Jandarmeriei Alba este modernizat printr-un proiect de peste 3,5 milioane lei, ce includ și lucrări de reabilitare termică. Fațada clădirii a fost renovată, fiind imprimate culorile drapelului național.

De Ziua Națională, jandarmii din Alba sunt implicați în mai multe misiuni, iar 72 dintre ei vor participa la parada militară, inclusiv cu tehnică de specialitate.

Vezi Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară cu peste 800 de militari, elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane F-16. PROGRAM

În ceea ce privește sediul Jandarmeriei Alba, acesta este supus unor lucrări de modernizare menite să îmbunătățească eficiența energetică a clădirii. Imobilul este situat în municipiul Alba Iulia, pe strada Alexandru Ioan Cuza. Suprafața construită a clădirii este de 383,60 mp, iar suprafața desfășurată este de 1990,55 mp.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Proiectul include lucrări de termoizolație, înlocuirea tâmplăriei și a instalațiilor, sistem modern de încălzire / răcire și montarea unor panouri solare. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax