Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ouăle de ciocolată cu surprize Bakugan, pericol pentru sănătatea copiilor. Nu se știe ce conțin și nici când expiră

Publicat

Sănătatea copiilor este pusă în pericol chiar de cel mai iubit aliment, și anume ciocolata. Inspectorii de la protecția consumatorilor din județele Regiunii Centru, unde se află și Alba, au atras atenția că ouăle din ciocolată cu surprize „Bakugan” ar putea fi contrafăcute. Potrivit şefului Comisariatului Regional Centru, Sorin Susanu, acestea sunt periculoase, întrucât nu au niciun element de identificare, referitor la compoziţie sau la termenul de valabilitate.

Ouăle din ciocolată cu surprize „Bakugan” vor fi controlate și retrase de pe piață, acolo unde este cazul, asta după ce inspectorii de la protecția consumatorilor au ajuns la concluzia ca sunt contrafăcute.

„Aceste ouă reprezintă un real pericol pentru că nu putem şti nici producătorul, compoziţia, termenul de valabilitate şi modul în care sunt distribuite. Ne ocupăm în toate judeţele din regiune de identificarea şi retragerea lor de la comercializare. Vreau să fac o precizare: dacă consumatorul cunoaşte că un anumit produs are un preţ mediu, iar undeva îl găseşte la un preţ mult mai mic, poate la jumătate, trebuie să aibă suspiciunea că poate fi contrafăcut. Îndeosebi să aibă foarte mare grijă în această perioadă la tot ce înseamnă jucării sau produse pentru copii, despre care, din păcate, într-o acţiune comună cu regionala vamală, am descoperit că sunt din ce în ce mai mult contrafăcute şi pot dăuna sănătăţii copilului. O simplă jucărie, care la prima vedere pare inofensivă poate avea elemente mici, care pot fi înghiţite de copii sau materialul din care este făcut un ursuleţ să-i dăuneze.

Nu o să vă precizez cu exactitate toate datele pentru că suntem într-o amplă acţiune de control. Au fost descoperite (ouă de ciocolată – n.r.) atât în vămile din diferite oraşe la momentul în care se dorea introducerea lor către comercianţi, cât şi în anumite en-gros-uri din oraşe, en-gros-uri de produse să zic mai ieftine. Pentru că aceste ouă care imită cunoscutele ouă Kinder au un preţ mult mult mai mic decât ale variantei originale. Au fost în toate cele şase judeţe (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu – n.r.) din Regiunea Centru descoperite până acum. Chiar şi în reşedinţa de judeţ Alba Iulia. Au mai fost descoperite la un distribuitor mai mic care distribuia inclusiv în oraşe mai mici din judeţul Alba. Nu ştim încă cu exactitate câte şi toate oraşele în care a ajuns, dar tocmai asta facem. Acţiunea a început de două zile, este în plină desfăşurare. La sfârşit o să facem un comunicat de presă cu toate datele punctuale, cu magazine, cu locuri în care s-au descoperit. Nu putem să estimăm exact câte au intrat, pentru că, neexistând documente şi tot ce înseamnă provenienţă şi importator oficial în România a acestor produse, nu putem avea exact estimarea”, a declarat comisarul şef al Comisariatului Regional Centru al Protecţiei Consumatorilor, Sorin Susanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax