Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

(P) Interviu-Mircea Hava, candidatul PNL la alegerile europarlamentare: Alba Iulia = România = Europa

Publicat

ducem alba in europa

Mircea Hava, candidatul PNL la alegerile europarlamentare: Alba Iulia = România = Europa: oricare dintre ele lipsește, ecuația devine imposibilă.

Ce v-a motivat să faceți pasul spre Parlamentul European, când toată lumea vă identifică în totalitate cu Alba și mai ales cu Alba Iulia?

Orice politician ar interpreta în zeci de feluri ideea de a merge în Parlamentul European. Pentru că există două categorii majore de oameni politici: politicienii-administratori, oamenii care fac administrație cu valoare adăugată și împreună cu care poți construi ceva durabil, dar și politicienii- scuzați expresia, papagali, care fac tot restul, adică nimic, doar vorbesc despre ce li se scrie.

Îmi place să cred, fără modestie falsă, că mă încadrez în prima categorie așa că, pentru mine, există doar două motive pentru care m-am hotarat sa fac drumul la Bruxelles: Alba Iulia și România!

Primul, pentru ca mă identific 100% cu ea, cum ziceați. Iar al doilea, pentru că ar trebui să vină un moment din viața fiecăruia dintre noi când trebuie să îi dăm o formă concretă patriotismului și să ne sprijinim, fiecare cum putem, țara.

Cu alte cuvinte, mai rezumat, timp de 26 de ani am luat „ pe semnatură” Cetatea și orașul, iar pe 26 mai Alba Iulia și Romania vor face, și prin Mircea Hava, cel mai important pas către Europa.

Văd o legătură totală și continuă între Alba Iulia, România și Europa: dacă scoatem una dintre ele din formulă, ecuația devine imposibilă.

Pe de altă parte, cred ca am avantajul maturității vârstei la care nu mai visezi să-ți înfrunți destinul în altă țară, dar nici nu poți renunța punând ștampila de primar în buzunar.

Există și o a treia variantă, a omului cu un echilibru exersat, care pune ordine, luptă și împlinește un deziderat pe care alții doar îl dezbat.

Cu cine vă „ luptați” și pentru cine?

Nu trebuie să ne refugiem în ceva mărunt, de genul ăsta e un vot anti PSD și contra corupției, deși faptele acestui guvern nu arată altceva decât o îndepărtare de Europa.

Pentru a anula prăpastia, pe 26 mai trebuie să votam informat, pentru a ne proteja, pentru a ne întări, pentru a ne apăra.

Pentru că responsabilitatea comună este mai ușor de purtat, indiferent de geografia în care ești plasat ca țară. Comun înseamnă ceva mai bun, ca și cum te ajuți de vecini. În egală măsură mă lupt și mă voi lupta pentru vecinii mei, de pe Toporașilor dar și pentru vecinii oricui altcuiva, din toată România. ”Comunitatea” e cea mai naturală formă de a ne ajuta unii pe ceilalți, indiferent că suntem la Blaj sau la Bruxelles.

Deși, tocmai a trecut Anul Centenar, cred că încă suntem, din păcate, restanți la unitate. Sunt convins, însă, că asta se poate schimba în bine și în România, așa cum s-a schimbat la Alba Iulia, unde funcționăm cu adevărat ca o comunitate.

România nu este nici pe departe doar țara extremelor, bune sau rele, ci țara care a arătat mereu că se poate adapta, că își poate scrie și construi istoria cu claritatea oricărui alt stat din Europa. Cu o singură condiție: să fie lăsată sau măcar sa nu fie împiedicată să facă asta.

Dorință există, posibilități avem. Acum avem și sprijinul Europei, deci n-ar trebui să ne poată opri nimeni, pe noi, pe români, atunci când ne dorim cu adevărat ceva.

Experiența din administratie e un atu? Mai sunt și altele?

Este. Chiar cel mai mare avantaj, aș spune. Și sunt mândru de asta și gata să folosesc acest atu cat mai înțelept posibil și în P.E.

Așa cum rolul administrației publice este să fie cât mai aproape de oameni, să lucreze exclusiv pentru aceștia, în același fel cred că și Uniunea Europeană trebuie să ajungă lângă oameni.

Să facă un pas în jos de pe soclu și să demonstreze că doar unitatea poate ajuta comunitatea să avanseze.  Europarlamentarii trebuie să găsească abilitatea de a da glas celor mai clare și importante nevoi ale comunităților.

Deciziile și strategiile șlefuite la nivel guvernamental, preluate de tehnocrați europeni fără a ține cont de vocea celor care resimt direct nevoi și nu caută soluții pe plan local, îndepărtează și decredibilizează relația cetățean-guvern-instituții europene. 

Reprezentarea României în Parlamentul European, în aștepatrea de rezultate mai bune și beneficii imediate pentru fiecare român și cetățean UE, trebuie să reflecte mai mult dorințele oamenilor.

Pentru că aici nu e vorba despre elite sau despre ” cei aleși”, ci despre a-i ajuta și a le face viața mai bună fiecăruia dintre cei care te-au creditat cu încrederea lor, de la secretari de stat până la baza reală a statului, cei care-și trudesc cu greu și sudoare pâinea de toate zilele.

Puteți traduce și îngloba toate astea într-un alt “ atu”, mult mai drag mie: empatie, simpatie sau și mai simplu, prin atitudinea normală a unui om care vine de jos, de la țară, își cunoaste poporul pe care-l reprezintă și știe că nu-i cu nimic mai valoros un senator decât un agricultor, atâta timp cât amândoi își fac treaba ca lumea.

România este cel mai important candidat în aceste alegeri! Asta trebuie să înțelegem la urne, pe 26 mai.

Material realizat la comanda PNL Alba, executat de Independent SRL, editor Alba24.ro. Cod mandatar financiar: 41190007

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 02.05.2019 at 21:26

    Mai omule, mare gulgutier ai devenit. Te lauzi cu Cetatea asta de parca tu ai facut-o. Tu ai facut altceva si sti bine ca multi stiu.Te-am vazut prin Cetate cand iti faceai un videoclip si spuneai: banii de la UE nu vin, ei trebuie adusi. Si ti-ai propus sa-i aduci. Pai tu stii bine cum se dau banii, ce tromboane sunt astea ca te duci sa-i aduci ?
    Vad ca ai iesit la cersit si in on-line. Succes !! Dar nu si din partea mea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax