Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Papa Francisc ar putea efectua o vizită în România la începutul lunii mai 2019

papa francisc

Publicat

Papa Francisc ar putea efectua o vizită în România în mai 2019, conform agendei Suveranului Pontif, consultată de Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital.  Potrivit programului Papei Francisc, acesta ar putea efectua vizite în România şi Bulgaria la începutul lunii mai 2019.

Data vizitei nu este stabilită, iar Vaticanul nu a făcut încă niciun anunţ. Papa Francisc ar urma să se deplaseze la Bucureşti şi în oraşele bulgare Sofia şi Plovdiv.

„Jorge Bergoglio va merge în cele două ţări est-europene cu un important mesaj în sensul deschiderii ecumenice, în contextul în care în Bulgaria procentul credincioşilor ortodocşi este de 82%, în timp ce în România (…) este de 87%”, notează Religion Digital, secţia pentru teme religioase a publicaţiei Periodista Digital.

În cursul anului 2019, Papa Francisc are programate vizite şi în Panama, Japonia şi Mozambic.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, preot Francisc Doboş, a declarat: „Sunt şanse foarte mari, de ce nu. Evident că nu se poate confirma. Pentru că nu a venit anul acesta, va veni la anul, sunt lucruri foarte evidente. Asta se pregăteşte. Trebuia să vină anul acesta. Până nu se stabileşte, nu se anunţă la nivel de Sfântul Scaun, de conducere a Vaticanului şi de Preşedinţia României; până atunci sunt speculaţii, dar şansele sunt. Informaţia o avem de mult timp că se pregăteşte”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate