Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensia și salariul la stat vor putea fi cumulate în continuare. Legea care ar fi interzis acest lucru este neconstituțională

Publicat

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat este neconstituțională, au decis judecătorii CCR.

Judecătorii Curții Constituționale au admis, joi, sesizarea de neconstituționalitate în ceea ce privește Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Informația a fost publicată de G4Media.ro, care citează surse.

  • „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în unanimitate, sesizarea Curţii Constituţionale a României pentru controlul constituţionalităţii, înainte de promulgare în ceea ce priveşte: l Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.277/2015 privind Codul fiscal (PL-x nr.244/2023); Legea privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare”, anunţa ÎCCJ.

Înalta Curtea de Casație și Justiție (ÎCCJ) a sesizat, pe 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul.

Ambele legi au trecut de Parlament, pe 28 iunie.

Cumulul pensiei cu salariul, la stat, se referă la posibilitatea unei persoane de a primi în același timp atât o pensie, cât și un salariu dintr-un loc de muncă la stat.

Majoritatea celor care beneficiază de acest cumul sunt tot foști angajați ai statului, ieșiți la pensie mai  repede decât restul populației, în baza unor prevederi speciale și cu pensii mari.

Tot ei se întorc în sistem și se reangajează pe salarii mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 05.10.2023 at 16:44

    Dacî-i aşa, mai eistă o singură soluţie, desfinţarea CC care este pusă să facă ce vrea ea şi în avantajul ei. Trai pe vătrai, în România procurorilor şi al justiţiei.

  2. Manea Paraschiva

    duminică, 07.01.2024 at 18:40

    Pe o4.07 2023 Min Ed a emis lg 198 si in art 229 al 12 prevede: SUSPENDAREA PENSIEI PT PROF DIN PREUNIVERSITAR daca pensionari lucreaza ca prof.
    După 45 ani am 3800 pensie.
    La pensie sistemul de plată: la „plata cu ora” e redus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate