Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Peste 1.000 de cadre medicale și personal auxiliar din Alba au fost testate negativ COVID-19. Precizări de la DSP

Publicat

Până joi după-amiaza, în Alba au fost testate cu rezultat negativ pentru COVID-19 un număr de 1.064 cadre medicale și personal auxiliar din spitalele județului și alte instituții din sectorul medical.

UPDATE: Potrivit informării transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică, numărul cadrelor medicale din Alba infectate cu noul coronavirus a rămas neschimbat: 18.

Reamintim faptul că, în data de 10 aprilie 2020, în județul Alba au fost raportate de către Grupul de Comunicare Strategică 18 cazuri de cadre medicale infectate cu coronavirus. Este vorba despre doi medici, două infirmiere, doi ambulanțieri și 12 asistenți medicali.

„Ne menținem angajamentul de a proteja personalul din linia 1 și depunem eforturi pentru a creste capacitatea de testare în cele două laboratoare din județ, cel al DSP și al SJU Alba Iulia”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit directorului DSP Alba, pe perioada Sărbătorilor Pascale va fi asigurată permanența în laboratoarele de testare din județ, astfel încât toți cei eligibili să fie testați.

În ceea ce privește situația de la Spitalul Municipal Aiud, unde până marți erau confirmate pozitiv cinci cadre medicale, managerul unității, Bogdan Popa, a declarat joi pentru Alba24.ro că nu sunt alte cazuri în rândul personalului sanitar.

”Nu avem în plus alte cadre medicale confirmate pozitiv. Toate celelalte 147 de cadre medicale testate au avut rezultate negative. Toate cadrele implicate direct în gestionarea cazurilor suspecte/confirmate Covid-19 au rezultat negative”, a precizat Popa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax