Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia: Întreținerea elementelor de fațadă și a acoperișurilor blocurilor este obligatorie

Publicat

crapaturi

Primăria Alba Iulia a derulat pe parcursul ultimelor două luni campanii de informare și sesizare a asociațiilor de proprietari asupra pericolului public pe care îl reprezintă elementele de fațadă și acoperișurile degradate. Prin intermediul Compartimentului pentru asociații de proprietari și Poliției Locale au fost transmise toate informațiile despre obligațiile ce le revin proprietarilor cu privire la întreținerea învelitorilor din țigle sau plăci.

Având în vedere că în următoarea perioadă, condițiile meteo pot duce la accidente provocate de țigle desprinse sau tencuieli decorative și fațade degradate, verificarea stării lor și intervențiile pentru consolidare sunt mai mult decât necesare.

Pentru a sprijini aceste intervenții, Primăria Alba Iulia a informat asociațiile de proprietari cu nu sunt solicitate autorizații de construire, iar ocuparea domeniului public cu schelele și construcțiile provizorii pentru intervenție nu presupune plata de taxe.

Administrația locală nu poate face intervenții asupra blocurilor degradate, acestea fiind proprietate privată. Toate aceste acțiuni intră strict în sarcina proprietarilor.

Asociațiile de proprietari sunt rugate să ia toate măsurile ce se impun pentru verificarea și, dacă e cazul, repararea și menținerea în stare de siguranță a tuturor elementelor de fațadă și acoperișuri.

În cazul în care nu va exista o conformare voluntară și remediere urgentă a tuturor problemelor existente, se vor aplica prevederile Legii 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax