Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pro Infrastructură: Amânarea deschiderii Lotului 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, „crimă la adresa şoferilor”

Publicat

autostrada inchisa

Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură”, care monitorizează îndeaproape situaţia lucrărilor pe Autostrada Sebeş-Turda şi pe alte şantiere din ţară, critică dur concluziile CNAIR după verificările din teren de marţi şi amânarea deschiderii circulaţiei pe tronsonul finalizat între Aiud şi Decea. Consideră că motivele invocate de autoritate sunt „discutabile” şi că este „bătaie de joc faţă de banul public”, dar şi o „crimă la adresa şoferilor” care circulă pe DN1, între Sebeş şi Cluj, un drum extrem de aglomerat.

Citește și Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda va fi deschis circulației până în MARTIE. Concluzii înainte de recepția lucrărilor

„Astăzi, 9.01.2018, comisia de recepție s-a întrunit pe lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda pentru a stabili dacă sunt întrunite rigorile legale necesare recepției acestui tronson de autostradă. Purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat faptul că există în continuare o serie de neconformități care ar pune în pericol siguranța circulației (probleme legate de rugozitatea și planeitatea asfaltului).

Citește și SONDAJ Alba24: Sunteți de acord cu ridicarea mașinilor în municipiul Alba Iulia?

Din punctul nostru de vedere, încă o amânare a deschiderii acestui lot de autostradă din motive discutabile este atât o crimă la adresa șoferilor care se deplasează pe drumul național paralel și pe care au loc accidente frecvente, cât și o bătaie de joc față de banul public, existând un risc ridicat de a plăti daune financiare considerabile constructorului pentru această tergiversare”, au scris reprezentanţii Asociaţiei, pe Facebook.

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal. Vezi care sunt TARIFELE

 

Aceştia solicită CNAIR „să publice IMEDIAT rezultatele testelor realizate atât de CESTRIN care ar fi arătat neconformități, precum și rezultatele testelor echivalente făcute de Supervizorul FIDIC (DRDP Cluj)”.

Reamintim că în urma verificărilor pe Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, marţi, dată la care era anunţată posibilitatea recepţionării lucrărilor şi apoi a deschiderii circulaţiei, CNAIR a constatat că sunt în continuare o parte dintre neconformităţile constatate în noiembrie 2017.

Citește și FOTO: Directorul DSP Alba a fugit de probleme în Thailanda. După divorț, Sinea poartă din nou verighetă

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat, marţi, că în luna martie, cel târziu, se va deschide circulaţia, pentru că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut, printre care  “exces de bitum, vorbim de probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, vorbim de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulaţiei, pot crea probleme”.

sursă foto: Asociaţia „Pro Infrastructură” (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax