Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Radu Tuhuț: Apel către Guvern pentru includerea proiectelor de modernizare a drumurilor din Apuseni în Planul de Redresare (P)

Publicat

Deputatul PSD, Radu-Marcel Tuhuț a făcut o solicitare către Guvernul României prin care a cerut ca executivul să includă proiectele de modernizare, asfaltare și reparare a drumurilor din Munții Apuseni, în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Am solicitat Guvernului României să includă proiectele de modernizare, asfaltare și reparare a drumurilor din Munții Apuseni, DN74, DN74A și DN75, în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având în vedere că în această perioadă documentul trebuie refăcut și înaintat, din nou, Comisiei Europene, pentru aprobare.

De asemenea, i-am amintit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, prin intermediul unei întrebări parlamentare, de amendamentul pe care l-am depus la dezbaterea privind legea bugetului pe anul 2021 pentru modernizarea drumurilor din Munții Apuseni.

Acesta prevedea o alocare financiară consistentă pentru continuarea reabilitării tuturor tronsoanelor naționale.

La momentul respectiv, atât domnia sa, cât și ceilalți parlamentari din coaliția de guvernare, au votat împotrivă, fără să țină cont că aceste șosele deservesc sute de mii de oameni din județele Alba, Cluj, Bihor și Hunedoara.

Cele aproape 30 de miliarde de euro, prevăzute în PNRR pentru depășirea efectelor economice și sociale cauzate de pandemie, sunt eligibile inclusiv pentru proiecte de infrastructură rutieră.

Dacă Guvernul României a refuzat să aloce suficiente finanțări din bugetul de stat, pe anul 2021, pentru drumurile din Apuseni, am speranța că acestea vor beneficia de modernizări din fonduri europene.

Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie să menționez că primele mari proiecte de infrastructură din Munții Apuseni, ce au constat în lucrări de turnare de covor asfaltic pe mai multe tronsoane, au început în anul 2018 când premierul social-democrat de atunci al României a primit un memoriu semnat de peste 20 de primari din zonă care solicitau și deopotrivă fundamentau această necesitate din punct de vedere economic, social și turistic.

S-au organizat licitații și contractele încheiate de guvernul PSD au continuat și pe vremea guvernării de dreapta.

Îmi doresc ca lucrările ample de asfaltare să continue și în acest an, însă nu cred că acest lucru se va întâmpla, de vreme ce amendamentul meu, privind finanțarea de la bugetul de stat, a fost respins fără explicații.

Lucrările sezoniere, peticirile și plombările, derulate de CNAIR, nu sunt suficiente!

PNRR este, acum, o șansă foarte mare de dezvoltare a României de care țara noastră trebuie să profite.

Din păcate, Guvernul României a înregistrat eșec după eșec, documentul fiind respins de Comisia Europeană în formele prezentate.

Nu în ultimul rând vreau să îi felicit pe moți, pe toți locuitorii din Munții Apuseni, care au luat atitudine și solicită prin toate mijloacele democratice și civice posibile reabilitarea drumului național 75 care leagă municipiul Turda din județul Cluj și orașul Câmpeni din județul Alba”, a transmis Radu-Marcel Tuhuț, deputat PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ilie

    joi, 06.05.2021 at 12:27

    Domnule Tuhut sunteti deputat de Alba nu de Muntii Apuseni. Reprezentati tot judetul Alba. Ma gandeam sa va spun ca poate nu stiti.
    De cand sunteti deputat nu am vazut altceva de la dvs decat Muntii Apuseni….
    Imediat scrie iar si dl Maties de supermarket-uri si producatorii locali.
    Daca doriti vas lun eu ce o sa spuneti si saptamana viitoare…. MUNTI APUSENI.

  2. pilu

    joi, 06.05.2021 at 13:01

    Stai ca poate iese din adormire si alalalt deputat, unul Olar care de cand este si a fost deputat, a taiat cu maceta un cozonac pentru cei care pierd vremea prin Parlament. Drumurile pe la el sunt facute asa ca iese si Tuhut cu ce a mai ramas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax