Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rareş Buglea, referitor la varianta demisiei sale din CL Alba Iulia: „Nu mor caii când vor câinii”


Publicat

„Nu mor caii când vor câinii”, acesta este mesajul transmis de consilierul local Rareş Buglea, în contextul în care problema demisiei sale din CL Alba Iulia ar urma să fie pusă pe masa colegilor din forul local, în şedinţa de marţi. Părăsirea funcţiei publice a fost solicitată în cazul lui Buglea, de mai mulţi actori ai societăţii civile şi politice, în urma declaraţiilor sale privind sterilizarea femeii rome.

Rareş Buglea a postat pe pagina sa de socializare o fotografie cu primarul, alături de comentariul „Nu mă mai văd scăpat odată de Buglea ăsta…! Mai încerc mâine în ședința de consiliu..:) – aşa gândește d-l primar, care mâine, în ședința de consiliu local, printr-o manevră de teatru ieftin, va încerca iarăși să îmi ceară demisia… am o vorbă pt. ei: Nu mor caii când vor câinii!”.

În şedinţa de marţi, grupul de consilieri locali PDL ar urma să depună un memoriu prin care să-i ceară lui Rareş Buglea să-şi dea demisia din CL.

Reamintim că tânărul consilier a fost invitat la o ediţie a „Testului de sinceritate” Alba24, alături de reprezentantul Asociaţiei „Pakiv”, Gruia Bumbu, în care fiecare au prezentat opiniile privind propunerea de sterilizare a femeii rome.

În 20 februarie, reprezentanţii etniei au organizat un marş împotriva discriminării pe străzile oraşului, au cerut demisia lui Buglea din Consiliul Local şi să fie supus „judecăţii ţigăneşti”. În replică, liderul liberal Florin Roman a atras atenţia că ameninţarea este faptă gravă şi că ar trebui să se sesizeze Parchetul.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. mda

  luni, 25.02.2013 at 21:13

  ma dezamageste domnul Roman. Stimabile, cat ati fost in opozitie doar de jigniri v-ati tinut, acum cand unul de-al vostru a calcat pe bec si inca in ce stil, il sustineti, pomeniti parchetul etc. est moral? nu mai bine il sfatuiti sa-si dea demisia de buna voie si mergeti mai departe linistiti si mult mai corecti? sa stiti ca in viitor electoratul o sa va taxeze.

 2. Albaiulian.

  marți, 26.02.2013 at 08:02

  Da , do’n primar , noi electoratul o sa taxam PDL-ul , care ne-a adus in pragul disperarii si ati taiat tot.
  Mai bine ai raspunde la intrebarea pe care ti-o pun de 30 de zile :
  – De ce unii dintre salariatii primariei intirzie zilnic la servici , aici dam exemplu pe sefa unui serviciu doamna I.K. , stiindu-se ca ei sunt platiti din bani publici.
  Da , do’n primar astept sa … raspunzi , ca doar te faci ca ploua , si mai lasa-l pe Rares Buglea in pace daca vrei sa-ti mearga bine!

 3. haiducu

  marți, 26.02.2013 at 09:24

  Acest domn buglea isi justifica propunerile de sterilizare prin faptul ca el considera ca asa cred majoritatea romanilor. Poate ca asa o fi, dar majoritatea romanilor nu ocupa functii publice; il invitam sa isi sustina ideile in off.
  Acum este de bun simt sa isi dea singur demisia, macar isi salveaza onoarea.Daca i se va cere oficial demisia, va fi vai si amar de el.

 4. alice

  marți, 26.02.2013 at 11:14

  Rares ar fi trebuit sa scrie” nu mor caii cand vor porcii mistreti”, cainii sunt muuuuuuuuuult prea draguti pentru a suferi vreo similitudine cu hava

 5. Un cetatean

  marți, 26.02.2013 at 14:28

  Acestui individ i se acorda o prea mare importanta. E un nimeni care până acum nu a realizat nimic. Stie sa animeze nuntași, iar partidul său îl foloseste pe post de „lătrac”. In ce priveste demisia din Consiliu, nici vorba. Nu va fi in stare sa initieze vre-un proiect de hotarare, dar poate ridica mâna cand i se cere. Imi pare rău ca am votat USL. Am crezut ca au mai mulți oameni pregatiti asa cum sunt Roman, Cretu si inca vre-o 2-3. Nu am crezut ca vor trimite sa ia decizii pt. noi, indivizi ca Buglea!

  • dorin

   vineri, 05.04.2013 at 20:00

   Si mie imi pare rau de limba romana, dar ce sa facem acum?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Noi fluxuri de vaccinare cu Moderna și AstraZeneca în județ. Crește capacitatea de imunizare. Locațiile vizate

Publicat

În județul Alba vor fi deschise noi fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca și Moderna. Acestea vor fi funcționale la Alba Iulia și la Abrud.

”Vești bune! DSP Alba a solicitat și a primit aprobarea autorităților de la centru (CNVAC) pentru deschiderea în regim de urgență a încă 2 fluxuri de vaccinare în Alba Iulia la sala de sport a Liceului Tehnologic Alexandru Domșa ( Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu, nr. 143) cu vaccin Astra Zeneca.

Vezi și Restricția de vârstă pentru vaccinarea cu AstraZeneca a fost ELIMINATĂ, în România. Precizările oficiale ale autorităților

Totodată, a fost solicitat ca, după finalizarea rapelului, la Abrud să fie deschis un flux de vaccinare cu vaccin Moderna”, a anunțat directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului se va mări capacitatea de vaccinare zilnică de la 900 la 1020 de doze, după cum urmează:

 • 480 Pfizer
 • 480 Astra Zeneca
 • 60 Moderna

Reamintim că de la 1 martie 2021, alte trei centre de vaccinare anti-COVID-19 au fost deschise în județ, la Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Vințu de Jos, cercetat sub control judiciar pentru distrugere și violență în familie. Soția sa a ajuns la spital

Publicat

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care este cercetat pentru distrugere, violență în familie, amenințare și violare de domiciliu. Bărbatul va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 martie 2021, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Vințu de Jos, care este cercetat pentru violență în familie, amenințare, distrugere și violare de domiciliu.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în noaptea de 05/06 martie 2021, s-ar fi deplasat la locuința unui bărbat, aflat într-o relație cu soția sa, cu care se află în divorț, unde ar fi distrus mai multe geamuri, l-ar fi amenințat pe acesta și și-ar fi agresat soția.

Femeia, de 37 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În cursul zilei de sâmbătă, 6 martie, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care au dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman, deputat PNL: Am depus un proiect de lege pentru a-i ajuta pe teiușeni

Publicat

În baza Legii nr. 54 din 6 martie 2018, terenul în suprafață de 74.496 mp, care a fost înscris în Cartea Funciară nr.71137 Teiuș, nr. cadastral 71137, a fost dobândit în proprietate de Orașul Teiuș, domeniul public și în administrarea Consiliului Local al Orașului Teiuș, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Căi Ferate ”C.F.R.”, în vederea realizării unor investiții de utilitate publică.

​Ulterior, în baza actului administrativ HCL nr.101 din 18.12.2018, emis de orașul Teiuș – Consiliul Local după cum rezultă din încheierea de Carte Funciară 1071 din 30.01.2019, suprafața de 74.496 mp, a fost dezmembrată.

​Din suprafața totală de 74.496 mp, numai următoarele suprafețe trebuiau trecute în proprietatea Orașului Teiuș și în administrarea Consiliului Local al Orașului Teiuș:

– suprafața de 6.670 mp. înscrisă în CF nr.74412 Teiuș
– suprafața de 11.051 mp. înscrisă în CF nr.74413 Teiuș
– suprafața de 11.946 mp. înscrisă în CF nr.74418 Teiuș
– suprafața de 7.766 mp. înscrisă în CF nr.74419 Teiuș
– suprafața de 7.652 mp. înscrisă în CF nr.74435 Teiuș

total suprafață 45.066 mp.

​Restul de suprafață de 29.430 mp. reprezintă suprafața aferentă imobilelor construcții: blocul nr.142, 144, 146, 2A, 2B, 2C și casele nr. 2, 4, 6, 8, 10, 12 și 14, precum și anexele gospodărești aferente acestora, situate pe străzile Decebal și Aleea Sportivă, terenuri aflate în intravilanul orașului Teiuș, județul Alba.

​Unii proprietari ai imobilelor mai sus menționate, au depus cerere la Comisia locală de fond funciar Teiuș, solicitând emiterea titlurilor de proprietate privind suprafața de teren aferentă construcțiilor, reprezentând teren intravilan conform Legii nr.231/2018 pentru modificarea Legii nr.18/1991.

​Cu ocazia depunerii cererilor, proprietarilor apartamentelor li s-a comunicat că suprafața aferentă construcțiilor care au făcut obiectul solicitărilor, inclusiv suprafața pe care sunt edificate acestea, este cuprinsă în suprafața de teren de 74.496 mp. care a trecut în proprietatea Orașului Teiuș, domeniul public și în administrarea Consiliului Local Teiuș în baza Legii nr.54/2018 în vederea realizării unor investiții de utilitate publică, respingându-se aceste cereri prin Hotărârea nr.17/2019 a Comisiei locale de fond funciar.

​După depunerea cererilor de către proprietari în baza Legii nr.231/2018, Consiliul Local al Orașului Teiuș a emis Hotărârea Consiliului Local nr.101 din 18.12.2018, prin care au hotărât dezmembrarea suprafeței de 74.496 mp. înscrisă în CF 71137 Teiuș. În mod eronat suprafața de 29.430 mp., care reprezintă suprafața aferentă imobilelor construcții, a trecut în proprietatea Orașului Teiuș, domeniul public și drept de administrare Consiliului Local al Orașului Teiuș.

​Suprafața de 29.430 mp nu poate reprezenta suprafață necesară realizării unor investiții de utilitate publică, având în vedere că pe această suprafață sunt edificate construcții, blocuri, case și anexe gospodărești, încă din anul 1970, pentru care proprietarii plătesc Orașului Teiuș impozit pe clădiri încă din anul 1993, când au devenit proprietari prin contracte de vânzare-cumpărare. În contractele de vânzare-cumpărare este menționat faptul că, la data dobândirii în proprietate a apartamentelor, proprietarii au dobândit și cote părți din terenul aferent construcției.

​La data la care a fost emisă Legea nr.54/20158, Primăria Orașului Teiuș a obținut titlul de proprietate pe un teren viran, cu toate să în realitate suprafața de 29.430 mp este un teren cu construcții, pentru care proprietarii achită impozite primăriei, conform certificatelor fiscale emise de către aceeași primărie, teren pe care Primăria Teiuș l-a intabulat ca proprietar, fără să țină seama de construcțiile existente pe acest teren.

​Singura modalitate de a rezolva această situație este diminuarea suprafeței de 74.496 mp cu suprafața de 29.430 mp, astfel încât doar suprafața de 45.066 mp. să facă obiectul Legi nr.54/2018, întrucât această suprafață este liberă de construcții și se pot realiza investiții de utilitate publică.

Faţă de cele de mai sus menționate, am supus Parlamentului spre dezbatere şi adoptare, în procedură de urgență, prezenta Propunere legislativă pentru transmiterea unei părți dintr-un teren situat în orașul Teiuș, din proprietatea publică a oraşului Teiuş şi din administrarea Consiliului Local al Oraşului Teiuş, judeţul Alba în proprietatea privată a orașului Teiuș și pentru modificarea Legii nr.54/2018 privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, aflat în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – SA, în domeniul public al oraşului Teiuş şi în administrarea Consiliului Local al Oraşului Teiuş, judeţul Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de șoferi amendați pentru viteză în județul Alba, în 13 ore. Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia și cei ai Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au acționat pentru creșterea siguranței rutiere. În 13 ore de acțiune au fost depistați 104 conducători auto care au depășit limita legală de viteză.  

Potrivit IPJ Alba, vineri, între orele 7.00 și 20.00, polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu cei ai Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu  respectă regimul legal de viteză.

În cele 13 ore de acțiune, au fost constatate 123 de abateri de natură contravențională, cele mai multe (104) fiind de conducere cu viteză peste limita legală.

Complementar sancțiunii aplicate, față de un conducător auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte două situații s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate