Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata șomajului în județul Alba este în creștere. A ajuns la 6,83% în luna octombrie

Publicat

Rata șomajului în județul Alba este în creștere și a ajuns, la sfârșitul lunii octombrie, la 6,83% față de 6,46% cât era în luna septembrie. Numărul persoanelor aflate în evidența AJOFM a crescut de la 11.419 în luna precedentă, la 11.700 în octombrie. Dintre acestea, 4.364 persoane sunt şomeri indemnizați ,iar 7.336 sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise în evidențele agenției fără a beneficia de drepturi bănești.

În urma serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante s-a reușit plasarea în muncă a 708 persoane, din care 553 persoane în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată și 155 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. De asemenea, 1.906 de persoane au beneficiat de servicii de informare și consiliere profesională, iar dintre acestea 87 și-au găsit un loc de muncă.

Tot în luna octombrie un număr de 86 de absolvenți au fost încadrați în muncă din care 27 prin subvenționarea posturilor și 11 au beneficiat de prima de încadrare prevăzută de lege, primă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data acordării (500 lei).

În aceeași lună au beneficiat de stimulente financiare opt persoane, dintre care două persoane s-au încadrat într-o localitate la o distanță mai mare de 50 de km față de domiciliul stabil (această persoană a primit o primă de încadrare în sumă de 1.000 lei), iar şase persoane s-au încadrat în altă localitate, cu schimbarea definitivă a domiciliului (aceste persoane au primit o primă de instalare de 3.500 lei).

Înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru un număr de 42 şomeri, din care 25 sunt femei. La categoria persoane cu vârsta peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sau șomeri care mai au trei ani până la vârsta de pensionare, AJOFM a intermediat angajarea a 728 șomeri. De asemenea, o persoană cu handicap a fost încadrată în muncă.

Un număr de 24 de persoane și-au depus cerere pentru EURES, locuri de muncă în străinătate, cea mai solicitată țară fiind Germania, în domeniul hotelier – gastronomie și agricultură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax