Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Regele Cioabă”, în comă profundă. A suferit un infarct, în vacanţă în Antalia

Publicat

Florin Cioabă, autointitulat regele romilor, a suferit un infarct, în timp ce se afla în vacanţă în Antalia (Turcia). Acesta se află în comă profundă şi este internat la un spital din Turcia.

Acum în vârstă de 58 de ani, acesta s-a autoproclamat regele internaţional al romilor, în 1997. Din 1963, locuieşte în Sibiu.

În aprilie 2013, acesta a fost ales preşedinte al Uniunii Internaționale a Romilor (IRU), în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Congresului Internaţional al Romilor de la Sibiu. IRU a fost înființată în 1971, iar în 1993 a dobândit statutul de organizatie consultativă pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Tatăl lui Florin Cioabă a murit în 1997, în urma unui infarct miocardic.

UPDATE: „Este o veste şocantă pentru noi. Nu ştim în acest moment cum s-a întâmplat, în ce condiţii este. Sunt optimist că starea sa de sănătate se va recupera şi vom putea să-l aducem cât mai repede în ţară.

Există o reglementare în statutul Uniunii, dacă nu poate îndeplini atribuţiile funcţiei. Ar fi o pierdere pentru etnie, ar fi o nouă lovitură dată romilor, dacă acesta nu ar mai putea conduce Uniunea”, a declarat secretarul general al Uniunii Internaţionale a Romilor, albaiulianul Gruia Bumbu (preşedintele Asociaţiei Pakiv România).

UPDATE1: Potrivit declaraţiei fiului său, Florin Cioabă a mai suferit un preinfarct în urmă cu aproximativ 17 ani, iar incidentul de acum s-a petrecut în Antalia, în timp ce acesta se afla în drum spre casă.

Revenim cu amănunte.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ovi

    joi, 15.08.2013 at 00:25

    Te pup,papa!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax