Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate finale la Sondajul Alba24 pentru alegerile locale din Alba. Vezi cum sunt clasați candidații în topul încrederii cititorilor


Publicat

Duminică, la ora 24.00, s-a încheiat ultimul sondaj de opinie privind preferințele celor peste 4.000 de cititori Alba24, la Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și pentru funcția de senator pe colegiul Alba Iulia.

Cercetarea făcută de redacția Alba24 a urmărit evoluția principalilor candidați locali pentru alegerile din 2012. Sondajul Alba24 este la a treia etapă, fiecare cu durata de 30 zile, făcută pe o perioadă de un an. Rezultatele și evoluția preferinţelor sunt interesante și pot constitui, chiar dacă sondajul nu este făcut pe criterii științifice, o informație utilă atât pentru partidele care sunt înscrise în cursa electorală, cât și pentru noi, alegătorii.

În această nouă etapă am introdus încă o rubrică, deoarece, pe surse, precum din și câteva declarații publice, deținem informații despre două posibile candidaturi la Senat. Astfel, pe colegiul de la Alba Iulia se vor bate, pentru un loc în Senat, Alexandru Pereş – în prezent senator PDL şi Florin Roman – PNL. Pe măsură ce vom afla și alte nume de candidați, le vom adăuga în sondajele viitoare.  Aici poți vedea rezultatele sondajului realizat în perioada august – septembrie 2011.

La Primăria Alba Iulia: Finalul sondajului îl plasează pe reprezentantul PDL, Mircea Hava, pe prima poziție, după ce în urmă cu 17 zile  era condus cu un procent de contracandidatul său, Călin Potor, de la USL. Hava a încheiat perioada de sondare, fiind preferatul cititorilor Alba24 cu 43%, față de 39% cât a reușit să obțină Potor. Al treilea candidat la Primăria Alba Iulia, medicul  Radu Vieru rămâne în poziția a treia, cu 9%.

La Consiliul Județean, Ion Dumitrel (PDL) s-a menținut, pe toată perioada sondajului, pe prima poziție în competiția cu liberalul Teodor Atanasiu – reprezentantul USL. După ce, acum 17 zile, între Dumitrel și Atanasiu diferența era de doar un procent, în ultimele zile,  Dumitrel a reușit să mai obțină încrederea și încă 5 procente de la cititorii Alba24. Scorul final, în data de 26 februarie 2012, la ora 24.00, era 45% Dumitrel și 39% Atanasiu.

Și la Senat, pentru cei doi politicieni locali, senatorul PDL Alexandru Pereș și vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, despre care se vehiculează că vor candida în noiembrie 2012 pentru un scaun de parlamentar, rezultatele sondajului nu s-au modificat în mod surprinzător. Asta după ce cititorii Alba24 au acordat, în urmă cu 7 zile, o mai mare încredere lui Pereș, care reușise să mai reducă din procentele cu care a fost depășit de Roman. Pe finalul sondajului, Roman, cu toate că a fost extrem de activ în presă în această perioadă, a mai scăzut un procent, care însă nu s-a dus la Pereș, ci la un alt candidat, necunoscut. Iată rezultatele finale:  Alexandru Pereș – 34%Florin Roman -40%, Altul- 26% (un procent foarte mare pentru un candidat care nu a fost desemnat nominal).

Până duminică, 26 februarie 2012, ora 24.00, s-au înregistrat 4431 de voturi. Aici puteți vedea rezultatele parțiale ale sondajului din data de 8 februarie 2012.

Revenim cu precizarea foarte importantă că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor aproape 4.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi şi care au fost invitați să voteze așa cum ar face-o în ziua alegerilor.

Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia cu cine ați vota ?

 • Mircea Hava (PDL) (43%)
 • Călin Potor (USL) (39%)
 • Altul (9%)
 • Radu Vieru (PNTCD) (8%)
 • <!---

  Total voturi: 1.558

  -->
Loading ... Loading ...

Daca mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba cu cine ați vota ?

 • Ion Dumitrel (PDL) (45%)
 • Teodor Atanasiu (USL) (38%)
 • Altul (17%)
 • <!---

  Total voturi: 1.467

  -->
Loading ... Loading ...

Dacă mâine ar fi alegeri la Senat pe cine ați vota?

 • Florin Roman (PNL+PC) (40%)
 • Alexandru Pereș (PDL) (34%)
 • Altul (25%)
 • <!---

  Total voturi: 1.455

  -->
Loading ... Loading ...ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. andone

  luni, 27.02.2012 at 07:06

  Daca piticul atomic intra in senat ma impusc

 2. Darius

  luni, 27.02.2012 at 07:46

  Nu cred acest sondaj,lumea este satula de mafia pavelelor!dosare care stau la Motu.SRL adica la politie ,procurori schiopi la capitolul constiinta ,curtea de conturi care va trebui sa dea raspuns la felul cum au fost cheltuiti multi bani din taxele si impozitele noastre….

 3. km0

  joi, 12.04.2012 at 09:10

  Jos PDL!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Nelu Tătaru: Nu suntem în prag de colaps medical. Relaxarea trebuia să aducă doar un număr mic de cazuri suplimentare

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Galați, că numărul de noi infectări din ultimele 24 de ore este în scădere, dar că cel mai probabil marți se va înregistra o creștere pentru că în weekend nu s-au făcut testele la capacitate maximă.

„Mâine vom avea un rezultat mai real (…) Nu suntem în prag de colaps medical. E încă acceptabil”, a spus acesta.

Tătaru a adăugat că numărul pacienților din ATI nu a depășit 250.

De asemenea, a spus acesta, măsurile de relaxare au fost niște măsuri asumate cu creșterea numărului de cazuri, dar cu respectarea unor măsuri din partea populației. ”Trebuiau să aducă un număr mic de cazuri suplimentare” a spus Tătaru.

Acesta a mai adăugat că legea carantinei va trece pentru că nu își permite nimeni să se joace cu așa ceva.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind carantinarea și izolarea, în dezbateri la Senat. S-a cerut fundamentare din practica europeană

Publicat

Senat

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat în Comisia juridică amânarea până luni a dezbaterilor, pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu, menţionând că actul normativ venit de la Guvern nu este coerent şi „cetăţenii au dreptul la o lege care să-i protejeze”.

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Duminică, Robert Cazanciuc a criticat din nou proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, susţinând că este un „dezastru” şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

El a amintit că au fost solicitate puncte de vedere din partea Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, iar Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană în privinţa internării obligatorii şi detaşării obligatorii a medicilor.

„Când vom fi convinşi că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marţi, miercuri o să vedem în funcţie de cum vor fi dezbaterile în comisie. Am invitat nu numai Ministerul Justiţiei şi CSM să vină la dezbateri, am invitat organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale, toţi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în aplicarea acestei legi trebuie să spună un punct de vedere, pentru că altfel dacă legea nu este clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat doar îi păcălim pe români că vom avea o lege care îi protejează. Toate mecanismele din lege trebuie să fie foarte, foarte clare şi conforme cu nevoile noastre de astăzi”, a adăugat social-democratul.

El a arătat că, până luni, Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană privind internarea obligatorie şi detaşarea obligatorie a medicilor.

„Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător”, a explicat senatorul PSD.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma unei discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

sursă: Agerpres

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

LIVE VIDEO: Protest la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni. Se cere deschiderea unității medicale

Publicat

Un protest la Spitalul de Boli Cronice din oraşul Cîmpeni, judeţul Alba, are loc, luni 13 iulie, față de conducerea instituției. 

Manifestarea este organizată de mai mulți medici, dar și de câțiva pacienți. 

Medicii şi pacienţii solicită demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean, potrivit adevărul.ro.

Un repreznetant al medicilor susţine că unitatea medcială se poate redeschide pentru bolanvi, însă, conducerea refuză acest lucru.

”Mi s-a luat dreptul la muncă, lucrez în mod ilegal, în forţă, fiind mereu băgat şi socs în concediu de odihnă. Toţi cei pe care i-am consultat am făcut-o ilegal. Inclusiv pe mama domnului primar. Am făcut demersuri la primărie şi nu mi s-a răspuns în niciun fel. Toate plângerile care s-au făcut în legătură cu comprtamentul execrabil al domnului Bar, l-au lăsat rece pe domnul primar”, a spus unul dintre medicii care a organizat şi participă la protest.

Video-ul live este transmis pe o pagina de Facebook – ”Evoluție în instituție”.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adrian Năstase, declarații suprinzătoare despre creșterea pensiilor cu 40%: ”Totul este mai curând o jucărie electorală”

Publicat

Fostul premier Adrian Năstase a făcut declarații surprinzătoare cu privire la majorarea pensiilor. Acesta consideră că orice discuție pe acest subiect trebuie legată de mersul economiei.

Declarațiile sale sunt contrazic curentul din PSD, partid care intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, exact pe acest subiect. 

„Nu poți să oferi o creștere de 40% pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală si eu n-am fost niciodată de acord cu așa ceva.

Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani li pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase.

El a mai spus că este conștient că nu-și va atrage simpatie pentru aceste declarații, dar a subliniat că pensiile ar trebui să crească la începutul anului cu 15-20%, după care orice altă majorare să se facă doar dacă o permite situația economică.

Reamintim că social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă guvernul liberal nu crește cu 40% punctul de pensie de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

Premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul va crește pensiile, dar nu cu 40% pentru că bugetul țării nu permite acestă majorare.

Sursă: Evz.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate