Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultate finale la Sondajul Alba24 pentru alegerile locale din Alba. Vezi cum sunt clasați candidații în topul încrederii cititorilor

Publicat

Duminică, la ora 24.00, s-a încheiat ultimul sondaj de opinie privind preferințele celor peste 4.000 de cititori Alba24, la Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și pentru funcția de senator pe colegiul Alba Iulia.

Cercetarea făcută de redacția Alba24 a urmărit evoluția principalilor candidați locali pentru alegerile din 2012. Sondajul Alba24 este la a treia etapă, fiecare cu durata de 30 zile, făcută pe o perioadă de un an. Rezultatele și evoluția preferinţelor sunt interesante și pot constitui, chiar dacă sondajul nu este făcut pe criterii științifice, o informație utilă atât pentru partidele care sunt înscrise în cursa electorală, cât și pentru noi, alegătorii.

În această nouă etapă am introdus încă o rubrică, deoarece, pe surse, precum din și câteva declarații publice, deținem informații despre două posibile candidaturi la Senat. Astfel, pe colegiul de la Alba Iulia se vor bate, pentru un loc în Senat, Alexandru Pereş – în prezent senator PDL şi Florin Roman – PNL. Pe măsură ce vom afla și alte nume de candidați, le vom adăuga în sondajele viitoare.  Aici poți vedea rezultatele sondajului realizat în perioada august – septembrie 2011.

La Primăria Alba Iulia: Finalul sondajului îl plasează pe reprezentantul PDL, Mircea Hava, pe prima poziție, după ce în urmă cu 17 zile  era condus cu un procent de contracandidatul său, Călin Potor, de la USL. Hava a încheiat perioada de sondare, fiind preferatul cititorilor Alba24 cu 43%, față de 39% cât a reușit să obțină Potor. Al treilea candidat la Primăria Alba Iulia, medicul  Radu Vieru rămâne în poziția a treia, cu 9%.

La Consiliul Județean, Ion Dumitrel (PDL) s-a menținut, pe toată perioada sondajului, pe prima poziție în competiția cu liberalul Teodor Atanasiu – reprezentantul USL. După ce, acum 17 zile, între Dumitrel și Atanasiu diferența era de doar un procent, în ultimele zile,  Dumitrel a reușit să mai obțină încrederea și încă 5 procente de la cititorii Alba24. Scorul final, în data de 26 februarie 2012, la ora 24.00, era 45% Dumitrel și 39% Atanasiu.

Și la Senat, pentru cei doi politicieni locali, senatorul PDL Alexandru Pereș și vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, despre care se vehiculează că vor candida în noiembrie 2012 pentru un scaun de parlamentar, rezultatele sondajului nu s-au modificat în mod surprinzător. Asta după ce cititorii Alba24 au acordat, în urmă cu 7 zile, o mai mare încredere lui Pereș, care reușise să mai reducă din procentele cu care a fost depășit de Roman. Pe finalul sondajului, Roman, cu toate că a fost extrem de activ în presă în această perioadă, a mai scăzut un procent, care însă nu s-a dus la Pereș, ci la un alt candidat, necunoscut. Iată rezultatele finale:  Alexandru Pereș – 34%Florin Roman -40%, Altul- 26% (un procent foarte mare pentru un candidat care nu a fost desemnat nominal).

Până duminică, 26 februarie 2012, ora 24.00, s-au înregistrat 4431 de voturi. Aici puteți vedea rezultatele parțiale ale sondajului din data de 8 februarie 2012.

Revenim cu precizarea foarte importantă că acest sondaj nu este unul făcut pe baze statistice, pe un eşantion reprezentativ sau pe baza unei metodologii ştiinţifice. Este pur şi simplu un sondaj în rândurile celor aproape 4.000 de cititori Alba24 care ne citesc în fiecare zi şi care au fost invitați să voteze așa cum ar face-o în ziua alegerilor.

Dacă mâine ar fi alegeri la Primăria Alba Iulia cu cine ați vota ?

  • Mircea Hava (PDL) (43%)
  • Călin Potor (USL) (39%)
  • Altul (9%)
  • Radu Vieru (PNTCD) (8%)
  • Total voturi: 1.558

Loading ... Loading ...

Daca mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean Alba cu cine ați vota ?

  • Ion Dumitrel (PDL) (45%)
  • Teodor Atanasiu (USL) (38%)
  • Altul (17%)
  • Total voturi: 1.467

Loading ... Loading ...

Dacă mâine ar fi alegeri la Senat pe cine ați vota?

  • Florin Roman (PNL+PC) (40%)
  • Alexandru Pereș (PDL) (34%)
  • Altul (25%)
  • Total voturi: 1.455

Loading ... Loading ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. andone

    luni, 27.02.2012 at 07:06

    Daca piticul atomic intra in senat ma impusc

  2. Darius

    luni, 27.02.2012 at 07:46

    Nu cred acest sondaj,lumea este satula de mafia pavelelor!dosare care stau la Motu.SRL adica la politie ,procurori schiopi la capitolul constiinta ,curtea de conturi care va trebui sa dea raspuns la felul cum au fost cheltuiti multi bani din taxele si impozitele noastre….

  3. km0

    joi, 12.04.2012 at 09:10

    Jos PDL!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax