Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

România, penultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei

Publicat

siringa vaccin

​România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca rată de acoperire cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei (86%), în timp ce Italia este pe ultimul loc, cu 85%. Ungaria are o rată de acoperire de 99%, iar media europeană este de 93,5%. În România au fost raportate, de la declararea epidemiei de rujeolă, în urmă cu doi ani și jumătate, 16.293 cazuri de rujeolă, dintre care 62 de decese – cea mai gravă epidemie de rujeolă de pe continent.

Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) a lansat marți campania de informare privind vaccinarea „Inițiativă pentru viitor”.

Lipsa informațiilor suficiente, ezitanța la vaccinare, eșecul în a ajunge la grupurile vulnerabile, probleme în aprovizionarea și finanțarea vaccinării și migrația populației, toate acestea constituție bariere cheie în creșterea acoperirii vaccinării împotriva rujeolei, arată raportul „Organizarea și furnizarea serviciilor de vaccinare în Uniunea Europeană”, realizat pentru Comisia Europeană.

În România au fost raportate până la data de 29 martie 2019 un număr de 16293 cazuri de rujeolă, din care 62 de decese, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Doar în ultima săptămână 82 de cazuri noi au fost înregistrate în 10 județe și București.

„Ca pacienți cu boli cronice știm cel mai bine cât este de importantă este prevenția și vaccinarea. Știm că așa ne putem proteja și, la rândul nostru putem fi protejați. Ca pacienți cu afecțiuni cronice avem nevoie ca populația să fie informată în mod corect și complet despre vaccinare, așa că noi facem primul pas.

Vaccinarea constituie o temă importantă de sănătate publică, pe care dorim să o readucem în discuția publică și îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să susțină acest demers, profesioniști, organizații profesionale sau societăți științifice, pacienți, aparținători, părinți. Avem nevoie ca vocea noastră să fie mai puternică și vă invităm să ne fiți alături în acest demers”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

sursa: info-pacienti.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax