Connect with us
Publicitate

POLITICA

Sala Polivalentă, un nou motiv pentru politicieni să-și „arate mușchii” în căutarea unui superlativ: „Cine a vorbit cel mai mult despre proiect?”

Publicat

Un nou proiect în oraș, un nou prilej pentru diferitele tabere de politicieni să încerce, cu orice preț, să și-l asume. „Sala polivalentă la Alba Iulia este un proiect mai mult decât realizabil!”, susțin liberalii din Alba Iulia printr-un comunicat de presă, după ce primarul Mircea Hava (PDL) a vorbit cu o zi înainte despre acest proiect, precizând că el ar putea deveni realitate prin parteneriat cu alte primării și Consiliul Județean Alba. În comunicatul pe care au ținut să îl aducă în fața opiniei publice, liberalii se laudă că, pentru realizarea acestui obiectiv, „au avut numeroase intervenții comune și bine precizate”: „au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014”, „s-au informat la ADR Centru despre posibilitățile de investiții în obiectivele social-economice la nivel local” sau „susține atragerea de fonduri europene nerambursabile”. Nici alte tabere politice nu ar avea, până acum, mai multe motive de „laudă” privind construcția Sălii Polivalente, însă se pare că bătălia se dă pe titlul de „cine a vorbit cel mai mult despre acest proiect”.

În afară de locul în care ar urma să fie construită Sala Polivalentă (pe terenul unde la momentul de față se afla Baza Sportivă Constructorul din Pâclișa, teren care aparține primăriei Alba Iulia), nu există încă nicio dată precisă despre obiectiv. Cert este că până acum, în afară de vorbe, nu s-a întâmplat nimic deosebit pentru realizarea acestui proiect. Singura problemă, care nu ar fi una nouă în Alba Iulia, ar fi să nu ne trezim din nou în papucii „pruncului cu mai multe moașe” care rămâne cu „buricul netăiat”.

Citiți și: “Visul” sălii polivalente cu 5.000 de locuri la Alba Iulia ar putea deveni realitate. Mircea Hava are în vedere parteneriat cu alte primării şi CJ Alba

Vă prezentăm comunicatul transmis de PNL Alba Iulia, joi, 13 martie:

Proiectul unei săli de sport polivalente la Alba Iulia nu a fost deloc uitat de echipa de consilieri locali ai PNL Alba Iulia. Declarațiile recente ale primarului Mircea Hava vin parcă în completarea activității susținute a grupului liberal din Consiliul Local albaiulian. Într-adevăr, proiectul sălii care ar urma să fie amplasată între Alba Iulia și Pâclișa, în zona Recea, este extrem de ambițios, deoarece se dorește ca sala să aibă 5.000 de locuri. Este corect și faptul că este de dorit colaborarea cu mai multe primării din Alba și cu Consiliul Județean Alba, pentru construcția și operarea acestui obiectiv.

Consecvenți cu solicitările primite de la cetățeni, liberalii albaiulieni au avut numeroase intervenții comune și bine precizate în stabilirea proiectelor importante, menite să contribuie la dezvoltarea municipiului Alba-Iulia. De altfel, în acest sens au acționat consilierii locali ai PNL Alba-Iulia și când au votat pentru adoptarea bugetului pe anul 2014. Acesta prevede, printre altele, continuarea lucrărilor în Cetate, în zona Parcului Dendrologic, începerea lucrărilor în zona de agrement și realizarea unei baze sportive în zona Bazinului Olimpic. Totodată, noul buget susține continuarea lucrărilor cu apă, drumuri, canalizare în Oarda, Micești, Partoș, Bărăbanț și Pâclișa, precum și finalizarea lucrărilor la locuințele sociale și lucrări de reparații interioare la mai multe școli. Este important faptul că multe din aceste obiective vor putea fi finanțate din fonduri europene.

Astfel, consilierii locali liberali din Alba Iulia s-au informat la ADR Centru despre posibilitățile de investiții în obiectivele social-economice la nivel local, vizând în primul rând lucrările din școli și reabilitarea Spitalului județean, un obiectiv ambițios și la nivelul Consiliului Județean Alba. Sub coordonarea președintelui PNL Alba Iulia, Florin Roman, vicepreședinte al CJ Alba, echipa de consilieri liberali susține atragerea de fonduri europene nerambursabile și pentru modernizarea școlilor, pe baza alocărilor disponibile în perioada martie-aprilie 2014. În paralel, ținând cont de propunerile din teritoriu, se așteaptă definitivarea Acordului de Parteneriat privind utilizarea fondurilor UE in perioada 2014-2020, astfel încât pe listele de proiecte ce vor fi depuse începând cu acest an să se regăsească și finanțarea construcției Sălii polivalente la Alba Iulia. În bugetul de venituri și cheltuieli, adoptat în februarie de Consiliul Local albaiulian, prin HCL nr 27/2014, se regăsesc sume prevăzute pentru întocmirea documentației tehnico-economice, faza de studiu de fezabilitate, pentru realizarea Sălii polivalente. Acest demers este posibil, susțin consilierii locali liberali.

„Consilierii PNL Alba-Iulia au venit cu propriile propuneri pentru bugetul municipiului, propuneri care vizează, printre altele, modernizări de străzi, efectuarea unui studiu de trafic care să ducă la fluidizarea circulației în perspectiva construcției autostrăzii Sebeș-Turda și a inelului de circulație care va lega nodurile de nord și sud ale orașului, pentru scoaterea traficului greu din municipiul nostru. Pe lângă acestea, obiectivul Sălii polivalente este una dintre cele mai importante promisiuni ale noastre către cetățeni și susținem administrația să-l pună în practică. Suntem conștienți că este nevoie să conjugăm eforturile noastre și că resursele locale trebuie să fie completate de fondurile europene. Sala polivalentă de la Alba Iulia poate deveni realitate și ne vom preocupa și de întreținerea ei pe viitor. De asemenea, colegii mei, consilieri locali, sunt preocupați de finanțarea pentru reabilitarea termică și modernizarea Spitalului județean, aflat în administrarea Consiliului județean. Cred că, dacă vom reuși să lăsăm orgoliile la o parte, vom putea să aducem în fața cetățenilor aceste mari proiecte împlinite”, a declarat Florin Roman, președinte PNL Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax