Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zile cu soare: PISCINELE din județul Alba în care te poţi răcori în această vară. Cât costă o zi la ştrand


Publicat

În județul Alba majoritate piscinelor s-au deschis. Vă prezentăm câteva din opțiunile pe care le aveți pentru o zi la bălăcit în Alba.

Astoria Pool Park 

Tarife:  Accesul costă de 30 lei/ persoană în timpul săptămânii și 40 lei/ persoană în weekend, iar biletul include prosopul de plajă și șezlongul, în limita locurilor disponibile. De asemenea, clienții pot opta pentru rezervarea unui baldachin (100 lei/ zi), sau a unui loc în VIP Lounge (60 lei/ zi, doar în weekend). Copiii sub vârsta de 5 ani au accesul gratuit.

Facilități:  Complexul are inclusă o zonă pentru servirea mesei, unde se poate opta atât pentru gustări și salate, cât și pentru pizza. În cadrul Astoria Pool Park este amenajată și o zonă cu baldachine și șezlonguri, în care clienții se pot bucura de soare. Zona verde va oferi posibilitatea practicării sporturilor în aer liber, proiectul cuprinzând și un teren de badminton, un teren de volei pe plajă și un teren de minifotbal.

Program: Complexul acvatic este deschis zilnic, între orele 09:00 și 21:00

Ștrand Baia de Arieș

Ștrandul de la Baia de Arieș a fost deschis în anul 2014, după o investiție prin POR. Bazinul a fost construit la standarde europene, beneficiază de stație de tratare a apei și panouri solare.

Programul este de luni până duminică, între orele 09:00 – 20:00.

Tarifele sunt de 10 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii și pensionari.

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (strada Gabriel Bethlen, în Cetatea Alba Carolina, în spatele Bibliotecii Batthyaneum)

Adâncimea medie a piscinei este de 1,5 m. Este și un bazin pentru copii cu o adâncime de 0,6 metri.

Preţul pentru intrarea la piscină este de 25 lei pentru adulţi, pe zi. Copiii de până la 3 ani au acces gratuit la piscină. Prețul unui șezlong este de 15 lei.

Programul este de luni până duminică între orele 9.00 şi 21.00.

Taxa de intrare se achită până la ora 21:00 de către toți care intră în incinta piscinei,iar după ora 21:00 achita taxa doar cei care doresc să facă baie.

Piscina Allegria (fost Hotel Mercur, pe DN1 lângă intersecția cu Vințu de Jos)

Piscina interioară are lungimea de 15 metri, lățimea de 6 metri și adâncimea de 1,4 metri. Apa este sărată și are temperatura de 28 grade Celsius.

Piscina exterioară are lungimea de 20 metri, lățimea de 7 metri și adâncimea de 1.5 metri.

Tarifele sunt:

– pentru piscina exterioară – 20 lei și pentru copii până la 5 ani gratuit (prosop și șezlong incluse în preț); în weekend, tariful de acces este 30 de lei
– pentru piscina interioară, prețul este 45 lei pentru adulți și copiii peste vârsta de 5 ani, cu saună umedă și uscată, jacuzzi, salină. Copiii sub 5 ani, gratuit.

 

Programul este de luni până duminică de la 9.00 – 22.00.

 

 

Pensiunea Drumul Dragostei (situată între Alba Iulia și Vințu de Jos)

Piscina exterioară are o adâncime maximă de 1,6 metri și o lungime de 17 metri. De asemenea, lângă piscină există un bar și o terasă.

Tariful de intrare este de 20 lei pe zi, în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend.

Country Club “La Mesteceni” Răhău (pe strada Principală, în Răhău, cu acces dinspre DN1/DN7 Sibiu – Deva, la 6 km de Sebeş, 24 km de Alba Iulia și 48 km de oraşul Sibiu)

Piscina de vară are lungimea de 15 metri, lățimea de 5 metri și adâncimea cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Preţul unui bilet anul trecut de 30 de lei cu şezlong inclus (în limita locurilor disponibile) în timpul săptămânii și 45 de lei în weekend.

Golf Hotel Pianu (în localitatea Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia, în incinta clubului de golf „Paul Tomița”)

Hotelul pune la dispoziţie o piscină de 18 / 7 metri, cu priveliște spre terenul de golf și spre valea Pianului.

Oaspeții se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase și muzică ambientală.

Preţul unui bilet este de 30 lei pentru adulți (în care este inclus și şezlongul) și 10 lei pentru copii.

Programul piscinei este de la 9.00 până la ora 19.00.

Casa Dives (pensiune din localitatea Pianu de Sus, pe strada Bisericii, nr. 280)

În această locaţie puteţi să vă bucuraţi de o atmosferă de vacanţă, cu muzică ambientală, dar şi linişte şi relaxare.

Piscina este de 8/4 metri, cu 1,50 metri adâncime.

Programul este zilnic, între orele 9.00 şi 19.00.

În tariful de acces – 30 lei  în timpul săptămânii și 30 de lei în weekend.

casa dives

Piscina de la Theodora Golf Club

Piscina este deschisa publicului in sezonului larg pe baza unui abonament. Pentru 2018, abonamentul este de 1000 lei pentru tot anul si 500 lei pentru copii.
Accesul este liber la piscina pentru oaspetii cazati si pentru membrii clubului de golf.

Bazinul Olimpic Alba Iulia (Bulevardul Republicii)

PROGRAM de acces:

Agrement

Luni-duminică: orele 7.00 – 22.00

Saună:

Luni-duminică: 8.00 – 10.00; 18.00 – 20.00

Pentru operațiunile de curățenie și igienizare, Bazinul Olimpic va fi închis în fiecare primă și a treia zi de luni din fiecare lună.

Abonaților li eliberează carduri magnetice, cu achitarea unei garanții de 30 lei/card, garanție care va fi returnată la predarea cardului.

Este obligatorie purtarea brățării magnetice primite și utilizarea acesteia la toate porțile magnetice din bazin. Angajații bazinului sunt îndreptățiți să verifice oricând biletele de intrare, iar clienții sunt obligați să le prezinte. Brățările magnetice vor fi predate de către beneficiari la expirarea perioadei pentru care s-au achitat taxele de utilizare. În cazul în care beneficiarii nu predau brățările magnetice sau produc stricăciuni acestora au obligația să plătească contravaloarea acesteia de 20 lei.

Piscina de la Hotel Parc, Alba Iulia.

Situat în parcul central al orașului, hotelul dispune de o piscină interioară și două saune.

Piscina interioară are o lungime de 18 metri, o lățime de 6 metri și o adâncime de 1,8 metri. Temperatura apei este de 29 grade Celsius.

Tariful este de 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 16.00 – 20.00

Baza de Agrement BLAJ

Bazinele au fost realizate pentru a mulțumi toate categoriile de vârstă. Există trei bazine pentru copii și unul de dimensiuni mari, de 50/20 de metri, cu o adâncime de la 1,30 m până la 1,50 m. Toate sunt încălzite, bazinul mare cu ajutorul panourilor solare, iar cele mici, electric. Astfel, cei care se tem că vor avea parte și de zile mai răcoroase nu trebuie să își facă griji că apa nu va fi îndeajuns de caldă.

Programul este în intervalul orar 9.00-23.00. Lunea, baza de agrement este închisă pentru lucrări de întreţinere.

Preţul unui bilet/brăţară este de 15 lei/adult şi 8 lei/copiii sub 14 ani, indiferent de numărul intrărilor şi ieşirilor în/din baza de agrement din ziua respectivă.

Pentru terenul de tenis, preţul de acces este de 20 lei pentru o oră de închiriere (10 lei pentru cei care au plătit accesul în întreaga bază), aceleaşi tarife fiind valabile şi în cazul terenului sintetic de fotbal.

Facilităţile au fost îmbunătăţite în 2017, prin instalarea internetului gratuit, în sistem Wi-Fi, precum şi a unei instalaţii de sonorizare, care va asigura fondul muzical în întreaga bază. Centrul de agrement a fost redeschis pentru acest sezon, de la 1 iunie.

Baza de agrement a municipiului Blaj a fost inaugurată pe 20 iunie 2016, la mai puţin de un an de zile de la începerea lucrărilor de amenajare. Situată pe locul fostului bazin de înot din Parcul Avram Iancu, noua bază de agrement oferă facilităţi atât pentru adulţi, pentru care a fost refăcut complet vechiul ştrand, cât şi pentru copii, care au la dispoziţie trei bazine pentru diferitele categorii de vârstă.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, dar şi spaţiile de alimentaţie publică, fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai. Investiţia de la Blaj a costat apoximativ 3,5 milioane de lei, fiind rodul unui parteneriat între Consiliul Local Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, care au contribuit în mod egal la realizarea acesteia.

Ștrandul Municipal AIUD (Aiud, strada Băilor nr. 2)

Situat pe strada Băilor, nr. 2 Ștrandul din Aiud este deschis în fiecare zi în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Prețul unui bilet în timpul săptămânii – 7 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

În weekend, 10 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii.

Închirierea unui șezlong costă 10 lei.

Ştrand ZLATNA

Ştrandul este amenajat lângă Stadionul “Minaur” şi cuprinde două bazine, unul pentru adulţi cu adâncimea de 2 metri şi unul pentru copii.

Programul este de la ora 10.00 până la ora 21.00.

Preţul biletelor este de 10 de lei pentru adulţi și 5 lei pentru copiii cu vârste mai mici de 6 ani.

Bazinul pentru copii are o suprafaţă de 129,5 mp (L = 18m; l = 8m; raza de curbura = 4m). Bazinul pentru adulţi şi copii mari are o suprafaţă de 684 mp, cu o forma dreptunghiulară (L= 38m; l = 18m, H = -2,00m; -0,8 m). Sunt plaje din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior, precum si zone de plaja cu pavele – pentru şezlonguri. Bazinele de înot sunt prevăzute cu o staţie de recirculare – filtrare – încălzire a apei.

Clădirea adiacentă ştrandului cu spaţii de cazare are o suprafaţă construită 426 mp, cu regimul de înălţime P+2E+M. Dispune de 16 camere cu 30 de locuri de cazare, sală de conferinţe, sală de fitness, sală de masaj şi saună.

Complex Turistic Salonti Drașov

Este situat în județul Alba, între Sibiu și Sebeș. Complexul este dotat cu trei piscine, două dintre ele (dimensiuni 14/7, adâncime între 0,80 şi 1.20 m, respectiv 20/10, adâncime 1,80 m) cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) şi pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare şi una cu apă dulce (20/10, adâncime 1.80 m).

Intrarea la piscină în timpul săptămânii costă 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii (cu șezlong inclus), iar în weekend 20 de lei pentru adulți și 10 pentru copii (cu șezlong inclus, în limita locurilor disponibile). ( Preț neactualizat din 2018)

Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 20.00.

Cei care doresc să se cazeze o pot face la pensiune de trei margarete Pe pe site-ul oficial al complexului puteți vedea ofertele. Cinci zile de cazare pentru două persoane costă în jur de 500 de lei.

 

Complex turistic Elegant – Drumul Dăii, Sebeșel

Prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei cu șezlong inclus pentru adulți și 15 lei pentru copiii înre 5 și 15 ani este 15. Pentru cei mai mici de 5 ani accesul este gratuit.

Locaţia se deschide în noul sezon, pe 8 iunie.

La Jockson din Bucerdea Grânoasă

Complexul este deschis în fiecare zi între orele orele 10.00-22.00.

Tariful este de 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii iar persoanele cu handicap au acces gratuit pe toată durata sezonului.

Aici găsiți mai multe piscine în care vă puteți bucura de vară, precum și spații de joacă pentru cei mici. ( preț neactualizat din 2018)

Complexul de Agrement ”Bellavi” Ocna Mureş

Și cetățenii din Ocna Mureș au un loc nou și modern unde se pot bucura de zilele caniculare de vară. Baza de Agrement „Bellavi” se află la ieșirea din Ocna Mureș spre Noșlac. Aici gasiți un lac ce se întinde pe 3 hectare și două piscine, una de 26m x 11m și alta de 8m x 4m.

Intrarea la piscină este de 15 lei pentru copiii de până la 15 ani şi 20 lei pentru adulţi. Copiii de până la 5 ani au intrarea gratuită. ( preț neactualizat din 2018)

Orarul este de la 10.00 la 20.00.

Clienţii beneficiază de şezlonguri, umbrele şi acces la bar.

Arsenal Aqua Park – Orăștie
Complexul inaugurat în 14 iunie 2016 are în componență mai multe bazine cu apă încălzită, tobogane, saune, terase și baruri.

Tarife

Este posibil ca unele prețuri să fie modificate. Alba24 a extras tarifele de pe siteurile oficiale ale locatiilor sau a contactat telefonic fiecare unitate. Unele dintre acestea nu au avut modificări de prețuri publicate pe site sau nu au avut numerele de telefon valabile. Material este în curs de actuaizare. Dacă aveți sugestii de piscine din Alba sau împrejurimi, nu ezitați să ne contactați.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ferrari făcut praf în ACCIDENT la Șugag. Două mașini, implicate în evenimentul rutier

Publicat

Un accident s-a petrecut duminică după-amiaza în Șugag, în evenimentul rutier fiind implicate, din primele date, două autoturisme.

Ambele mașini au fost serios avariate.

Potrivit unor martori, autoturismul Ford era staționat în momentul producerii accidentului.

În urma impactului, autoturismul de lux a ajuns în gardul unei grădini.

Potrivit IPJ Alba, nu au fost persoane rănite în accident.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

UPDATE: Tânăr electrocutat pe malul bălții Șibot. Cum s-a produs incidentul

Publicat

Un tânăr de aproximativ 19 ani, din Cugir s-a electrocutat duminică, în jurul orei 18.40, în zona bălții Șibot.

Momentan modul în care s-a produs incidentul nu este cunoscut. La fața locului intervine un echipaj SMURD Cugir. 

UPDATE: Potrivit ISU Alba,victima este stabilă hemodinamic și prezintă la nivelul corpului, intrarea curentului prin membrul superior drept și ieșirea prin membrul inferior drept.

Acestuia i se acorda primul ajutor la fața locului de către echipajul SMURD.

Victima va fi transportată la UPU Alba, iar în tranzit spre spital va fi preluată de către un echipaj SAJ cu medic.

Victima se afla la pescuit, aceasta ar fi atins cu undița firele de tensiune ce tranzitează calea ferata din zonă.

Știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: O săptămână cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe zile și localități în perioada 25-31 mai

Publicat

furtuna

În județul Alba sunt anunțate ploi și furtuni aproape în fiecare zi, săptămâna viitoare. Temperaturile maxime vor urca doar până la 20 de grade Celsius. În weekendul viitor este posibil să se mai însenineze.

La munte, maximele vor fi de 13 grade la Arieșeni și 8 grade la Oașa.

Vă prezentăm prognoza meteo pentru localități din județul Alba, în săptămâna 25-31 mai:

Luni, 25 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Marţi, 26 mai

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Sebeș: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 1 grad Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Miercuri, 27 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 7 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă/furtună

Joi, 28 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; aversă/furtună

Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 6 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; aversă/furtună

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Vineri, 29 mai

Alba Iulia: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Șugag: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; averse/furtuni

Oaşa: minime de 2 grade Celsius, maxime de 7 grade Celsius; averse/furtuni

Aiud: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Blaj: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse/furtuni

Zlatna: minime de 7 grade Celsius, maxime de 17 grade Celsius; averse/furtuni

Abrud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Cîmpeni: minime de 4 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; averse/furtuni

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; averse/furtuni

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse/furtuni

Sâmbătă, 30 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; averse

Oaşa: minime de 3 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; aversă

Aiud: minime 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse

Cîmpeni: minime de 7 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; averse

Arieşeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; aversă

Cugir: minime de 8 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 31 mai

Alba Iulia: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

Sebeș: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

Șugag: minime de 11 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; aversă

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Aiud: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Blaj: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Ocna Mureş: minime de 9 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; averse

Zlatna: minime de 12 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse

Abrud: minime de 11 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Cîmpeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 16 grade Celsius; aversă

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; averse

Cugir: minime de 9 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; noros

sursa: accuweather.com

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în procedura de obținere a autorizației de securitate la incendiu. Ce prevederi intră în vigoare din iunie

Publicat

Modificări la obținerea autorizației de securitate la incendiu intră în vigoare din 7 iunie, odată cu aplicarea Ordinului nr. 66/2020 pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, se poate obține o autorizație de securitate la incendiu pentru un spațiu dintr-o construcție neautorizată, atâta timp cât spațiul respectiv se constituie ca un compartiment de incendiu sau este delimitat prin elemente de construcție similare unui compartiment de incendiu.

Alte modificări:

– cererile se semneaza electronic de investitor sau beneficiar, iar documentația tehnică va avea și semnătura tuturor celor care participa la proiectarea și verificarea proiectului

– termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile lucratoare, iar cel de emitere al autorizatiilor, de 30 de zile lucratoare

– daca documentația depusă este incompletă, autoritatile au la dispozitie cel mult cinci zile lucrătoare sa comunice acest lucru (anterior, termenul era de 10 zile)

– documentația de avizare trebuie să trateze întreg spatiul, nu doar partea de clădire căreia i se schimbă destinația (excepție: părțile construcțiilor ce sunt compartiment de incendiu sau sunt delimitate prin elemente de construcție similar unui compartiment de incendiu); în scenariul de securitate la incendiu trebuie să facă o analiză a modului în care modificările sau schimbările destinației influențeaza întreaga construcție în caz de incendiu.

surse: hotnews.ro, e-juridic.manager.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate