Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sentința în procesul CRIMEI de la Sebeș în 4 februarie. Ce pedeapsă ar putea primi ucigașul

Publicat

Valer Stancu, bărbatul acuzat că a ucis un tânăr în parcarea unui local din Sebeș, își va primi sentința în data de 4 februarie 2019. 

Procesul în care a fost judecat Stancu a durat 4 luni, timp în care au fost audiați mai mulți martori, printre care și soția tânărului decedat, care la data crimei era căsătorit doar de 10 zile. 

Încă de la începutul procesului, Stancu a recunoscut fapta din data de 16 mai 2018 și a ales ca judecata să se realizeze sub forma simplificată, pe baza probelor adunate de procurori în 2 luni.

Pe toată durata judecării, bărbatul a stat în arest preventiv peste 100 de zile. 

Dacă va fi condamnat pentru omor, potrivit Codului Penal, art.188, bărbatul riscă între între 10 și 20 de ani de închisoare cu executare. 

Iar dacă judecătorul de caz îl va condamna pentru omor calificat, potrivit Codului Penal art.189, acesta ar putea primi între 15 și 25 de ani de închisoare.

La cel mai recent al procesului au fost exprimate trei poziţii diferite. Procurorul a solicitat condamnarea lui Stancu Valer pentru comiterea infracţiunii de omor în formă simplă, aşa cum s-a reţinut în rechizitoriu, cu recunoaşterea faptei de către inculpat.

Procurorul a precizat că nu se pot reţine provocarea şi premeditarea, omorul având loc în urma unui conflict spontan ce a izbucnit între cei doi pe terasa localului din Sebeş, iar în urma încăierării ce a urmat victima a fost înjunghiată cu un cuţit de către bărbatul trimis în judecată.

Valer Stancu a solicitat, prin apărător, reţinerea faptei de omor simplu cu recunoaşterea faptei, dar şi a circumstanţei atenuante a provocării care ar fi venit din partea victimei, făcându-se referire la declaraţiile unui martor care se afla împreună cu Stancu Valer la momentul respectiv şi care a spus că victima a fost cea care a început scandalul.

De cealaltă parte, avocatul părţilor civile a solicitat agravarea faptei prin schimbarea încadrării juridice în omor calificat cu premeditare.

Acesta şi-a justificat solicitarea prin ceea ce a declarat inculpatul în faza de urmărire penală, respectiv că purta cuţit cu el doar atunci când venea la Sebeş. În ultimul său cuvânt, inculpatul a susţinut şi el varianta că nu a urmărit să se întâlnească cu victima atunci când a ajuns la Sebeş, în ziua respectivă şi că nu el a provocat încăierarea.

Crima care a zguduit Sebeșul s-a petrecut într-o după-amiază de mai. Atunci, o ieșire la cafea alături de soţie și prieteni s-a terminat tragic pentru tânărul Adrian Ilie Bercuciu, zis Adiță. 

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: CRIMĂ la Sebeş. Un tânăr de 32 de ani a murit, după ce a fost înjunghiat, în plină stradă, de un bărbat

Tragedia s-ar fi produs pe fondul unui confict mai vechi între cei doi bărbați. Atunci, potrivit soției sale, care a fost audiată în calitate de martor, la ieșirea din bar, în parcarea cafenelei, au fost întâmpinați de către Stancu. Potrivit femeii, soţul ei ar fi știut că Stancu vorbea cu alte persoane de un posibil conflict între cei doi bărbați.

CITEȘTE ȘI: Procesul CRIMEI care a zguduit Sebeșul: Soția tânărului ucis a fost audiată de instanță. Inculpatul rămâne în arest

Între cei doi bărbați ar fi început o discuție în care Bercuciu l-ar fi întrebat pe Stancu ce are cu el și de ce a auzit de la alte persoane că ar vrea să îi facă rău.

În timpul discuției, Stancu i-ar fi spus victimei să rezolve problemele ”bărbatește” cu o luptă unu la unu, propunere pe care Bercuciu ar fi acceptat-o.

Potrivit soției, acesta din urmă și-ar fi dat hainele și ochelarii jos, apoi între cei doi ar fi avut loc o discuție mai aprinsă. În acel moment, tânăra ar fi observat că inculpatul a scos un cuțit de circa 15 centrimetri cu care l-ar fi lovit pe bărbat o singură dată în jurul pieptului.

CITEȘTE ȘI: Crima de la o cafenea din Sebeș: Rudele tânărului ucis cer daune de 500.000 de euro

 Cu ultimele puteri, Adrian l-ar fi lovit cu un pumn în zona feței pe Stancu, după care s-a prăbușit la pământ.

Tânăra l-a descris pe soțul ei, care lucra ca bodyguard, ca fiind un om liniștit și spune că detesta cuțitele. Aceasta a mai declarat că se soțul ei se cunoștea cu inculpatul de mai multă vreme și faptul că nu se aflau în relații cordiale. Conflictul ar fi început în momentul în care tânăra a răspuns unui apel primit pe telefonul unei prietene, lucru care l-ar fi deranjat pe bărbat.

CITEȘTE ȘI: CRIMA de la o cafenea din Sebeș: Cine era tânărul care a fost înjunghiat mortal pe terasa localului din localitate

Mai mult, cei doi bărbați ar fi fost prieteni în trecut, relaţie care s-ar fi răcit în ultima perioadă. Totodată soția a mai declarat că în perioada în care au locuit în Germania, Stancu s-ar fi interesat prin alte persoane despre domiciliul celor doi soți.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul ” s-a reținut că, la data de 16.05.2018, în jurul orei 12.00, între victima B.A.I. și inculpatul STANCU VALER, care s-au întâlnit întâmplător în parcarea special amenajată a unui local din municipiul Sebeș, a izbucnit un conflict spontan în urma căruia inculpatul a lovit victima cu un cuțit, cauzându-i o leziune traumatică (plagă tăiată – înțepată toracică, cu lezarea cordului) care i-a cauzat decesul”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În noaptea de miercuri spre joi, la câteva ore după crimă, cabana celui care a comis fapta, Valer Stancu, a fost incendiată.

CITEȘTE ȘI: Cabana autorului crimei de la Sebeș, INCENDIATĂ în noaptea de miercuri spre joi. Focul a fost pus intenționat

Cabana din lemn, în suprafaţă de 100 mp, a fost distrusă în totalitate, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei. În urma cercetărilor, s-a stabilit ca și cauza probabilă de incendiu: „folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, potrivit ISU Alba.

Prima sentință va fi dată în data de 4 februarie, iar, dacă va fi condamnat pentru omor, inculpatul riscă între 10 și 20 de ani de închisoare cu executare. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax