Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie. Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat definitiv

Publicat

Dosarul lui Serghei Gorbunov, unul dintre cei mai mediatizaţi infractori din ultimii ani a avut termen, marţi, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa abilitată cu judecarea recursului formulat de inculpat în dosarul de tâlhărie de la Deva. Magistraţii albaiulieni au respins ca nefondată solicitarea lui Gorbunov şi a decis menţinerea sentinţei pronunţate de Judecătoria Deva prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa de 16 ani închisoare cu executare.

Gorbunov a mai fost obligat de instanţă la plata către partea civilă D.S.D. a sumei de 50.000 lei daune materiale şi 8.000 lei daune morale, precum şi expulzarea de pe teritoriul României, după executarea pedepsei închisorii. Inculpatul a fost condamnat pentru săvârşirea, în 2003, în Deva, a infracţiunii de tâlhărie, iar, la stabilirea pedepsei, s-a ţinut cont şi de condamnările anterioare ale inculpatului.

Primul termen de judecată în cauză la Curtea de Apel Alba Iulia a fost în 20.09.2011, iar inculpatul a fost judecat în stare de arest.

Reamintim că Serghei Gorbunov, cetăţean moldovean născut la Chişinău, este acuzat că, în data de 8 aprilie 2003, împreună cu un complice, l-a jefuit pe Sorin Dumitreasă, patronul unei case de schimb valutar din Deva.

Cei doi l-ar fi aşteptat pe administrator în scara blocului în care acesta locuia. Din rechizitoriul întocmit în cauză rezultă că Gorbunov l-a lovit pe Dumitreasă în cap cu un levier, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Dumitreasă a ripostat, luptându-se cu jefuitorii. Pe Gorbunov l-ar fi aruncat prin geamul de la uşa de intrare în bloc, dar acesta a reuşit să scape. Patronul casei de schimb valutar a fugit după el şi l-a ajuns din urmă, într-o parcare din apropierea blocului, dar, din pricina loviturilor primite în cap, nu a mai reuşit să-l imobilizeze.

Complicele lui Gorbunov nu a fost identificat nici până în prezent. Serghei Gorbunov a intrat în atenţia presei şi a justiţiei ca fiind autorul unui dublu asasinat comis la Braşov, la începutul lui 2009, în urma căruia doi angajaţi ai unei case de schimb valutar au fost împuşcaţi mortal şi al treilea a fost rănit grav, de jefuitori.

Sursa Foto: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate