Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Situația focarului de la Ocna Mureș: informații detaliate oferite de primărie. Toate persoanele responsabile vor fi sancționate

Publicat

Primăria Ocna Mureș a prezentat duminică situația detaliată, ca urmare a apariției unui focar în oraș.

Primarul Silviu Vințeler a transmis că 16 persoane au fost infectate cu noul coronavirus și că majoritatea sunt asimtomatice. 

Primăria orașului este una dintre cele mai transparente instituții din Alba, transmițând zilnci situația detaliată din localitate și informându-și cetățenii indiferent dacă situația este una plăcută sau nu.

Citește și: UPDATE: 16 cazuri de infectare cu noul coronavirus la Unitatea Medico Socială din Ocna Mureș. Anchetă epidemiologică în oraș

Comunicarea primăriei:

”Astăzi 10 mai 2020 situația în orașul Ocna Mureș este următoarea: în urma celor peste 100 de teste efectuate zilele anterioare la UMS Ocna Mureș au fost identificate 16 persoane pozitive la coronavirus (11 pacienți și 5 cadre medicale). Tuturor acestor persoane li se vor face un nou rând de teste luni.

Persoanele identificate pozitiv sunt internate în spitalele din Aiud, Alba Iulia și Blaj în funcție de gravitatea manifestărilor bolii, pentru supraveghere și tratament.

Majoritatea celor depistați pozitiv sunt la această oră asimptomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii.

Se continuă activitatea de identificare a contacților persoanelor identificate pozitiv și izolarea acestora. În urma anchetelor epidemiologice extinse, vor fi stabiliți toți contacții persoanelor depistate pozitiv, urmând ca aceștia să fie testați în zilele următoare și, în funcție de rezultate, internați sau izolați.

E vorba de câteva zeci de persoane.

DSP a efectuat de asemenea și o anchetă a inspectorilor sanitari. Ca urmare a identificării unor nereguli în activitatea Centrului, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel:

– o sancțiune de 40.000 de lei pe persoană juridică pentru neremedierea deficiențelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătății publice și care pot aduce atingere sănătății publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiștii epidemiologi prin notificarea de asistență de specialitate din 26.03.2020

– o sancțiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică pe numele directorului unității pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcționare.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unității pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepția personalului medical al unității.

De asemenea autoritățile locale vor demara luni o anchetă internă privind evenimentele de la UMS Ocna Mureș.

Toate persoanele responsabile vor fi sancționate, sancțiunile putând ajunge până la desfacerea contractului de muncă, indiferent de funcția deținută. Nu există scuze sau motive atunci când este pusă în pericol viața celor internați.

Având în vedere situația prezentată mai sus, vă solicităm, pentru a preveni orice infectare cu coronavirus, STAȚI ÎN CASĂ!

Protejați-vă gura și nasul cu mască de protecție sau orice obiect vestimentar adecvat (fular, batic, eșarfă etc).

Dezinfectați-vă pe mâini cu apă și săpun sau orice altă substanță destinată acestui scop care conține alcool.

Rugăm si pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.

Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi.

Primar al orașului Ocna Mureș,

Silviu Vințeler”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristi

    marți, 12.05.2020 at 16:39

    Unitatea medico-sociala devine lagar de exterminare prin infometare daca nu se iau masuri si in acest sens.Virusul a gasit un teren fertil reprezentat de rezidentii centrului cu un imunitar slabit de boli,batranete,foame.Din informatiile mele suma lunara/rezident ajunge la 2700-2800roni,o parte contributia pacientului o parte suportata de Primarie.Ati zice ca traiesc regeste;va inselati amarnic!Ceea ce li se serveste pacientilor atat ca si cantitate cat si calitate este greu de digerat,la propriu!Nemaiavand sustinere cu alimente din partea apartinatorilor s-ar putea ca in urmatorea perioada,pana
    la iesirea din carantina sa asistam la multe decese.Este cineva curios sa afle ce se intampla cu banii alocati,cat se aloca pentru hrana zilnica a unui pacient?Ajunge hrana in farfuria pacientilor?Domnule Primar ati verificat cum se gestioneaza banii?Poate ar fi bine sa o faceti acum,exista aceasta oportunitate!Doamna Director,si dvs veti imbatrani intr-o zi!Și dvs.cei din personal imbatraniti intr-o zi si s-ar putea sa nu mai puteti…sa carați… plasele cu cumparaturi…Aude cineva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax