Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

SM Speromax Alba a lansat proiectul „Comitetul de Tineret în România pentru Pacienţii de Scleroză Multiplă”

Publicat


SM Speromax Alba împreună cu partenerii – Consiliul Judeţean Alba şi Societatea de Scleroză Multiplă din România – au lansat proiectul „Comitetului de Tineret în România pentru Pacienţii de Scleroză Multiplă” (CTR -SM). Această nouă iniţiativă propune promovarea drepturilor tinerilor din România diagnosticaţi cu scleroză multiplă.

Înfiinţarea CTR-SM a avut loc în urma unei adunări organizate în perioada 16-18 august la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La eveniment au participat Lenica Bucur din partea Consiliului Judeţean Alba, medicul neurolog Adrian Oancea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, un reprezentat al SSMR, Claudia Torje – director executiv şi, nu în ultimul rând, a unui reprezentat al Platformei Europene pentru Scleroză Multiplă, organizaţie care reprezintă interesele tuturor celor 600.000 de persoane afectate de SM în Europa.

Evenimentul a constat într-o serie de sesiuni informative şi ateliere menite să transmită celor peste 20 de participanti, majoritatea fiind tineri afectati de SM şi însoţitorii lor, mesajul că eforturile comune şi susţinute pot în cele din urmă îmbunătăţi calitatea vieţii celor cu scleroză multiplă.

„Sunt foarte plăcut surprins de implicarea noilor noşti colegi şi am toată încrederea că, dacă lucrăm împreună, putem într-adevăr să aducem o viaţă mai bună celor cu SM – adică nouă”, a precizat Dragoş Zaharia, preşedintele SM Speromax Alba.

Dragoş, în vârstă de 33 de ani, se numără printre cele 10.000 de persoane diagnosticate cu SM în România, cifră neoficială însă, pentru că nici autorităţile, nici organizaţiile de profil nu au reuşit până în acest moment să stabilească în mod clar câte persoane sunt afectate de această condiţie medicală.

„Tinerii cu SM au de cele mai multe ori alte probleme şi nevoi decât seniorii cu această afecţiune, de aceea este foarte important că acest comitet s-a constituit şi sperăm să devină activ în cadrul Societăţii de Scleroză Multiplă din România). De asemenea, ne dorim ca acest comitet să facă parte integrantă din mişcarea tinerilor afectaţi de SM din Europa”, a precizat directorul executiv al SSMR, Claudia Torje.

SSMR si SM Speromax Alba se pot baza pe suportul EMSP, organizaţie cu 38 de membri în 33 de tări europene, printre care se numără şi România. Reprezentantul pentru Tineret din cadrul Platformei Europene pentru Scleroză Multiplă, Emma Rogan, a transmis un mesaj special pentru membrii nou-înfiinţatului CTR-SM:

„A fi în controlul propriului destin nu înseamnă a te concentra pe ceea ce nu ai. Înseamnă în schimb a-ţi concentra acţiunile pe ceea ce vrei să faci cu ceea ce ai la dispoziţie”, spune Claudiu Berbece, Communications Officer European MS Platform.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba și a fost lovit la prima vedere grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la  intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: Personalul medical […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Urmarea protestului din fața Kronospan Sebeș: Amendă de 3.000 de lei și confiscarea lemnului în plus, găsit în camionul sigilat

Publicat

Autoritățile din județul Alba au reușit să măsoare, până la urmă, lemnul din mașina sigilată în urma protestului organizat în fața companiei Kronospan din Sebeș. Marți, mai mulți protestatari au pichetat sediile companiilor HS Timber Group (fosta Holzindustrie Schweighofer) și Kronospan. Reamintim că aceștia au protestat împotriva tăierilor ilegale de pădure din România. La un […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate