Connect with us
Publicitate

POLITICA

Sorin Bumb, deputat PNL: Guvernul PSD crează un haos total în economia românească

Publicat

Guvernul PSD condus de Dragnea și Vâlcov a transformat România într-un fel  de laborator clandestin, în care doi impostori fac o serie de experimente ilegale asupra unui cobai tot mai slăbit, reprezentat de mediul de afaceri. Astfel s-ar putea reda plastic situația dezastruoasă a economiei românești și haosul generalizat în care mediul de afaceri a fost aruncat de măsurile aberante impuse de PSD, transmite deputatul PNL, Sorin Bumb într-un comunicat de presă.

„Ultima trăznaie a acestui guvern de strânsură este mult trâmbițata creștere a salariului minim, care tocmai s-a amânat. O măsură așteptată de
salariați, dar total aiurea impusă patronilor, fără nici un fel de consultare reală, fără nici un fel de sprijin în economia reală. Creșterea nu a fost însă generată de grija PSD-ului față de clasa muncitoare ci doar de nevoia acestuia de a a-mi ajusta niște calcule pe la Bruxelles, pentru că o dată cu creșterea salariului cresc și dările aferente către stat și guvernul mai face rost de niște surse de venit la buget. Măsura vine după alte aberații ale PSD precum split-TVA sau trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, care nu au făcut nimic altceva decât mărească birocrația și haosul din sistem și crească neîncrederea oamenilor de afaceri într-un sistem birocratic paralizat de incompetență și rea voință.

PSD pregătește acum o serie de noi trucuri ca să peticească cumva hemoragia cheltuielilor bugetare aberante. Bugetul e gol și numeroase probleme apar
peste tot: Ministerul Justiției are datorii de circa 700.000 de euro către 6.000 de avocați în cazuri de reprezentare din oficiu; banii de investiții din educație – inclusiv pentru reabilitarea Colegiului Economic din Alba Iulia – au fost tăiați pentru a plăti pensiile cadrelor MAI; guvernul tipărește noi obligațiuni ca să se împrumute de la populație; banii de autostrăzi și drumuri sunt tăiați pentru că ministerul Finanțelor are nevoie de un miliard doar pentru plata dobânzilor la credite; banii de la cercetare sunt tăiați și merg în plata salariilor unor categorii de personal din sănătate, pentru că majorările au fost făcute fără acoperire. Iar peste toate acestea, o nouă taxă auto va intra în vigoare de anul viitor!

În același timp, guvernul PSD nu face nimic pentru a recupera banii datorați de Voiculescu și plătește amenzi uriașe la Comisia Europeană pentru că nu vrea să renunțe la firmele cu acțiuni anonime, la purtător, așa cum este TelDrum. În plus, oamenii puterii primesc scutiri de taxe și impozite de sute de milioane iar diversele găști din PSD își împart sinecura de milioane pe la diverse companii fantomă.

Toate aceste măsuri economice mult trâmbițate de PSD se dovedesc a fi, cel mult, niște artificii contabilicești, niște reglaje din pix, ca bugetul național să treacă cumva de evaluările de la Bruxelles și să nu se vadă întreaga dimensiune a dezastrului din economie” scrie în comunicatul transmis de Sorin Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax