Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursanţii de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă, prin proiectul „Începe-ţi cariera din studenţie”

Publicat

Proiectul „Începe-ţi cariera din studenţie” se apropie de final. Un grup de 599 de studenţi ai Universităţii „1 Decembrie 1918” au beneficiat de această oportunitate. Realizat de universitatea albaiuliană, în parteneriat cu INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione (Torino, Italia), proiectul a avut drept scop sprijinirea tinerilor studenţi în găsirea unui loc de muncă, imediat după terminarea facultăţii.

În primul an al proiectului, 322 de studenţi, iar, în al doilea, 277 de tineri au avut ocazia să facă un stagiu de practică elaborat. Au beneficiat de stagii în străinătate 84 de studenţi, iar, în vederea unei bune colaborări cu firmele care au oferit practică, au fost instruiţi 52 de tutori, pentru coordonarea la locurile de muncă.

La finalul practicii, studenţii au fost evaluaţi, iar cei care au obţinut note între 8 si 10 au primit burse. Pe parcursul desfăşurării stagiilor, au avut loc şi o serie de activităţi de orientare în carieră şi consiliere profesională a studenţilor.

Obiectivul general al acestui proiect a fost de a creşte şansele de succes ale viitorilor absolvenţi în procesul de trecere de la şcoală spre locul de muncă. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, iar valoarea totală a fost de 1.846. 061, 38 de lei. Proiectul a fost implementat pe o perioadă de 2 ani, perioada vizată fiind 31.08.2009 – 31.08.2011.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax