Connect with us
Publicitate

BLAJ

SUBIECTE GREȘITE de două ori, la BAC, la un liceu din Blaj. Elevii de la profilul uman au primit testele de la real

Publicat

Probleme de organizare și greșeli majore în repartizarea subiectelor, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, la proba de Limba și Literatura Română, din cadrul examenului de Bacalureat 2019.

Potrivit unor surse Alba24, elevii profilului ”uman” din cadul Colegiului au primit de două ori subiectele greșite în timpul examinării.

Mai exact, elevii de la uman au intrat în sălile de examinare la ora 8.30. La ora 9.00, aceștia au primit un set de subiecte care aparțineau profilului Real.

După aproximativ 20 de minute, timp în care elevii deja scriau, comisia i-a anunțat că au primit subiectele greșite. Foile de examen au fost anulate și elevii au primit un alt set de subiecte.

După câteva momente, elevii și-au dat seama că și noile subiecte erau greșite, fiind de fapt aceleași cu cele de la profiul Real pe care le primiseră și prima dată.

Elevii i-au semnalat președintelui de comisie problema. Acesta a comparat subiectele și și-a dat seama că sunt greșite din nou așa că foile de examen au fost din nou anulate. 

După aproximativ 50 de minute,  de la începerea probei de BAC, elevii de la uman au primit subiectele corecte.

UPDATE 1:

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a confirmat pentru Alba24, problema apărută în timpul examenului de Bacalaureat de la „Inochenție Micu Clain” din Blaj. Aceasta a declarat că doar a doua pagină a subiectelor a fost dată greșit elevilor.

”A doua pagină, prima pagină a fost ok, problema s-a remediat și copiii au primit trei ore, din momentul în care au primit subiectul, conform metodologiei… Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare, s-a dat subiectul corect, dacă nu subiectul corectat și remediat atunci era bai”, a declarat Marcela Dărămuș.

Întrebată cine se face vinovat pentru problema apărută, șefa IȘJ a declarat că responsabili sunt cei din comisia de la centrul de examen. ”Cel mai probabil eroarea s-a produs din grabă, pentru a aduce la timp subiectele”, a mai adăugat Dărămuș.

De asemenea, aceasta a mai spus că timpul pierdut de elevi până la primirea subiectelor corecte, a fost mai mic de 50 de minute, dar nu a precizat cât a durat.

În final, Dărămuș a mai declarat că la nivelul instituției pe care o conduce a fost deschisă o anchetă în acest caz.

UPDATE 2: Precizări oficiale ale IȘJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean a trimis câteva precizări oficiale legate de incidentul de la IM Clain din Blaj. Informațiile confirmă doar cele scrise de Alba24. Răspunsul instituției nu aduce însă elemente noi. De exemplu, nu precizează câți elevi au fost afectați de această greșeală și nici de câte ori a fost repetată. De asemenea, nici tratează nici modul în care concentrarea elevilor a fost afectată (chiar dacă au primit tot trei ore pentru rezolvare, peste zecile de minute cât a durat sincopa). Practic, aceștia au început să trateze un subiect greșit, apoi au fost nevoiți să reia examenul.

Redăm mai jos precizările Comisiei Județene de Bacalaureat:

r

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Diana

    marți, 02.07.2019 at 13:39

    Prima data învățați cum se cheamă liceul și după faceți comentarii…. „Inochenție” serios?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax