Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

SUBIECTE GREȘITE de două ori, la BAC, la un liceu din Blaj. Elevii de la profilul uman au primit testele de la real

Publicat


Probleme de organizare și greșeli majore în repartizarea subiectelor, la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, la proba de Limba și Literatura Română, din cadrul examenului de Bacalureat 2019.

Potrivit unor surse Alba24, elevii profilului ”uman” din cadul Colegiului au primit de două ori subiectele greșite în timpul examinării.

Mai exact, elevii de la uman au intrat în sălile de examinare la ora 8.30. La ora 9.00, aceștia au primit un set de subiecte care aparțineau profilului Real.

După aproximativ 20 de minute, timp în care elevii deja scriau, comisia i-a anunțat că au primit subiectele greșite. Foile de examen au fost anulate și elevii au primit un alt set de subiecte.

După câteva momente, elevii și-au dat seama că și noile subiecte erau greșite, fiind de fapt aceleași cu cele de la profiul Real pe care le primiseră și prima dată.

Elevii i-au semnalat președintelui de comisie problema. Acesta a comparat subiectele și și-a dat seama că sunt greșite din nou așa că foile de examen au fost din nou anulate. 

După aproximativ 50 de minute,  de la începerea probei de BAC, elevii de la uman au primit subiectele corecte.

UPDATE 1:

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a confirmat pentru Alba24, problema apărută în timpul examenului de Bacalaureat de la „Inochenție Micu Clain” din Blaj. Aceasta a declarat că doar a doua pagină a subiectelor a fost dată greșit elevilor.

”A doua pagină, prima pagină a fost ok, problema s-a remediat și copiii au primit trei ore, din momentul în care au primit subiectul, conform metodologiei… Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare, s-a dat subiectul corect, dacă nu subiectul corectat și remediat atunci era bai”, a declarat Marcela Dărămuș.

Întrebată cine se face vinovat pentru problema apărută, șefa IȘJ a declarat că responsabili sunt cei din comisia de la centrul de examen. ”Cel mai probabil eroarea s-a produs din grabă, pentru a aduce la timp subiectele”, a mai adăugat Dărămuș.

De asemenea, aceasta a mai spus că timpul pierdut de elevi până la primirea subiectelor corecte, a fost mai mic de 50 de minute, dar nu a precizat cât a durat.

În final, Dărămuș a mai declarat că la nivelul instituției pe care o conduce a fost deschisă o anchetă în acest caz.

UPDATE 2: Precizări oficiale ale IȘJ Alba

Inspectoratul Școlar Județean a trimis câteva precizări oficiale legate de incidentul de la IM Clain din Blaj. Informațiile confirmă doar cele scrise de Alba24. Răspunsul instituției nu aduce însă elemente noi. De exemplu, nu precizează câți elevi au fost afectați de această greșeală și nici de câte ori a fost repetată. De asemenea, nici tratează nici modul în care concentrarea elevilor a fost afectată (chiar dacă au primit tot trei ore pentru rezolvare, peste zecile de minute cât a durat sincopa). Practic, aceștia au început să trateze un subiect greșit, apoi au fost nevoiți să reia examenul.

Redăm mai jos precizările Comisiei Județene de Bacalaureat:

r


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Diana

    marți, 02.07.2019 la 13:39

    Prima data învățați cum se cheamă liceul și după faceți comentarii…. „Inochenție” serios?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Prins de trei ori într-o lună, la volan, fără permis. Tânăr din Blaj REȚINUT de Poliție

Publicat

arestat, catuse

Un tânăr din Blaj a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost prins de trei ori fără permis la volan, într-o lună. Potrivit IPJ Alba, miercuri, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru o […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Înșelăciune la Alba Iulia: Un bărbat s-a prezentat ca proprietar al unui lanț de magazine și a încasat ilegal 2000 de lei

Publicat

pensii bani

Un bărbat din județul Bacău a reușit să convingă angajatele unui magazin din Alba Iulia că este proprietarul unei rețele de puncte de vânzare și a încasat ilegal 2000 de lei. Bărbatul, de 46 de ani, din comuna Răcăciuni, județul Bacău, a fost identificat miercuri, de către polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia. În […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Și-a lovit soția cu un cuțit. Bărbat din Șibot, cercetat pentru violență în familie

Publicat

cutit, briceag, atac

Un bărbat din comuna Șibot este cercetat penal pentru violență în familie după ce s-a certat cu soția și a înțepat-o cu un cuțit, în antebraț. I-a provocat doar leziuni minore. Potrivit IPJ Alba, miercuri, în jurul orei 13.30, polițiștii Secției 2 Politie Rurala Vințu de Jos  au fost sesizați, prin 112, de către un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu: ”Nu exclud o candidatură la Primăria Alba Iulia sau la Consiliul Județean Alba”

Publicat

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a făcut joi o declarație surprinzătoare. Acesta a spus pentru prima dată că nu exclude o candidatură la Primăria Alba Iulia sau la Consiliul Județean Alba. Acesta a spus în cadrul unei conferințe de presă că la nivelul județului este se desfășoară un sondaj care îi vizează pe toți potențialii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate