Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspect de trafic de minori, plasat în arest la domiciliu. Cererea DIICOT Alba, de prelungire a arestării, respinsă

Publicat

DIICOT

Un bărbat în vârstă de 36, din Alba, suspect într-un dosar de trafic de minori, va fi eliberat din arest preventiv și  va fi plasat în arest la domiciliu.

Decizia aparține judecătorilor de la Tribunalul Alba, care au respins propunerea procurorului DIICOT, care a cerut prelungirea arestării preventive a bărbatului. 

În data de 18 aprilie, L.N. Ioan, era arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat potrivit unor surse judiciare într-un dosar de trafic de minori.

Măsura preventivă expiră vineri, 17 mai. Din acest motiv, procurorul de caz de la DIICOT Alba Iulia a cerut prelungirea arestării preventive, dar judecătorul de la Tribunalul Alba a respins cererea. Acesta a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. 

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Alba arestat preventiv pentru că ar fi convins o minoră de 13 ani să se prostitueze. I-a spus că o iubește

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul, ar fi ademenit prin metoda ”Lover Boy”, o minoră care în acel moment avea 13 ani și i-ar fi spus acesteia că o iubește.

Odată ademenită, bărbatul ar fi convins-o pe minoră să se prostitueze pe stradă, banii din activitate fiind luați de către el. Activitatea de prostituție s-ar fi desfășurat în județul Alba dar și în alte locații.

(…) respinge propunerea procurorului din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia privind prelungirea arestării preventive a inculpatului L. N. Ioan .(…) înlocuieşte arestarea preventivă a inculpatului L. N. Ioan … aflat în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al IPJ Alba, cu arestul la domiciliu pentru o durată de 30 de zile. La expirarea duratei arestării preventive, dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 2/UP/2019 emis de Tribunalul Alba, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. (…) pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpatul …sau cu martorii ….(…) atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.(…) se desemnează Poliţia Cugir ca organ de supraveghere a îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpaţilor.(…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare” se arată în decizia Tribunalului Alba din data de 13 mai 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax