Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Meleșcanu, susținut de PSD a fost ales președinte al Senatului. Tăriceanu: Acest vot nu va rămâne fără urmări

Publicat

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. Acesta a obținut 73 de voturi în cel de al doilea tur de alegeri. Contracandidata sa, Alina Gorghiu, a obținut 59 de voturi și de asemenea au fost două voturi nule, anunță jurnaliștii de la digi24.ro.

Marți, 10 septembrie,  în Senat s-a votat pentru alegerea președintelui Camerei superioare a Parlamentului. Candidații au fost Teodor Meleșcanu, susținut de PSD, Alina Gorghiu, prpunerea venită din partea PNL și susținută de partidele din opoziție și Ioana Popa candidatul ALDE.

Președintele Senatului este ales cu jumătate plus 1 din voturile senatorilor prezenți. În primul tur de alegeri, Meleșcanu a obținut cele mai multe voturi, dar nu suficiente pentru a fi ales în funcția de președinte, așa că a fost organizat al doilea tur. 

În primul Meleșcanu a obținut 67 de voturi, la numai un vot distanță de șefia Senatului. Alina Gorghiu, propusă de PNL și susținută de partidele din opoziție, a primit 49 de voturi. Ion Popa, candidatul ALDE, a obținut 13 voturi. Au mai fost 4 abțineri și un vot nul.

 Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că va sesiza Curtea Constituțională pe tema votului, pentru că au fost doi candidați ai aceluiași grup parlamentar. Aceasta, în condițiile în care Meleșcanu face parte din grupul ALDE, dar a fost propus de PSD. În același timp, ALDE a avut propriul candidat.

„Acest vot nu va rămâne fără urmări”, a spus Tăriceanu de la tribuna Senatului, mai notează jurnaliștii de la Digi24.ro.

Știre în curs de actualizare. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax