Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valeriu Gheorghiță, după ce mai multe țări au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: România nu a primit doze din acel lot

Publicat

România nu a stopat vaccinarea cu serul AstraZeneca, chiar dacă mai multe țări europene au decis să facă acest lucru după ce au apărut reacții adverse serioase în cazul mai multor persoane vaccinate. Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, spune că țara noastră nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca pentru care există suspiciuni.

Mai multe țări din Europa au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, după ce au apărut suspiciuni ca administrarea acestui ser a determinat apariția unor cheaguri de sânge la persoane care au fost vaccinate.

Citește și: Vaccinarea cu AstraZeneca, SUSPENDATĂ în mai multe țări europene. Autoritățile verifică posibile efecte adverse grave

„Este vorba de un lot de vaccin de la AstraZeneca asupra căruia există această suspiciune că ar fi potențial legat de apariția unor cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat într-o perioadă de zece zile de la vaccinare fenomene trombotice, apariția unor cheaguri de sânge”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță la Antena3.

Acesta a porecizat că România nu a primit doze din acel lot asupra căruia sunt suspiciuni. Este vorba de un lot de 1,6 milioane de doze care au ajuns în aproape17 țări europene.

Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi să nu fie întreruptă imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, având în vedere că la această oră informațiile disponbile „indică faptul că numărul tromboemboliilor la persoanele vaccinate nu este superior celui observat pe ansamblul populaţiei”, potrivit Agerpres, care citează France Presse.

EMA a arătat, prin intemediului unui comunicat de presă că în ţările spaţiului economic european, care include și Norvegia şi Islanda, au fost semnalate în total 22 de cazuri de tromboembolii în rândul celor aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate cu serul AstraZeneca.

Surse: antena3.ro, agerpres.ro

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lucia

    vineri, 12.03.2021 at 13:28

    E un mincinos! Eu am primit vaccin din același lot!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax