Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valoarea unui proiect pentru canalizare şi staţie de epurare în comuna Lopadea Nouă, MAJORATĂ cu 140%, la a treia licitație

Publicat

Administraţia locală din comuna Lopadea Nouă a reluat pentru a treia oară licitaţia privind execuţia lucrărilor pentru obiectivul „Canalizare menajeră şi Staţie de epurare cu racord electric”. Valoarea proiectului a fost majorată de la 3,7 milioane de lei la peste 9,1 milioane de lei, fără TVA. 

Primăria comunei Lopadea Nouă a lansat luni, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul „Canalizare menajeră și stație de epurare cu racord electric”. Valoarea totală estimată este de 9.101.792,93  de lei, fără TVA.

Aceasta este cea de-a treia licitație, precedentele două proceduri (lansate în 1 octombrie 2019 și 7 ianuarie 2020) fiind anulate după ce nu s-au prezentat ofertanți. Între timp, valoarea estimată a lucrărilor a fost majorată de la 3,7 milioane de lei, la 9,1 milioane de lei.

Citește și Canalizare menajeră și stație de epurare, în Lopadea Nouă și Ciuguzel. Investiție de peste 3,7 milioane de lei

Comuna dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă pus în funcţiune în august 2011 şi 2013 şi cuprinde alimentarea cu apă a localitatilor Băgău, Lopadea Nouă şi Ciuguzel. La nivelul comunei există un proiect autorizat și în curs de execuție privind alimentarea cu apă potabilă a localităților Beta și Odverem.

În prezent, comuna Lopadea Nouă nu dispune şi de un sistem centralizat de canalizare. Clădirile existente, şcoala, spații comerciale şi câteva gospodării din localitate si-au rezolvată canalizarea pe plan local, prin fose septice şi bazine vidanjabile. În restul localităţii nu există canalizare, locuitorii rezolvându-şi canalizarea pe plan local prin latrine uscate.

Obiectivele acestei investiţii vizează realizarea unor lucrări care vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază, implicit la dezvoltarea economică locală, îmbunătățind şi uşurând viaţa cetăţenilor comunei şi totodată, creând premizele atragerii investitorilor la nivel local.

Proiectul prevede realizarea sistemului de canalizare centralizat în satele Lopadea Nouă şi Ciuguzel, respectiv construirea staţiei de epurare ape uzate care să preia apa uzată din cele două localităţi. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 8,21 kilometri, din care 3,57 kilometri în Ciuguzel şi 4,64 kilometri în Lopadea Nouă.

Faţă de precedentele licitaţii, au fost majorate cheltuielile la capitolul „Construcţii şi instalaţii”, de la 2.758.800 lei, la 6.853.251,38 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax