Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de la TNL Alba. Rămâne consilier local. Regretă declarația dar își păstrează punctul de vedere

Publicat

YouTube video

Liberalul Rareș Buglea și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației Tineretului Național Liberal (TNL) Alba dar nu și din cea de consilier local din partea USL în CL al municipiului Alba Iulia . Această decizie a venit ca urmare a reacțiilor la postarea de vineri de pe Facebook, în care Buglea se pronunța „pentru” sterilizarea femeilor de etnie romă. Conducerea centrală a TNL a lăsat să se înțeleagă că urmează „demisia din partid”.

„Drept urmare a faptului că declarația mea de pe Facebook a luat o amploare mult mai mare și într-o direcție total diferită de cea pe care o doream, pentru a nu afecta cu nimic imaginea PNL, consider de cuviință ca delimitarea să fie foarte clară, să îmi dau demisia din singura funcție pe care o dețin în PNL, cea de președinte al Organizației de Tineret Alba. Până la rezolvarea acestui scandal, mă delimitez total de PNL. Îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită am lăsat impresia că mă refer doar la o singură etnie, mă refer de fapt la toate mamele iresponsabile din România”.

„Nu mi-a cerut nimeni această demisie. Mi s-a spus că deja presa națională și internațională este sesizată și interesată de acest subiect, și am considerat, fără să mi se ceară, că e mai bine așa”, a adăugat Buglea.

Buglea: „Natalitatea în medii sărace și needucate trebuie controlată!”

„Mesajul meu a fost foarte clar: această natalitate în astfel de medii, foarte sărace și needucate, într-un fel sau altul trebuie controlată. Dacă am vorbit de sterilizare pe postarea mea, probabil că la un moment dat, sub o formă cât se poate de legală, de civilizată și de europeană, aceasta poate fi o soluție. Mă refer la sterilizare voluntară. Acele mame trebuie convinse că statul nu le poate ajuta la nesfârșit, astăzi cu un copil, mâine cu doi, poimâine cu zece. Așa că, cei care au creat această imagine de mame luate cu dube și duse la abatoare… e vorba de o exagerare răutăcioasă la adresa mea. Vă reamintesc că sterilizarea este o procedură contraceptivă de natură chirurgicală pe care o practică multe femei din înalta societate”, a mai spus Buglea.

Buglea, convocat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a sesizat din oficiu în cazul lui Rareş Buglea.

„Prin procedura de autosesizare, CNCD va analiza fapta dl. Rares Buglea sub aspectul prevederilor art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările şi completarile ulterioare, referitoare la un posibil comportament discriminatoriu care a avut ca scop sau a vizat atingerea demnităţii umane”, se arată într-un comunicat al CNCD, citat de Gândul.info.

„Am purtat o discuție total contradictorie cu auto-intitulatul rege Cioabă care îmi spunea că <Doamne, ce mare greșeală> și cât pot fi eu de nazist chiar pentru ceea ce am exprimat. I-am explicat și domnului Cioabă și explic tuturor, indiferent de etnia lor, găsim astfel de cazuri de mămici iresponsabile și presa redă imagini îngrozitoare cu copii abandonați pe la gropile de gunoi atacați de șobolani, de câini, copii flămânzi, desculți în lunile de iarnă. Nu doar în etnia romă întâlnim astfel de cazuri, dar ascundem adevărul dacă nu spunem că acolo sunt cele mai multe cazuri. Nu pot fi acuzat de discriminare”, a mai declarat Buglea.

Reacții de la conducerea centrală a TNL

Preşedintele TNL, Florin Alexe, a arătat distanță față de declaraţiile colegului său şi a declarat că Buglea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba. „Iniţial am crezut că cineva i-a spart contul de Facebook. Nu ştiu ce l-a apucat, o fi fost o seară mai grea pentru dânsul”, a spus Alexe, care a lăsat de înţeles că următorul pas pentru Buglea este demisia din partid, potrivit Gândul.info.

Şi preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, s-a declarat mirat de afirmaţiile făcute de colegul său.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

25 Comentarii

25 Comentarii

  1. Cititor

    luni, 04.02.2013 at 16:21

    nu-si da demisia si Florin Roman la pachet cu el? :))) macar el… =)

  2. JE

    luni, 04.02.2013 at 16:39

    toti o dam cu anti-discriminarea, anti-rasismul s.a.m.d. ei bine faceti un sondaj on-line cu intrebarea : „sunteti rasisti? ce parere aveti despre sterilizarea femeilor rrome? „….si o sa vedeti reactii de tot felul. da stiu, un om politic nu are voie sa declare asa ceva dar toti o gandim…de la presedinte („tiganca imputita”) pana la muncitorul de pe santier sau de pe unde o lucra.

  3. Amalia

    luni, 04.02.2013 at 16:47

    Buglea , te-ai ticnit? Cred ca nu ti-a priit operatiunea „curatenie in Turturica” organizata pe cand va trebuiau si voturile femeilor rrome si a familiilor lor , indiferent cat de numeroase si mizere ar fi…

    • HaHaHa

      marți, 05.02.2013 at 00:19

      Pentru a avea drept de vot trebuie sa fii mai intai un cetatean legitim, multe rrome nu sunt, daramite puradeii lor. Ei nu au drept la vot! Eu, cetatean roman, ma opun ca ei sa aiba dreptul la vot cat timp nu contrinuie la societatea romana, de lipsa interesului de a se integra, indiferent cate milioane de Euro mananka Pakiv cu proiectele lor, nu mai zic. Dreptul la vot, duduie, nu e ceva dat pe nimic, oricui.

  4. mara

    luni, 04.02.2013 at 19:37

    rares stii bine ca toti o gandim. solutia e mult mai simpla de atat, nu e nevoie de sterilizare ci de sistarea ajutoarelor sociale nejustificate. de la al 2-lea sau al 3-lea copil sa nu mai primeasca nimic. sa vezi cum se diminueaza parazitii.
    in rest te sustin si fa un mesaj public daca sunt oameni care te pot ajuta cu mai mult. poate organizam o revolta daca e cazul sau daca aia de la discriminare te nedreptatesc. faceti dreptate si lasati baiatul asta in pace.

    • HaHaHa

      marți, 05.02.2013 at 00:23

      Da si ba. Da, ajutoarele sociale in primul rand nu trebuie date la cei ce nu au efectuat vre-odata o contributie sociala si nici nu au interesul sa-si caute un loc de munca. Ba, pentru ca ei oricum se inmultesc si daca nu primesc ajutoare, caz in care iau cu forta tot ce prind.

      • mara

        marți, 05.02.2013 at 14:53

        eu zic ca le-ar scadea natalitatea. nu prea mai au pe unde sa cerseasca pentru ca nu mai tine mult vrajeala, toata europa ii stie de ce sunt in stare. daca noi am lucra la negru cat mai multi, ar fi mai putini bani la buget, si prin urmare mai putine ajutoare pentru acesti paraziti. pe medici si profesori ii putem plati noi din buzunar. i felul asta punem presiune pe politicieni, nu e mai bine sa se roage ei de noi decat sa ne fie noua frica sa nu platim? eu zic ca s-ar schimba multe daca n-am mai fi asa buni platnici cu acest stat nenorocit.

        • HaHaHa

          marți, 05.02.2013 at 21:26

          Inteleg, dar problema e cum reactioneaza ei in situatii extreme… nu-i vei mai vedea cersind ci furand sau mai rau ucigand. Tine minte, daca ei nu au interes in marea lor majoritate sa se integreze social atunci nici nu dispun de morala de a se schimba in mai bine pt. binele lor, ci din contra, in mai rau pentru ca e mai simplu.

  5. Kasper Johanson

    luni, 04.02.2013 at 19:52

    desi traim in democratie se pare ca tot n-ai voie sa-ti exprimi propriile pareri.

    hai sa asteptam pana cand nr tiganilor se va apropria de cel al romanilor.

    cati dintre voi stiti ce viata are acel puradel care se naste intr-o familie numeroasa ? nu stiti dar va place sa comentati fara sens

  6. mda

    luni, 04.02.2013 at 20:48

    Asa si? doar atat? face parte din consilul local, a fost ales probabil si de cei la care se refera in postarea de pe facebook. demisia de la conducerea TNL nu influenteaza cu nimic, e doar de fatada. un om iresponsabil ca asta face parte din CL si i-a decizii pentru noi. ar avea onoare daca si-ar da demisia din partid si nu sa-l dea ei afara, dar sunt surprins ca nu s-a intamplat pana acum.

  7. Dorel Lazar

    luni, 04.02.2013 at 20:51

    Dupa experienta din cel de al doile razboi mondial si crima industrializata din acea vreme nu cred ca o asemenea declaratie, sa-i spunem scapare, nu denota o gandire xenofoba. Am spus si repet ca doctrina liberala, adevarata gandire liberala, nu este de acord cu asemenea idei. Liberalii batrani si adevarati stiu d
    e ce!!!

  8. bravo

    luni, 04.02.2013 at 20:58

    Felicitari … nu esti un las sau mai rau un prefacut asa cum suntem majoritatea , ceea ce ai spus tu gandim si noi. Rusine autoritatilor care se sesiseaza numai cand nu trebuie dar atunci cand trebuie sa ne trateze de paduchii de tigani nu fac absolut nimic. Lasa ca poate peste 50 de ani tiganii or sa si dea demisia din posturile ocupate acum

  9. marza laurentiu

    luni, 04.02.2013 at 22:58

    Ma bucur ca o ducem prost , si mi-as dori sa fie foamete ca in africa….. asemenea popor nu merita altceva. Un popor de analfabeti nu poate fi decât rasist. Ati auzit nemtii sa se plânga de tiganii lor? Si au si ei tigani. Rumanii uita ca o duc prost din cauza conducătorilor rumani

    • HaHaHa

      marți, 05.02.2013 at 00:28

      Au turci, si da, am auzit, inca de acum 10 ani… tu poate esti ignorant, ca altfel nu-mi explic.

  10. Pingback: De pe Facebook, ”vedetă” la Strasbourg: Declarațiile lui Rareș Buglea despre sterilizarea femeilor rome, criticate în Parlamentul European | Alba24

  11. haiducu

    marți, 05.02.2013 at 09:37

    BÚGLĂ ~e f. 1) Trompetă din piele. 2) la pl. Nume dat instrumentelor muzicale de suflat din alamă. /<fr., engl. bugle
    Sursa : DEX

    Genul asta de trompeta va fii cu siguranta votat pentru ca nivelul cultural al romanilor este foarte foarte jos…
    Si cum investitiile in educatie nu fac parte din prioritatile pnl-iste, are toate sansele.

    Ii doresc mult succes si sa primeasca exact ce ofera!

    Pana una alta trambitare sanatoasa!

  12. rrr

    marți, 05.02.2013 at 11:11

    Un gest de onoare, care demostreaza ca sunt si oameni cu onoare in aceasta tara, nu persoane gen Basescu care intruna jignesc pe toti, dar nu le spune nimeni nimic. Halal tara!!!

  13. Marcel

    marți, 05.02.2013 at 12:31

    Deocamdata domnilor mie mi se spune „gipsy” in anglia cand mi se cere sa imi spun tara de origine..(si nu am tenul deloc inchis la culoare)..tot aici sunt amplasate semne pe care scrie in limba romana mare de tot: nu furati din buzunare,supraveghere video..suntem cunoscuti in toata lumea pentru ca toti turistii care au vizitat celebrul London Bridge sau lovit de concetatenii nostri rromi jucand alba-neagara pe toata lungimea podului..asa ca dumneavoastra nu fiti rasisti,construitile teatre si oferitile conditii in continuare sa traiasca fara griji pe spatele oamenilor asemenea parintiilor mei care au muncit de la 16 ani in fabrici pe salar de nimic.

  14. Marcel

    marți, 05.02.2013 at 12:37

    Am uitat sa precizez ca zilnic in ziare se scrie despre posibilitatea ca Anglia sa paraseasca comunitatea europeana din cauza romanilor si bulgarilor care ar primi drept de munca din 2014..

  15. Claudiu

    marți, 05.02.2013 at 13:58

    sunt de acord cu Rares, foarte multi stim ca tigani sunt o pacoste dar putini o si recunosc public, cinste lui pt. ca a avut curajul sa faca o astfel de declaratie….ar mai fi cazul sa se duca tigani sa munceasca cinstit nu sa cerseasca si sa traiasca ca paraziti pe spinarea celor care muncesc, daca vor ca lumea sa-si schimbe parerea despre ei….

  16. cristi

    marți, 05.02.2013 at 14:10

    Ma nene dece expuneti voi mereui romi in stanga romi in dreapta ? trezitiva la realitate oameni ,numai romi au puncte negre ? in jurul vostru nu va mai uitati? Rares asta e un nebun rasist o ciuperca putrezita care sa trezit dimineata cu o ideie proasta ,cum sa eutanasiezi mamele, mai mai

  17. Pingback: PAKIV s-a consolat cu demisia lui Buglea: Șefii organizației pentru romi l-au iertat deși consilierul a declarat că-și menține punctul de vedere | Alba24

  18. Cetateanul

    joi, 07.02.2013 at 00:08

    Bravo Rares! Imi aduci aminte de un episod unde eu eram cu prietena la ginecolog unde i se pregatea avortul, deoarece in zilele noastre in situatia de fata e greu sa cresti un copil asa cum trebui si sa nu zic greu aproape imposibil si desigur vina este a celor de la PDL care acuma fac mare taraboi pe tema asta. Asa. Tot acolo erau 3-4 vacute zdravene care fac pe banda puradei care se plangeau una la alta. Ba una ca a ramas insarcinata dupa 3 luni de la ultima sarcina chiar daca avea sterilet si le parea asa de rau ca trebuie sa stepte 1 an ca sa mai poate face un copil ca tare bine ii mai prindeau niste bani in plus. Toate se laudau cati puradei au facut. In medie 5-6 si cati bani iau fara sa munceasca. Desigur acei copii nevinovati nu o sa aiba o copilarie si o educatie normala. Vor fi trimisi mai apoi la cersit si cand vor mai creste umpic o sa ne trezim cu ei prin case. La furat. LA talharit. Sitemul de fata este cat se poate de prost si trebuie schimbat. O solutie ar fi sa vina domnisoara botox Elena sa ea o parte din ei la dansa in penthouse o buna parte sa ii ia domnu Hava la hotelul dansului in Dubai si ce mai raman.. tiganci imputite sa le ia Baselu, iar Merkel sa ii ia pe cei fara speranta din puscarii, unde talharia pentru ei e un mod de viata. Sa faca dansa ce stie ea mai bine cu ei. Domane ajuta!

  19. Pingback: Rareș Buglea s-a ales cu plângere penală din partea a 7 ONG-uri pentru postarea rasistă de pe Facebook, iar 11 ONG-uri îi cer demisia din partid | Alba24

  20. Pingback: Scandal în TNL Alba după demisia lui Buglea. Biroul ar fi fost dizolvat și numit un nou președinte pe care tinerii liberali nu îl recunosc | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax