Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Românul care a creat un imperiu financiar cotat la 35 de miliarde de dolari. Ministrul Economiei: ”Elon Musk de România”

Publicat

YouTube video

Un imperiu financiar controlat dintr-un laptop, cotat la 35 de miliarde de dolari la bursă – așa poate fi descrisă afacerea făcută de românul Daniel Dines. 

Vezi pe DC NEWS ce a spus ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre „cea mai bogată şi cea mai valoroasă companie românească” și cum l-a numit pe Daniel Dines, ”Elon Musk de România”.

Totul a pornit de la o întrebare a analistului Bogdan Chirieac, care a vrut să ştie dacă economia românească mai are vreun reper în 2021.

„Are, şi are foarte mult potenţial. Dar trebuie să gândim mai modern şi în concordanţă cu vremurile. Chiar recent citeam de o nouă finanţare primită de o firmă românească. Ştiţi care e cea mai bogată şi cea mai valoroasă firmă românească? Nu e Petrom, nu e una cotată la bursă!”, a replicat Claudiu Năsui.

Imperiu dintr-un laptop. Firmă românească, cotată de 35 de miliarde de dolari la bursă

Iată mai jos dialogul celor doi: 

Bogdan Chirieac: „Credeam că e Hidroelectrica!”

Claudiu Năsui: „Nu. E UI PATH”

Bogdan Chirieac: „Dar mai e românească? O ştim!”

Claudiu Năsui: „Asta e o întrebare bună!”

Bogdan Chirieac: „Dl Dineş a făcut un miracol. Este Elon Musk de România”

Claudiu Năsui: „Este un miracol care s-a întâmplat în România, fără vreo schemă de stat sau vreun program de ajutor de stat. Este un talent antreprenorial care a reuşit din România să meargă şi să aibă recunoaştere internaţională”

Bogdan Chirieac: „Pentru publicul nostru, este vorba despre o companie de softuri care scrie programe pentru roboţi. Şi e cotată, staţi bine în faţa calculatoarelor, la bursa din New York, la 7 miliarde de dolari”

Claudiu Năsui: „Până ieri erau la 7 miliarde. Dar au obţinut o finanţare care pune valoarea la 35 de miliarde de dolari. Deci e absolut colosal!”

Bogdan Chirieac: „Deci avem un miliardar român foarte discret, Daniel Deneş, cu o întreprindere făcută dintr-un laptop. Şi acum cred că are mii de angajaţi. Eu mă mir că nu l-a luat miliţia din România. Că noi suntem fără milă. Probabil nu l-a luat pentru că nu mai stă pe aici”

Claudiu Năsui: „Nici nu cred că are interacţiuni foarte mari cu statul”

Bogdan Chirieac: „Dar asta nu contează neapărat. Nu e nevoie de asta”

Claudiu Năsui: „Nu comentez. Dar eu mă bucur că există astfel de poveşti de succes. Şi nici nu trebuie să ajungi la 35 de miliarde ca să fii o poveste de succes. Mai sunt multe altele în România. Firme autentic româneşti, începute de antreprenori români. Asta trebuie să fie misiunea ministerului Economiei”.

sursă: DC NEWS.

sursă foto: captura ecran – Youtube.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax