Connect with us
Publicitate

Cugir

Continuă protestele la Uzina Mecanică din Cugir. Angajații nu sunt mulțumiți de ce le-a propus conducerea fabricii

Publicat

Protestatarii din fața Uzinei Mecanice Cugir vor continua greva începută vineri și în zilele următoare. După discuțiile pe care le-au purtat reprezentații muncitorilor alături de conducerea Uzinei, parte dintre muncitori nu au fost mulțumiti de ceea ce a propus conducerea. 

Mai exact, protestatarii au comunicat telefonic pentru alba24.ro, că vor continua protestele din cauza faptului că cerințele lor nu au fost respectate.

Deși aceștia au cerut o mărire de salariu de minim 30%, conducerea ar fi oferit o mărire de doar 6,5%, au precizat protestatarii pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: LIVE VIDEO: O nouă zi de proteste la Cugir. Sute de angajați ai Fabricii de Sus care produce arme și muniție au întrerupt lucrul

Singura cerere care ar fi fost rezolvată de către conducere sunt voucherele de vacanță care vor fi date angajaților până la sfârșitul lunii martie.

În aceste condiții, angajații care au început protestul vineri, au declarat pentru alba24.ro că vor rămâne în fața Uzinei și zilele viitoare, până când cererile lor vor fi respectate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Reamintim că protestul a început vineri și a continuat și luni, când în jurul orei 12.00 a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație, ședință în urmă căreia angajații au fost nemulțumiți.

Protestul a izbucnit vineri, exact în ziua în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu președintele Klaus Iohannis, îi primeau pe militarii americani din cadrul misiunii Task Force Cougar în România, problemele de la baza sistemului de apărare autohton au explodat.

La Cugir, cel mai important oraș din țară în ceea ce privește producția de armament și muniție, inclusiv de calibru NATO, oamenii au ieșit în stradă.

Muncitorii din cele două fabrici de produse speciale au întrerupt lucrul. Întâi cei de la „Fabrica de sus”, cum mai este numită Uzina Mecanică, apoi cei de la Fabrica de Arme.

La Uzina Mecanică lucrează aproximativ 600 de oameni, iar la Fabrica de Arme, alți 1000. Toți au familii de întreținut și facturi de plătit.

 

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate