Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Taxe pe 2015, centre sociale multifuncţionale în cinci oraşe şi tarife de transport


Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ  AlbaConsilierii judeţeni din Alba s-au reunit vineri, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară, cu 23 de proiecte pe ordinea de zi. Au fost supuse la vot proiecte privind taxe şi impozite pe 2015, închirierea unor spaţii la spitalul din Alba Iulia, modificarea tarifelor de transport ale operatorului Mariany SRL, documentaţii pentru amenajarea centrelor sociale multifuncţionale pentru persoane cu dizabilităţi la Aiud, Abrud, Blaj, Cugir şi Zlatna, schimbarea modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor Galda de Jos şi modificare de statut la Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară „Salubris Alba”.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de consilierii judeţeni.

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind includerea unui bun imobil în Inventarul proprietăţii publice a Judeţului Alba şi aprobarea constituirii dreptului de administrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba asupra acestuia (centrul de îngrijire şi asistenţă Baia de Arieş)

2. Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare al Tribunalului Alba asupra a două parcele de teren situate în municipiul Alba Iulia, Piaţa Consiliul Europei, Str. Decebal F.N., în suprafaţă totală de 1.124 mp, proprietate publică a Judeţului Alba.

3. Proiect de hotărâre privind includerea unor bunuri în Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba şi aprobarea concesionării acestora către SC Apa-CTTA SA.

4. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiei tehnice cadastrale de dezmembrare pentru înscrierea dreptului de proprietate privată a Judeţului Alba asupra unui teren situat în intravilanul Municipiului Blaj.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a unor spaţii în suprafaţă totală de 11 mp, situate în unele imobile aflate în administrarea acestei unităţi sanitare.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2015 pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Alba şi instituţiilor publice din subordine.

7. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și Statului de funcţii ale aparatului de specialitate a Consiliului Judeţean Alba și Serviciului public Judeţean Salvamont Alba

8. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de functii a Spitalului Judetean de Urgenţă Alba

9. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și Statului de functii al Centrului de „Cultură Augustin Benaˮ Alba.

10. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei si Statului de functii al Teatrului de Păpuşi “Prichindelˮ Alba Iulia

11. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei si a Statului de functii al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.

12. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei, Statului de functii și a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

13. Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier SC Mariany SRL.

14. Proiect de hotărâre pentru aprobarea transmiterii către SC Apa-CTTA Alba a documentatiei tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti”.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului-cadru de predare-preluare a documentaţiei tehnico-economice aferente lucrărilor „Amenajare/Reabilitare centre sociale multifuncţionale pentru persoane cu dizabilităţi” realizate prin Proiectul „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba” – cod proiect 2262, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, către UAT Oraşul Abrud, UAT Municipiul Aiud, UAT Municipiul Blaj, UAT Oraşul Cugir, UAT Oraşul Zlatna, beneficiari finali ai proiectului.

16. Proiect de hotărâre privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, în anul 2015.

17. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finantate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2014.

18. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 24/2014 privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local, în anul 2014.

19. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special, reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială ”Parcul Industrial Cugir ” SA (Marian Florin Aitai, pentru aprobarea majorării capitalului social cu 200.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii în interiorul parcului)

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de schimbare a modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor Galda de Jos din cadrul Proiectului ” Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba”.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 1 la Statutul Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară „Salubris Alba”

22. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării şi asigurării sustenabilităţii proiectului „SES-am deschide-te!” selectat spre finanţare în cadrul POSDRU 2007-2013

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării sustenabilităţii Proiectului „Punţi comunitare”, selectat spre finanţare în cadrul POSDRU 2007-2013.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

De miercuri, locuitorii din Abrud, OBLIGAȚI să poarte măști de protecție. Măsuri pe durata stării de urgență

Publicat

Locuitorii din Abrud sunt obligați să poarte mască de protecție începând de miercuri, 8 aprilie, în urma unei hotărâri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU).

Măsura a fost anunțată de primarul din Abrud, Nicolae Simina, pe Facebook.

”Având în vedere faptul că în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv COVID-19, 7 persoane de pe raza UAT Abrud, astăzi am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență Abrud”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

”Am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat căile de acces, vom intensifica această acțiune.
Peroanele care au fost confirmate pozitiv sau incerte, au fost izolate imediat. Există o metodologie care trebuie respectată. Nu avem voie să dăm numele celor depistați pozitiv sau incerți. Colaborăm foarte bine cu Poliția orașului Abrud, Spitalul Abrud, medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică Alba”, a mai declarat acesta.

De aemenea, de marți 7 aprilie, în fiecare noapte de la ora 22.00, vor fi dezinfectate trotuarele și zonele din fața magazinelor.

Mai mult, accesul în blocuri și casă scărilor vor fi dezinfectate în fiecare zi de miercuri și sâmbătă, de la ora 19.00.

O măsură similară a fost luată și la Câmpeni.

CITEȘTE ȘI: Purtarea măștilor de protecție, OBLIGATORIE începând de astăzi, la Câmpeni. Măsuri pe durata stării de urgență

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate