Connect with us
Publicitate

BLAJ

Vizita Papei Francisc în Blaj: Ample reparaţii la Gara CFR, care va fi tranzitată de mii de pelerini

Publicat

gara blaj

Lucrări de reparaţii ample, care includ, printre altele, înlocuirea uşilor şi ferestrelor, zugrăveli interioare şi exterioare, au loc în aceste zile în gara din Blaj, construită în urmă cu aproape un veac şi jumătate şi în care în 2 iunie vor sosi mii de pelerini care vor ajunge în ”Mica Romă” pentru a-l vedea pe Papa Francisc.

Citește și Vizita Papei Francisc la Blaj: CFR introduce garnituri speciale pentru pelerini. Numărul trenurilor, suplimentat

Inaugurată în anul 1872, odată cu deschiderea liniei de cale ferată Teiuş-Mediaş, de către Societatea Căilor Ferate Ungare de Est, actuala Staţie CF Blaj a fost inclusă în proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov-Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan European, tronsonul Sighişoara – Coşlariu, lot 3 Micăsasa – Coşlariu. Demarate în urmă cu câţiva ani, lucrările s-au concentrat îndeosebi pe zona liniilor de cale ferată şi a peroanelor.

Vezi și: PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Clădirea principală a gării, în care se află, printre altele, sala de aşteptare, casele de bilete, deşi funcţională, necesita investiţii vizibile cu ochiul liber, având geamuri sparte şi uşi mult deteriorate. În aceste zile, firma din Grecia care se ocupă de reabilitarea lotului amintit a început înlocuirea uşilor şi ferestrelor, vechi de decenii.

Într-un răspuns transmis AGERPRES ca urmare a unei solicitări adresate Companiei Naţionale de Căi Ferate “CFR” SA, până în data de 30 mai, în staţia CF Blaj sunt programate lucrări ca montajul uşilor şi ferestrelor la clădirea de călători, refacerea vopselei interioare/exterioare, amenajarea spaţiilor verzi şi montarea pe peroane a benzii tactile, o bandă specială pentru persoanele cu deficienţe de vedere, a balustradelor, a scaunelor, a coşurilor de gunoi şi a panourilor de afişaj.

Vezi şi Vizita Papei Francisc la Blaj: GHIDUL pelerinilor. Informații despre acces, obiecte permise și vestimentație. PROGRAM

De asemenea, la solicitarea reprezentanţilor companiei, constructorul va amplasa în staţie, pentru data de 2 iunie, atunci când la Blaj vor ajunge mii de pelerini, şase toalete ecologice, se menţionează în răspunsul CN CF “CFR” SA. Acestea se adaugă grupurilor sanitare din incinta gării.

În ceea ce priveşte halta de mişcare Câmpul Libertăţii, gara secundară a Blajului, aceasta a fost transformată în Punct de Oprire (PO), care este funcţional şi deschis traficului de călători.

Vezi și VIDEO: Desfășurare de forțe la Blaj, pentru pregătirea vizitei Papei Francisc. Orașul, împânzit de agenți de securitate

Pe ambele peroane au fost amplasate bănci şi coşuri de gunoi şi au fost amenajate refugii cu copertină din plăci din policarbonat pe structură metalică. Pentru persoanele cu dizabilităţi, peroanele au fost racordate la trecerea la nivel, prin rampe cu declivităţi mai mici de 6%, prevăzute cu balustrade metalice. Marginile peroanelor au fost marcate cu benzi avertizoare, transmit reprezentanţii CN CF “CFR” SA.

Vezi și VIDEO: Biserica construită în cartierul de romi de la Blaj pe care îl va vizita Papa Francisc

În 2 iunie, mii de pelerini care vor participa la ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri oficiată pe Câmpia Libertăţii de Papa Francisc vor ajunge la Blaj pe cale feroviară, unele trenurile urmând să oprească în gara principală, iar altele în PO Câmpul Libertăţii.

surse: Romania24.ro, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax