Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vodafone preia UPC până la sfârșitul lunii iulie. Tranzacție totală de peste 18 miliarde de euro

Publicat

upc

Preluarea UPC de către grupul Vodafone, în România, se va finaliza până la sfârșitul lunii iulie. Comisia Europeana a aprobat joi achiziția care face parte dintr-o tranzacție mult mai mare, de 18,4 miliarde de euro între Vodafone Group și Liberty Global. 

În cadrul tranzacției Vodafone Group va prelua activitățile companiei din Germania, Cehia, Ungaria și România.

Potrivit adevărul.ro, pe plan local, această achiziţie va permite Vodafone să fie un competitor şi mai puternic în raport cu poziţiile dominante de pe piaţa de comunicaţii electronice, asumându-şi rolul de catalizator pe zona de inovaţie şi digitalizare a societăţii. Este preconizat ca tranzacţia să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

În viitor, Vodafone România va putea oferi servicii convergente competitive clienţilor săi, ceea ce îi va permite să îşi împlinească viziunea de a aduce tehnologia şi inovaţia mai aproape de toată lumea. De asemenea, prin achiziţia UPC se creează o competiţie sustenabilă şi eficientă în cadrul industriei locale de telecomunicaţii, ceea ce va contribui la creşterea gradului de digitalizare a societăţii româneşti.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România: „Astăzi am primit veşti îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piaţa de comunicaţii fixe şi mobile, internet şi televiziune.

Suntem cu toţii foarte entuziasmaţi să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni şi suntem convinşi că, împreună, vom aduce contribuţii importante sectorului de comunicaţii electronice, poziţionând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce priveşte digitalizarea. ”.

Mihnea Rădulescu, CEO UPC România: “Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. Aşteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone şi ne vom uni forţele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piaţa de telecom.”

Grupul britanic Vodafone a anunţat în data de 9 mai 2018 că va prelua reţelele de cablu ale Liberty Global din mai multe ţări europene, inclusiv România. Practic, Vodafone va prelua operatorul UPC România şi tranzacţia include operaţiunile Liberty Global din patru ţări. „Entitatea formată în urma achiziţiei va permite clienţilor Vodafone şi UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă şi TV, precum şi la servicii dedicate persoanelor juridice.

Tranzacţia nu va include operaţiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.”, potrivit comunicatului de presă transmis atunci de Vodafone România. Compania creată va furniza servicii TV interactive, de internet în bandă largă şi de telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe.

Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 41 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 31 martie 2019, Vodafone Group avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, oferă servicii de televiziune (digitală şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie fixă digitală prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme de tehnologie care conectează 961.700 de clienţi la lumea digitală.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax