Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în România, 6-12 septembrie. Secetă mare, zile mai calde în unele zone. Nopți răcoroase în a doua săptămână de toamnă

Publicat

Urmează o săptămână cu ploi puține și temperaturi apropiate de normalul perioadei.

În unele zone din țară, vremea va fi mai caldă.

Potrivit prognozemeteo.ro, vremea va fi caracterizată, la nivelul țării noastre, de prezența unui vast câmp anticiclonic, care, deși de la o zi la lata va fi împins spre estul Europei, va continua să fie de interes pentru tot intervalul de prognoză. Acest lucru înseamnă o vreme stabilă și lipsită de precipitații.

Din punct de vedere al circulației maselor de aer, rămânem bună parte din săptămână sub influența unei mase de aer polar dinspre NE extrem al Europei, dar, odată cu a doua parte a intervalului de prognoză, pe o circulație atlantică, mase de aer cald vor avansa spre teritoriul țării noastre.

Prognoza meteo 6-12 septembrie – temperaturi:

Din punct de vedere al temperaturilor minime, săptămâna 6 – 12 septembrie va aduce nopți răcoroase prin Moldova, Transilvania, Maramureș, zonele montane, regiuni unde minimele nu vor trece, în fiecare zi a săptămânii, de 7 – 9, 10 grade.

Pe crestele montane vor fi temperaturi și mai mici, spre 2 – 4 grade.

Pentru restul țării regimul termic nocturn se va situa la valori de 11 – 12, 13 grade, iar prin Oltenia și SV Munteniei, respectiv litoral, putem atinge și temperaturi de 15 – 16 grade (luni, marți și joi).

În ceea ce privește temperaturile maxime, începem săptămâna cu 17 – 18 grade prin nordul și centrul Moldovei, respectiv 20 – 22 de grade în restul țării, pentru ca, de la o zi la alta, temperaturile să mai câștige câte un grad, două, astfel că marți, miercuri, să vorbim la nivelul întregii țări de maxime de 22 – 24, 25 de grade, iar vineri și sâmbătă, mai ales prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei să urcăm la 26 – 27 de grade.

Prin Moldova, Transilvania, Maramureș, întreaga săptămână vine cu maxime de la 18 spre 20, 21 de grade.

La munte, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori de la 14 spre 16, 17 grade, cu 10 – 11 grade pe creste.

 

YouTube video

Prognoza meteo 6-12 septembrie – precipitații:

Ziua de luni aduce precipitații mai ales prin SE extrem al Dobrogei, Meridionali, Apuseni, izolat și prin Banat sau Transilvania. Joi, condițiile de ploaie reapar prin Muntenia, Oltenia, vineri am putea avea ploi slabe prin Oltenia, Dobrogea și Maramureș,

Sâmbătă și duminică avem condiții de ploi slabe prin Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei.

Vorbim de o săptămână extrem de săracă în ploi, doar prin centrul Moldovei, zonele montane și estul Transilvaniei fiind posibile cantități de 2 – 4 l,/mp.

sursa: Prognoza Meteo este oferită de Prognoze Meteo – Vremea în România

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax