Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până DUMINICĂ în ALBA. Ploi și temperaturi minime sub zero grade la munte. Prognoza meteo de weekend, 4-6 octombrie


Publicat

ploaie

Se răcește vremea în acest weekend și sunt așteptate ploi în județul Alba. La munte, temperaturile minime vor fi sub zero grade Celsius. În Alba Iulia, maximele vor fi de 12-15 grade Celsius.

Cel mai frig va fi duminică, în toate zonele din județul Alba. Vineri, sunt așteptate ploi la șes, iar în zonele montane va fi parțial însorit. Sâmbătă și duminică, vor fi averse.

Vă prezentăm condiții meteo în localități din județul Alba, în perioada 4-6 octombrie:

Vineri, 4 octombrie

Alba Iulia: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; perioade de ploaie

Sebeș: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; perioade de ploaie

Șugag: minime de 1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; perioade de ploaie

Oaşa: minime de -1 grad Celsius, maxime de 5 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; perioade de ploaie

Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; perioade de ploaie

Ocna Mureş: minime de 4 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; mai răcoros

Zlatna: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; mai frig

Abrud: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 1 grad Celsius, maxime de 10 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 5 grade Celsius, maxime de 13 grade Celsius; perioade de ploaie

Sâmbătă, 5 octombrie

Alba Iulia: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de 2 grade Celsius, maxime de 9 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de 0 grade Celsius, maxime de 3 grade Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 6 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 7 grade Celsius, maxime de 14 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de 5 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de 5 grade Celsius, maxime de 11 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de 3 grade Celsius, maxime de 8 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 6 grade Celsius, maxime de 15 grade Celsius; câteva averse

Duminică, 6 octombrie

Alba Iulia: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Sebeș: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Șugag: minime de -1 grad Celsius, maxime de 6 grade Celsius; câteva averse

Oaşa: minime de -4 grade Celsius, maxime de 1 grad Celsius; câteva averse

Aiud: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Blaj: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Ocna Mureş: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

Zlatna: minime de 3 grade Celsius, maxime de 10 grade Celsius; câteva averse

Abrud: minime de -1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; câteva averse

Cîmpeni: minime de -1 grad Celsius, maxime de 8 grade Celsius; câteva averse

Arieşeni: minime de -2 grade Celsius, maxime de 5 grade Celsius; câteva averse

Cugir: minime de 4 grade Celsius, maxime de 12 grade Celsius; câteva averse

sursa: accuweather.com

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noile reguli pentru tratarea pacienților cu COVID. UPU va face teste rapide iar unii pacienți vor fi consultați telefonic

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci vor fi izolați la domiciliu, fiind monitorizați de la distanță de medicii de familie.

În plus, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, pentru a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, spitalele vor folosi și teste rapide pentru depistarea virusului, iar pacienții declarați vindecați nu vor mai fi testați timp de 3 luni, scrie G4Media.

Pacienții monitorizați la domiciliu vor fi declarați vindecați după 14 zile, fără un al doilea test, și își vor putea relua activitățile obișnuite, cu purtarea măștii pentru încă 10 zile.

Acești pacienți, care nu vor mai ajunge în spitale decât în cazul înrăutățirii stării de sănătate sau dacă au factori de risc de agravare a bolii, nu vor fi evaluați prin analize de laborator sau radiografie pulmonară.

  • „Pentru triajul simptomaticilor, conform definiției de caz, în UPU/CPU, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar în siguranță, aceste zone se pot utiliza teste de detecție a antigenelor SARS-CoV-2. Concomitent cu testul rapid se va face și recoltare pentru RT-PCR.
  • Pacienții cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolați imediat în zonele Covid; pacienții cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menținuți în zona-tampon dacă prezintă simptome care necesită spitalizare; dacă nu necesită spitalizare, acești pacienți vor fi lăsați la domiciliu până la primirea rezultatului RT-PCR. Pentru asimptomatici nu se recomandă la acest moment utilizarea testelor rapide” – ordinul aprobat de Tătaru.

După 14 zile de la data recoltării primului test pozitiv, pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19, la reintrarea în colectivitate (loc de muncă, unitate de învățământ etc.) nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2, precizează ordinul.

Citește știrea completă pe G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Managerul Spitalului din Alba Iulia: „Florin Roman este deputatul care ne-a ajutat cel mai mult atunci când ne-a fost greu”

Publicat

Florin Roman este deputatul care ne-a ajutat cel mai mult atunci când ne-a fost greu. Este omul care a fost mereu lângă noi, dar mai ales în perioada grea declanșată de pandemia Covid!

Aproape 500.000 de euro a însemnat donatia pe care ne-a adus-o de la Romgaz și cele 10 ventilatoare mecanice de la Ministerul Sănătății. Cu sprijinul lui Florin, Spitalul Județean Alba a devenit unul din primele centre naționale de testare în lupta cu COVID 19.

Când am avut nevoie de suplimentarea medicamentelor de tip Ramdesivir sau Plaqenil, Florin Roman ne-a sărit în ajutor. Sprijinul lui Florin Roman a fost de o mare însemnătate și în privința salarizării, când a modificat încadrarea la 30% a sporurilor pe ordonator principal de credite.

Extinderea ambulatoriului ar fi fost imposibilă fără ajutorul lui Florin, iar acum este din nou lângă noi pentru a continua modernizarea și dotarea spitalului județean. Pentru toate acestea, îi mulțumesc!

Am credința ca și în viitorul mandat vom rămâne parteneri de încredere, pentru un obiectiv comun: sănătatea oamenilor din Alba!

Diana Marza, manager al spitalului judetean Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea „Masca” în județul Alba: Peste 200 de cetățeni care nu aveau mască sau o purtau necorespunzător, amendați de Poliție

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 211 persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 218 polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 172 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 154 de mijloace de transport, din care 94 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.650 de persoane.

Echipele de control au depistat 211 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 2.500 de lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Aiud a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 185 de persoane și au fost aplicate 78 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 9 societăți comerciale, au legitimat 142 de persoane și au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Blaj au fost verificate 9 societăți comerciale, au fost legitimate 298 de persoane și au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

„Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Baia de Arieș și-a agresat fosta iubită. S-a ales cu ordin de protecție și dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un bărbat din Baia de Arieș este cercetat de polițiști pentru violență în familie și distrugere. Pe numele său a fost emis și un ordin provizoriu de protecție după ce și-ar fi agresat fosta concubină.

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 octombrie 2020, la Poliția Orașului Baia de Arieș s-a prezentat o femeie în vârstă de 47 de ani, din comuna Sălciua, care a sesizat faptul că a fost agresată de fostul concubin.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara zilei de 24 octombrie 2020, între femeie și fostul său partener ar fi avut loc discuții contradictorii, context în care aceasta ar fi fost agresată cu palmele peste față. În timpul agresiunii, femeia și-ar fi scăpat din mână telefonul mobil, care a fost distrus.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și distrugere și au emis, față de bărbatul în vârstă de 46 de ani, un ordin provizoriu de protecție, prin care i s-a interzis să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri față de fosta sa parteneră și de membrii familiei acesteia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate