Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane: Elevii învaţă cum să se protejeze pentru a nu deveni victime

Publicat

elevi

Desemnarea datei de 18 octombrie ca zi europeană de luptă împotriva traficului de persoane constituie un pas important, făcut de Comisia Europeană pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane. Pentru marcarea evenimentului, la nivelul Centrului Regional Alba Iulia, vor fi desfăşurate mai multe activităţi informativ-educative în cadrul unităţilor şcolare aflate în zona de competenţă.

Evenimentul care se organizează cu această ocazie în fiecare an la nivel naţional, european şi internaţional evidenţiază necesitatea implementării de măsuri mai drastice în vederea îmbunătăţirii rezultatelor obţinute în această luptă continuă împotriva traficului uman, prin eforturile susţinute ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu. În perioada 17 octombrie – 21 octombrie 2011, în întreaga ţară, Centrele Regionale ale Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane organizează activităţi de informare a populaţiei cu privire la fenomenul traficului de persoane şi cu privire la existenţa acestei zile europene.

La nivelul Centrului Regional Alba Iulia, vor fi desfăşurate mai multe activităţi, după cum urmează: organizarea unei întâlniri regionale la care vor participa reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Public şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţii implicate în combaterea traficului de persoane din zona de competenţă, judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara şi mai multe activităţi informativ-educative în cadrul unităţilor şcolare.

Pentru a putea veni în sprijinul victimelor traficului de persoane sau potenţialelor victime, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a pus la dispoziţie o linie telefonică gratuită – HELP LINE 0.800.800.678, la care cei interesaţi pot primi informaţii generale cu privire la plecarea peste hotare la muncă, în scop turistic sau pot anunţa un posibil caz de trafic de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax