Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

21-22 mai: Conferinţă judeţeană a asistenţilor medicali la Alba Iulia. Soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire acordate pacienţilor

Publicat

asistenta-sociala 1 Soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire acordate de asistenţii medicali din Alba, precum şi demersuri pentru creşterea siguranţei pacientului vor fi discutate în perioada 21-22 mai, în cadrul conferinţei judeţene “Expertul de situaţie al sistemului sanitar – asistentul medical”. La eveniment sunt aşteptate aproximativ 350 de persoane, lucrările fiind adresate asistenţilor medicali generalişti, moaşelor, asistenţilor de farmacie, dar şi invitaţilor din administraţia locală şi judeţeană, din managementul unităţilor sanitare şi şcolare, precum şi elevilor şcolilor postliceale sanitare. 

Evenimentul este organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), Filiala Alba, iar conferinţa este la a treia ediţie.

“Datorită influenţei lor prin număr şi prin multiplele roluri în diverse configuraţii de muncă, deciziile luate de asistenţii medicali de nenumărate ori pe zi, în practical or curentă, pot face o diferenţă fundamentală în eficacitatea şi eficienţa sistemului de sănătate.

În acest demers, concentrarea asistenţilor medicali şi a factorilor de deciie politică pe rolul îngrijirilor în eficientizarea acestora, prin eficientizarea costurilor în cadrul sistemelor de sănătate devine un punct-cheie, de focalizare definitorie a oricărui effort de a furniza servicii de sănătate mai bune pentru întreaga populaţie”, transmit organizatorii.

Conferinţa începe joi, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi continuă vineri, 22 mai, cu prezentarea lucrărilor de specialitate. Anterior conferinţei, în 20 mai, se desfăşoară cursul „Sănătatea nutriţiei mamei şi copilului”.

Temele conferinţei de la Alba Iulia acoperă diferite arii de practică din activitatea curentă,  lucrările fiind pregătite de către asistenţi medicali cu o bogată experienţă profesională şi de diferite specializări.

Potrivit reprezentanţilor OAMGMAMR Alba, luna mai a fost dedicată asistentului medical, având în vedere data de 5 mai – ziua internaţională a moaşei, respectiv 12 mai – ziua internaţională a asistentului medical.

În perioada 1-15 mai, OAMGMAMR Alba a derulat campania “Salvează vieţi: Igiena mâinilor”, în parteneriat cu DSP Alba, Inspectoratul Şcolar al Județului Alba, Sindicatul Judeţean Sanitas Alba, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și alte spitale din județ. Au fost organizate mese rotunde în cadrul spitalelor.

În perioada 12-13 mai, la Blaj a avut loc simpozionul “Asistent medical – O profesie care trăieşte în inima comunităţii. Valori, viziune, misiune”.

Deviza anului lansată de către International Council of Nurses (ICN), organism internaţional al asistenţilor medicali, este: „Asistenţii medicali: o forţă pentru schimbare. Îngrijiri eficiente cu costuri eficiente”.

Şi la nivel naţional, activităţile sunt reunite sub titulatura „Rolul fundamental al asistentului medical în siguranţa pacientului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax